Ana içeriğe atla

Jemma Forte - Olmadı Baştan Alalım Kitap Tanıtımı



Merhabalar

Yine değişik bir konusu olduğunu düşündüğüm bir kitapla huzurlarınızdayım efendim. Jemma Forte ve Olmadı Baştan Alalım.
Hani zaman zaman çoğu insanın başına gelen bir düşünce vardır ya. Evleniriz ama eşimizin bir süre sonra bize uygun olmadığını, anlaşamadığımızı ve acaba başkasıyla evlenseydim nasıl olurdu acaba? dediği durumlar. Jemma Forte' da Olmadı Baştan Alalım kitabında tam da böyle bir konuya değinmiş. 

Kocası ve çocukları için hayatını bir kenara bırakmış bir kadın, her şeyin çok iyi gittiğini düşünürken kocasının başkasına aşık olduğunu öğreniyor. Kaza geçirip yoğun bakıma alındığında geçmişteki üç eski sevgili ve onlarla yaşayabileceği hayatlara açılan pencereler. Acaba gerçekten seçtiği insan mı doğru kişi? Yoksa geçmiştekilerden biri mi? Eğlenceli bir kitaba benzediğini düşünüyorum.

Kurgu, hikaye ve çeviri iyiyse bizleri bekleyen şahane bir kitap var önümüzde. Geçtiğimiz günlerde raflardaki yerini almış durumda. Jemma Forte Olmadı Baştan Alalım ile umarım bize tadından yenmeyecek ve bitmesini istemeyeceğimiz bir hikaye sunmuştur.

Keyifli Okumalar Dilerim.

Tanıtım Bülteninden


Yıllardır kocası ve çocukları  için yaşayan Jennifer kariyerini, hayallerini ve tutkularını bir yana bırakmıştır ve hayatını yeniden sorgulamaya başlar. Jennifer için soru sormanın bedeli, kocası için hazırlandığı gece onun başka bir kadına ilgi duyduğunu öğrenmek olmuştur. O gece trafik kazası geçiren Jennifer  günlerce komada kalır.


Komadayken önünde her biri eski erkek arkadaşlarının adını taşıyan üç tünel açılır ve Jennifer onları seçseydi hayatının nasıl olacağını görme fırsatı bulur. Tünelin sonunda ışık mı yoksa karanlık mı olduğunu anlamak için yapacağımız tek şey, onunla bu yolculuğa, yani aslında kendi hayatlarımıza doğru yola çıkmak. Hayatımızda bir şeyler ters gidiyorsa onu baştan almak, yeniden başlamak.

“Tamam, anlıyorum ve kimsenin ilişkisini yargılamıyorum. Ayrıca gençliğimizdeki gibi hayatın sadece siyah ve beyazlardan oluşmadığını anladık. Hayat gri,” dedi
Karen“Grinin tonları mı?”

“Tabii, ama daha çok grinin bin tonu. Her şey yoluna girecek, merak etme.”
“Bu esprili, yaratıcı roman, geçmişte ilişkileriyle ilgili  ‘Acaba nasıl olurdu?’ diye düşünen her kadınınilgisini çekecek. “
Sarah Pekkanen

“Özünde romantizm olan büyülü ve sürükleyici bir roman.”
OK!

“Kolay bir okuma, sıcak bir hikâye.”
Hello

“Bütün kadınlar okumalı.” Digital Spy
“Aşk, evlilik ve ilişkilerin zamanla nasıl değiştiğine dair mükemmel dengelenmiş bir roman. Hafif, esprili dokunuşlarla, oldukça ağır sorunları ele almış Forte. Sevgi, seks ve ihanet, dostluk, ebeveynlik gibi konuları fazla dramatik olmadan, canlı ve çekici bir dille anlatmış. Sevimli karakterlerle dolu bir kitap.”
Chicago Book Review


Basım Yılı : 2016

Sayfa Sayısı : 416

Martı Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.

Fatih Murat ARSAL - Yalnız Gözlerin İçin

Merhabalar Fatih Murat Arsal ile tanışmam Anlaşma romanına dayanır ancak yorumlamak için öncelikle Yalnız Gözlerin için kitabından başlamak istedim.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?