Ana içeriğe atla

Şebnem Burcuoğlu - Kocan Kadar Konuş 2 Diriliş

Merhabalar

Şebnem Burcuoğlu'nun Kocan Kadar Konuş kitabının ilkini okuyanlar büyük bir merakla 2.kitabı beklemekteydiler.  
Malum Türk Kızı Efsun Sinan'a asansörde evlenme teklifi etmişti ve kitabın devamında neler olacağı da merak konusuydu. Şebnem Burcuoğlu'da çok geçmeden 2.kitabını çıkardı ve kitap okuyucusuyla buluştu. 



2.Kitap Efsun'un Sinan'la kendini evlenirken gördüğü bir rüyayla başlıyor. Fakat uyandığında kendisini sülalesi yine başındayken fakat bir hastane odasındayken buluyor. Bundan sonrası Sinan, Sinan'ın babaannesi Cavide Hanım, Sinan'ın ailesi ve Efsun'un sülalesinin tanışması ile devam ediyor. 

Cavide Hanım torunu Sinan'a aşırı düşkün. Hatta ailede sadece torununa düşkün desek yeridir. Tam bir kayınvalide modeli. Gelinini de zamanında az çektirmemiş ve çektirmeye de devam ediyor. Gelini Mine ise sadece şirket hisseleri onun elinde diye hiçbir şeye ses çıkarmayan, her şeyi sineye çeken biri. Cavide Hanım Efsun'un Sinan'a asansörde evlenme teklifini bir şekilde öğreniyor ve ona cephe alıyor. Efsun'un ailesi de Efsun'la Sinan'ı hastane de sarmaş dolaş görüyor ve evlenmeleri için baskı yapmaya başlıyor. Olaylarda bu noktadan sonra iki ailenin çatışmasına ve Efsun'un ağzını açmadan kendi ailesinin her dediğini yapmasıyla devam ediyor. 

Kocan Kocan Konuş kitabının ilkinde kitabın sonu gelmemeliydi ve ikinci kitapla devam edip tek kitap halinde bitirilmeliydi. İkinci kitapta açıkçası çok da eğlendiğimi söyleyemeyeceğim. Türk kızlarının aile sözü dinleyip koca tavlamak için yaptıkları şeyler elbette var ama Efsun'un da hiçbir şeye müdahale etmeden sürekli her denilene evet demesi açıkçası bir noktadan sonra sıkıntı vermeye başladı. Bir insanın bu kadar kendine güveninin olmaması, her ne kadar aile baskısı da olsa fazla abartılmıştı. Her ailede evlenme çağına gelmiş de geçmekte olan kızlarını evlendirme merakı mutlaka vardır ama bir kızın bu kadar da küçük düşürücü şekilde saçma sapan işlere kalkışması da pek de akla yatkın gelmiyor. Toplumda yaşanan olaylar her ne kadar yansıtılmaya, Efsun gibi karakterlerin var olduğu aşılanmaya çalışılsa da bu karakterlerin günümüzde sayısı oldukça az. Özellikle genç nesilde bu tip insanları görmek nedeyse imkansız. 

Şebnem Burcuoğlu Kocan Kadar 2 Diriliş kitabında beklediğim heyecanı yaratamadı. Sonu ise daha heyecan verici şekilde bitebilirdi. Yeni kitaplarında başarılar dilerim Şebnem Burcuoğlu.

Keyifli Okumalar.

Tanıtım Bülteninden

“Dişi olan karadul örümceği, erkeğiyle çiftleştikten sonra onu bir güzel yermiş. Yediği erkek sayısı günde yirmiyi bulabilirmiş. Denilen odur ki erkek, sadece yavruları olsun diye kendini kurban edermiş. Bir günde yirmi erkek!Ben bir tanesini bulmaya çalışırken maymun oldum, Allah’ın örümceği günde yirmi erkeği bulduğu gibi bir de mideye indiriyor!” Çok sevgili Türk kızı, Bir önceki kitapta mevcudiyetimizin ve istikbalimizin yegâne temelinin bir koca bulmak OLMADIĞINI anlatmaya çalışmıştım hatırlarsan. O kitapta bana verilen tavsiyeleri hiç uyguladın mı bilmiyorum ama sonunda başıma neler geldiğini gördün. Şunu hiç unutma: sen belli bir yaşa gelene kadar kimileri evlen diye baskı yaparken kimileri de evlenmeni engellemek için elinden geleni ardına koymayacak!Nikâh masasına oturana kadar atlatman gereken çok badire, dahili ve harici çok bedhahların olacak. Tüm bunlara rağmen akıl sağlığını koruyabildiysen seni gönülden tebrik ediyorum; yüce bir insan, eşsiz bir varlıksın sen Türk kızı!

Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 252

Dex Kitap

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Erol Köker Kimdir?

 

Mimlendim ve Mimledim 26 - Blog Muhasebesi

Merhabalar Blogcu Sultan  blog muhasebesi mim başlatmış ve sağolsun beni de mimlemiş.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Yollardan Manzaralar

Merhabalar Oldum olası yollarda fotoğraf çekmeyi çok severim.

İnsanlar Nasıl Rahatsız Edilir?

Merhabalar Pazar günü oğlumu kursa bıraktım.

Jan Sahhan Tunay - Zila Prensi

 

Pet Şişe Kumbara

Merhabalar Geçtiğimiz günlerde  Hadi Birikim Yapalım  adında bir proje başlatmıştım.

Alpaslan Demir - Geleceğe Dönüşüm

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları