Ana içeriğe atla

Kütüphane Günlükleri





Merhabalar

Birkaç haftadır gidemediğimiz kütüphaneye bugün sonunda gidebildik. Bu haftaki kütüphane yolculuğumuza 5 yaşındaki yeğenimde katıldı.
Daha önceden bir kere kütüphaneye gitmiş ve çok beğenmiş. Bizim de bu hafta oğlumla birlikte gideceğimizi duyunca çok sevindi.

Bu seferki ziyaretimizde ben kendime herhangi bir kitap almayı düşünmüyordum. Önceki haftalardan elimizde olan kitapları verecek ve yerine oğluma yeni kitaplar alacaktık. Ta ki Rukiye Kayaarslan Güz Delisi ve Sinan Akyüz'ün Aşk Başka Evde kitaplarını raflarda kuzu kuzu bana bakarken görene kadar.

Rukiye Kayaarslan'ın ilk kitabı çıktığında almayı düşünmüştüm hatta listeme de eklemiştim. Özellikle kapağı beni benden almıştı. Beni oku diye adeta bağıran bir kapak. Kızın üstündeki elbiseye aşık olduğumu bile söyleyebilirim. Ne yazık ki henüz sipariş vermeye fırsat bulmamışken, kütüphane raflarında bulmam benim için çok güzel oldu. Ardından bir alt rafında Sinan Yağmur'un Aşk Başka Evde kitabını gördüm. Sinan Yağmur'un İncir Kuşları kitabını okuyup, kalemini çok beğenmiş biri olarak bu kitabı da okumayı çok istiyordum. Bu kitap da listemdeki yerini çoktan almış ancak benim kütüphane raflarıma terfi edememişti. Ayrıca bu kitap çıktığında da hakkında bir çok şey söylenmişti. Beğenenlerde olmuştu beğenmeyenlerde. Hal böyle olunca iki kitap elimde yeğenim, oğlum peşimde kendimi kitapları adıma kayıt yaptırırken buldum. 

Oğlum ise kendisine bu defa Türk yazarlardan kitaplar seçmeyi tercih etti. Kemalettin Tuğcu Kuklacı, Ömer Seyfettin Bomba ve Ferman kitaplarını okumak istedi. Aslında arkadaşında Kemalettin Tuğcu'nun serisi olduğu için üç kitap hakkını da o yazardan tarafa kullanmak istedi ancak sadece raflarda tek bir kitabı mevcuttu. Bu nedenle asık bir suratla haftaya kadar beklemek düşüncesi onu sıkarak kütüphaneden ayrıldık.

Bu haftaki kütüphane yolculuğumuz ve günlüğümüz bu kadar. Bakalım ben haftaya yeni kitaplar alacak mıyım?

Not: Yeğenimin kütüphaneden çıktıktan sonra bana söylediği "okula başladığımda buradaki bütün kitapları okuyacağım" 

Keyifli Okumalar Dilerim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ece Evren - Geçmişten Gelen Adam Kitap Tanıtımı

Merhabalar Haydi toplanın yamacıma. Sizlere çok güzel bir haber vermeye geldim.  Kitap sitelerinde yeni çıkan kitaplara bakarken bir de ne göreyim? Hepimizin sevdiği ve saydığı sevgili  Ece Abla  yeni bir kitap çıkarmış.

Kapı Önü Dedikoduları - İçindeki Fesatlıktan Kurtul

  Merhabalar Bayan X her defasında kendini aşamaz dediğim noktada kendisini aşmayı başarıyor ve level atlayarak devam ediyor.

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

14 Şubat Sevgililer Günü Zırvalığı

Merhabalar Hadi bugün şu sevgililer zırvalığını biraz açalım. Geçen seneki sevgililer gününde yazdığım yazıda bahsetmek isteyip bahsedemediğim şeyler vardı. Hadi bu sevgililer gününde de onları konuşalım. Geçen sene yazdığım yazıma da  buradan  ulaşabilirsiniz.

14 Şubat Sevgililer Günü Zırvalığı

Merhabalar İki sene önce 14 Şubat ile ilgili duygu ve düşüncelerimi belirtmiştim.

Fırın Muhallebi

Merhabalar Malum bizim ev halkı tatlı konusunda doyumsuz.

2019 Eylül Ayında Okuduklarım

Merhabalar "Bir insan kendisine nasıl beyin göçü yaşatabilir?" sorusunun bir sonucu olarak bu ay sadece tek bir yazar okudum.

Füsun - Bir Olur Da Beni Ararsın

Merhabalar Şimdi diyeceksiniz ki bu Füsun? Nereden çıktı? Füsun Tokyürek şarkıcı Nalan Tokyürek'in nam-ı diğer Of Aman Nalan'ın kardeşidir.

Aşkın Nur Karataş - Ateşli Kitap Tanıtımı

Kural tanımazlık ve yaramazlık sadece Rock yıldızlarına has değildir.

Melek Öztürk - Münzevi Mısralar İskelesi