Ana içeriğe atla

İstanbul Tüyap Fuarı ve Tüyap'a Gidemeden Bir Yıl Daha



Merhabalar

Malum bugün İstanbul Tüyap fuarı başladı. 7 Kasım'da başlayan İstanbul Tüyap Fuarı 15 Kasım'a kadar ziyaretçilerini bekliyor.
Peki Fuar başladı başlamasına ancak İstanbul dışında yapılması hele ki okullar açık olduğu bir dönemde hafta sonu çocuklarının kursları ve dersleri varken bu etkinliğe kapak atabilmek maalesef pek mümkün değil gibi görünüyor.

Bende her sene, seneye gideceğim diye düşündüğüm ancak bir türlü fırsat bulamadığım bu fuara ancak evde iç çekip oturuyorum.

Facebook kanalıyla bir çok yazar ve kitap dostu arkadaşlarım var. Onların yayınlamış oldukları fotoğraflara açıkça söylemek gerekirse kıskanarak bakıyorum. Bunun fesatlıkla alakası yok yanlış anlamayın. Sadece senelerdir gitmeyi istediğim bu fuara bu sene de yine gidememiş olmanın bir üzüntüsüyle veriyorum bu tepkiyi.

Aslında bu tür fuarların sadece büyük şehirlerde yapılması da kitap okumayı çok seven, yazarlarıyla tanışmak, kitaplarını imzalatmak isteyenler için haksızlık diye düşünüyorum. Sonuçta bu etkinliğe şehir dışından zaman durumu ve maddiyatı müsait olamayan çok fazla kişi katılamıyor. Üstelik konu ile ilgili olarak Tüyap'a bu konuda oldukça baskı olduğunu biliyorum. Kaldı ki kitap fuarı ile ilgili olarak yazarlara ve yayın evlerine de aynı baskı sürüyor fakat belli şehirler dışında maalesef halen kitap fuarı da düzenlenebilmiş değil.

Eskişehir' de geçen sene düzenlene bir kitap çadırı vardı. Fakat bir iki yayın evinden başka pek katılım yoktu. Kalanı da yurt dışından gelen ve kendi kitaplarını tanıtan bir takım yayın evleriydi. Oysaki burada bir kitap çadırı gördüğümde oğlumla birlikte çok büyük umutlarla gitmiştik ancak pek de umduğumuz gibi olmadı. Üstelik fuar alanından sadece Mimar Sinan'a ait bir kitap alarak ayrılabildik. Çocuk kitapları bile oldukça azdı ve bir çoğunu oğlum okumuştu.

Fuar çadırında dikkatimizi çeken bir diğer şey ise eski kitap satan sahafların bulunmasıydı. Çocukluğumda severek okuduğum Cin Ali serisini bile gördüm. Aslında oğluma hatıra olması amacıyla almak istedim ancak sahaf kardeş dehşet bir rakam isteyince maalesef alamadık. 

Gelelim Tüyap'a. Tüyap Türkiye'nin en büyük kitap fuarı. Yok yok. İstediğiniz kitaba erişebiliyorsunuz. Hem de yazarlarından imzalı olarak. Aynı zamanda kitap almasanız dahi çeşitli söyleşilere katılabiliyorsunuz. Yeni ve bu işe ömrünü vermiş eski yazarlarla da kitap almasanız dahi tanışma fırsatı bulabiliyorsunuz. 

Bende bu fuar hakkımı seneye saklıyorum. Belki seneye bir mucize olur ve kendimi fuar alanında buluveririm. Neden olmasın. İstanbul'u gezmek dışında sevmememe rağmen sırf bu fuar, tiyatro gibi asıl etkinliklerin oralarda yapılması nedeniyle İstanbul'a yerleşesim de yok değil hani.

Tüyap'ta olanlardan fotoğraf, video bekliyorum.

Hepinize bol fuarlı ve okumalı günler diliyorum.

https://www.facebook.com/beydaninkitapligi

beydaninkitapligi@gmail.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Gülşen - Bangır Bangır