Ana içeriğe atla

Kütüphane Günlükleri





Merhabalar

Birkaç haftadır gidemediğimiz kütüphaneye bugün sonunda gidebildik. Bu haftaki kütüphane yolculuğumuza 5 yaşındaki yeğenimde katıldı.
Daha önceden bir kere kütüphaneye gitmiş ve çok beğenmiş. Bizim de bu hafta oğlumla birlikte gideceğimizi duyunca çok sevindi.

Bu seferki ziyaretimizde ben kendime herhangi bir kitap almayı düşünmüyordum. Önceki haftalardan elimizde olan kitapları verecek ve yerine oğluma yeni kitaplar alacaktık. Ta ki Rukiye Kayaarslan Güz Delisi ve Sinan Akyüz'ün Aşk Başka Evde kitaplarını raflarda kuzu kuzu bana bakarken görene kadar.

Rukiye Kayaarslan'ın ilk kitabı çıktığında almayı düşünmüştüm hatta listeme de eklemiştim. Özellikle kapağı beni benden almıştı. Beni oku diye adeta bağıran bir kapak. Kızın üstündeki elbiseye aşık olduğumu bile söyleyebilirim. Ne yazık ki henüz sipariş vermeye fırsat bulmamışken, kütüphane raflarında bulmam benim için çok güzel oldu. Ardından bir alt rafında Sinan Yağmur'un Aşk Başka Evde kitabını gördüm. Sinan Yağmur'un İncir Kuşları kitabını okuyup, kalemini çok beğenmiş biri olarak bu kitabı da okumayı çok istiyordum. Bu kitap da listemdeki yerini çoktan almış ancak benim kütüphane raflarıma terfi edememişti. Ayrıca bu kitap çıktığında da hakkında bir çok şey söylenmişti. Beğenenlerde olmuştu beğenmeyenlerde. Hal böyle olunca iki kitap elimde yeğenim, oğlum peşimde kendimi kitapları adıma kayıt yaptırırken buldum. 

Oğlum ise kendisine bu defa Türk yazarlardan kitaplar seçmeyi tercih etti. Kemalettin Tuğcu Kuklacı, Ömer Seyfettin Bomba ve Ferman kitaplarını okumak istedi. Aslında arkadaşında Kemalettin Tuğcu'nun serisi olduğu için üç kitap hakkını da o yazardan tarafa kullanmak istedi ancak sadece raflarda tek bir kitabı mevcuttu. Bu nedenle asık bir suratla haftaya kadar beklemek düşüncesi onu sıkarak kütüphaneden ayrıldık.

Bu haftaki kütüphane yolculuğumuz ve günlüğümüz bu kadar. Bakalım ben haftaya yeni kitaplar alacak mıyım?

Not: Yeğenimin kütüphaneden çıktıktan sonra bana söylediği "okula başladığımda buradaki bütün kitapları okuyacağım" 

Keyifli Okumalar Dilerim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Dönerci Maydanoz Ali Datça / Muğla

Merhabalar Datça yemek mekanlarıyla bugünde sizlerleyim.

Fatih Murat Arsal - İki Mükemmel Hata

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap yorumu yaz(a)mıyorum zira bu sıralar yorum yazmak için maalesef kafamı toparlayamıyorum. Hoş bir aydan fazladır kitap kapağı da açamadım. Kitap okumadan uyumayan ben; son zamanlarda kitaplara dokunamadım bile. Fakat okuduğum kitaplara ve yazarlara da haksızlık da etmek istemiyorum. Zira beğendiğim kitapların yorumsuz durmalarına maalesef gönlüm razı gelmiyor. Çıktığı ilk anda alıp okuduğum, ancak yorum giremediğim bir kitap İki Mükemmel Hata. O zaman başlayalım.

Gizem Bilici - Ateşkes

Merhabalar Gizem Bilici'nin kalemi ile tanışmam  Gönülçelen  kitabını hediye eden bir arkadaşım sayesinde olmuştu. Yakın zamanda Ateşkes kitabını da çok merak ettiğimden okumak istedim. 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Tarihte Bugün 13 Mart

 

Monica Mccarty - Aziz

Merhabalar İskoç hikayelerine merak salmama neden olanlara selam olsun diyerek başlayalım.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.