Ana içeriğe atla

Kasım Ayı Kitap Alışverişleri 2





Merhabalar

Şşşşiiiiiitttt. Aman eşim duymasın ben yine kitap aldım. (Yakında evden kovulursam ya bir yayın evinde ya da kütüphanede yatmaya karar verdim) Ama emin olun bu kitabı 2,00.-TL'ye bulduğunuzda siz de benim gibi dayanamaz alırdınız. Tabii ki Hannah Richell'in Gölgedeki Yıl kitabından bahsediyorum. Hem de ciltli. Peki diğerleri mi? KDV.si :)


Geçtiğimiz cuma sabahı yine sabah sabah kitap sitelerinde geziniyordum. Benim sürekli ekranda açık duran sitem Kitapyurdu. Kampanyaları bazen çok cezbedici olabiliyor ve bende hemen zıpladım. Hannah Richell ilk 100 kişiye sadece 2,00.-TL idi. Hemen sepete ekledim ve 20,00.-TL.yi geçince kargo ücretsiz olduğundan almayı planladığım alışveriş listemden de 2 kitap ekleyiverdim.

Hannah Richell'in ilk kitabı olan Kıyıya Vuran Deniz Kabukları'nda yazarın kalemine ve kurgusuna o kadar çok övgü duydum ki 2.kitabıyla ilgili bu da iyidir diye bir düşünce sardı. Arka kapak tanıtımında da beni hakikaten merak ettiren bir tanıtım mevcut. Hâl böyle olunca bu kitabı bu fiyata kaçırmadan almalı ve mutlaka okumalıydım. Bu arada belirteyim ilk kitabını halen alamadım ama çok da merak ediyorum. 

Özlem Türk'ün Annemin Gelini Olur musun? kitabının ilkini okuduğumdan zaten 2.kitabını da alacaktım ve o da sepete giriverdi. Mine Sota'yı daha önce okumadım kitabı yeni çıkmıştı ve önceki kitaplarında da okuyucu yorumları çok iyiydi. Özellikle gülmek isteyenlere tavsiye ediliyor ve benim sanırım bu sıralar gülmeye gerçekten ihtiyacım var. Bu nedenle onu da okumak için hemen aldım. Kitaplarım hafta sonu gelmiş ancak ben hafta sonu çalışmadığım için ancak bugün kavuşabildim. 

Aslında kitaplıkta bekleyen 200'ün üstünde okunacak kitap var ve ben halen almaya devam ediyorum. Bakalım ne zaman sonu gelecek bu alışverişlerin!.....

Sizlere keyifli okumalar diliyor, kitap arka kapaklarını da yazımın sonunda sizlerle paylaşıyorum.

Hoşçakalın.

Özlem Türk - Annemin Gelini Olur musun ? 2

17 Yaşındaki Özlem Türk’ün ilk kitabı Annemin Gelini Olur Musun 30.000 adet basıldı. Kendilerine “A.G.O.M. aşireti” diyen büyük bir fan kitlesi var. Serinin devamı niteliğinde olan A.G.O.M 2. - Bir Kurbağa ve Civciv Hikayesi “Aşiret” tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. HER ŞEY, BİR ANNENİN ÇAPKIN OĞLUNU EVLENDİRMEK İSTEMESİ İLE BAŞLADI. “Annem bir gelini olsun istiyor. Ancak ben evlenmek istemiyorum, gençliğimi tek bir kadınla geçiremem. Seninle bir oyun oynayalım. Annemin gelini olur musun?” Yekta, oyun oynamak senin neyine? Gördün mü nereden nereye?

Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 552

Müptela Yayınları

Hannah Richell - Gölgedeki Yıl

Secrets of Tides’in en çok satan yazarından trajedi, ihanet ve yalanlarla dolu büyüleyici bir hikâye… Doğmadan kaybettiği bebeğinin acısı, hayatına bir gölge gibi çöken Lila Bailey, tüm gizemlerin kapılarını kimden geldiğini bilmediği bir anahtarla açacaktı. Kendisine, ücra bir göl kenarında miras bırakılan ev ve eski sakinleriyle ilgili hissettiği rahatsız edici duygular pek çok cevapsız soruyu da beraberinde getirmiştir. Neden tüm eşyaları eve dağılmışken alelacele evi terk ettiler ve neden Lila, sürekli takip edildiği hissinden bir türlü kurtulamaz. Ev ile birlikte kendi hayatını da onaran Lila, göl kenarında geçirilen bir yıl sayesinde kendisinin bile haberdar olmadığı pek çok sırla birlikte tüm hayatını gölgelerden çekip çıkaracaktır. Birbirine paralel ilerleyen iki farklı zaman ve iki farklı hikâyenin kesiştiği ana gözyaşlarıyla tanık olacaksınız. 
“ Sürükleyici ve zekice yazılmış bir hikaye ” (Anita Shreve) 
“ Baştan sona etkileyici ” (Who Weekly) 
“Birbirinin içine sıkıca geçmiş birçok gizeme sahip,yavaştan yakan bir dram“      ( The Australian) 
“ Bu duygulandırıcı ve merak uyandıran hikayede,geçmiş zaman ve şimdiki zaman zekice beraber dokunmuş,sürükleyici“ ( Herald Sun ) 
“ Zekice,büyüleyici,hatta zaman zaman tehditkar “ ( Women’s Day ) 
“ Birbirinin içine sıkıca geçmiş birçok gizeme sahip,yavaştan yakan bir drama…O,keskin zekalı bir hikayeci.Okuyucuları nasıl meraklandıracağını ve onları kitaba nasıl bağlayacağını çok iyi biliyor “ ( The Australian ) 
“ Sizi son sayfaya kadar kendine bağlayacak bir hile ve ihanet hikayesi… Zekice,büyüleyici,hatta zaman zaman tehditkar.Sürükleyici bir kitap için olduğunuz yere kıvrılıp oturun “ ( Woman’s Day ) 
“ The Shadow Year (Gölgedeki Yıl), Richell’in onu diğer kadın yazarların kurgularından ayrılmasını sağlayan hikaye yazma becerilerini gösteriyor“           ( Woman’s Day ) 
“ Sonlandırma müthiş… Sonuna hemen geliyorsunuz.Dönemeçli bir Black Cavıar (Siyah Havyar) zaferi. İkinci romanı da romanında olduğu gibi en önemli noktalara değinecek “( Sun Herald ) 
“ Kalbinde dondurucu ve beklenmeyen bir gizem olan sürükleyici bir kitap.Bu bir kararlılık hikayesi… Konunun bütün hatları itinayla bağlanmış ve okuyucuları sonuna kadar tahmin etmeye zorlayacak şifreli ipuçları her tarafa dağıtılmış “( The Newtown Review of Books) 
“ Yalanlar ve ihanetle bezenmiş ailevi bir trajedi olan büyüleyici bir hikaye.Rıchell’in sürükleyici kitabı sizi sonuna kadar bağlayacak “ ( Sophia Whitfield, Culture Street ) 
“ The Shadow Year (Gölgedeki Yıl) okuyucuların aklını başından alıyor…Tamamen büyüleyici” ( Who Weekly ) 
“ Basitçe,bir kitap da olması gereken her şey… Birbirini etkileyen çifte hikaye satırlarına sahip fantastik bir kitap. Betimleme zengin,ancak tempoyu yavaşlatmıyor;karakterler,çok yönlü,kusursuz ve inanılır 10/10 “( Novelicious ) 
“ Yürekleri sızlatacak kadar iyi “( Sun Herald )

Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 584

Orkinos Yayınları

Mine Sota - Kim Güldüye Gittim, Gelicem

“Bütün dertlere  amaaan! Gül geç!” dedirtecek  kitap.
Eee, ne var ne yok?
Durun, ben diyeyim.
Herkes kahkaha atıyor ama neşe yok!
Göbek atıyor ama müzik yok!
Zengin ama para yok!
Fikir var ama akıl yok!
“İki ekmek al.” dediğinde kımıldamayan çocuk, wi-fi bulmak için Bulgaristan sınırına kadar gidebiliyor. Neden?
Nüfus cüzdanlarımızda hepimiz uzaylıyken feysbuk fotolarında top modeliz.  Neden?
Ortalık aşktan geçilmezken bir gıdımcık bile sevda yok. Neden?
Kısacası, dünya yuvarlak falan değildir. Bilakis dört köşedir. Ve bütün köşeler dönülmüştür. O yüzden fazla şey yapmayın.”
İşte, böyle bir kafayla dünya bakmak ve  hayata kocaman bir kahkaha molası vermek isteyenler için yazılmış komik öyküler

Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 160

Erdem Yayınları





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Fatih Murat Arsal - İki Mükemmel Hata

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap yorumu yaz(a)mıyorum zira bu sıralar yorum yazmak için maalesef kafamı toparlayamıyorum. Hoş bir aydan fazladır kitap kapağı da açamadım. Kitap okumadan uyumayan ben; son zamanlarda kitaplara dokunamadım bile. Fakat okuduğum kitaplara ve yazarlara da haksızlık da etmek istemiyorum. Zira beğendiğim kitapların yorumsuz durmalarına maalesef gönlüm razı gelmiyor. Çıktığı ilk anda alıp okuduğum, ancak yorum giremediğim bir kitap İki Mükemmel Hata. O zaman başlayalım.

Gizem Bilici - Ateşkes

Merhabalar Gizem Bilici'nin kalemi ile tanışmam  Gönülçelen  kitabını hediye eden bir arkadaşım sayesinde olmuştu. Yakın zamanda Ateşkes kitabını da çok merak ettiğimden okumak istedim. 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Tarihte Bugün 13 Mart

 

Monica Mccarty - Aziz

Merhabalar İskoç hikayelerine merak salmama neden olanlara selam olsun diyerek başlayalım.

Tay 2: Ebabil Takımı

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.