Ana içeriğe atla

Gayle Callen - Evimdeki Yabancı

Merhabalar

Grace ve Daniel'ın hikayesine hoş geldiniz mi desem gelmeseniz de olur mu desem bilemiyorum.
Çok uzun zaman elimde sürüm sürüm sürünen bir kitap ve sonunda bitirmeyi başardım. Bu arada aynı anda kaç kitap okuyorsun dediğinizi duyar gibiyim en az iki kitap okuyabiliyorum.

Gelelim Grace'in hikayesine. Grace'in kumarbaz bir annesi vardır. Evet hem de öz annesi. Ama anne demeye bin şahit lazım. Elindeki her şeyi kaybettikten sonra kızını evlenmek şartı ile bile olsa kumar masasına sürecek kadar iğrenç biri. Zaten kızını da kumar masasında kaybettikten sonra sırra kadem basıyor. Evsiz kalan Grace durumu anlatmak ve ne yapabileceklerine bakmak için ağabeyinin evine gidiyor. Fakat evde birkaç parça eşyadan başka bir şey kalmamıştır ve en önemlisi ağabeyi Edward'da ortalıklarda yoktur.

Gece yarısı evin kapısı açılıyor ve ağabeyinin geldiğini düşünürken eve bir yabancı geliyor. Bu gelen kişi de annesinin kumar masasında kaybettiği adamdan başkası değil. Daniel Grace'e durumu izah ediyor. Grace adamı gayet sakin bir şekilde karşılıyor. Daniel bu evin ve kendisinin yeni sahibi olduğunu, ancak evlenmeye niyeti olmadığını söylüyor. Grace'de evlenme niyetinde olmadığından dolayı bir karar alıyorlar.

Daniel Grace'i iki hafta içerisinde baştan çıkarabilirse Grace Daniel'ın metresi olacak ancak tam tersi durumda Daniel'ın babasından kalma viyolası Grace'in olacaktır ve böylelikle Grace kendisine viyolanın parası ile yeni bir hayat kurabilecektir.

Evimdeki Yabancı kitabı çok daha güzel olabilirdi. Fakat kitapta duygu yoğunluğu denen hiçbir şey yoktu. Ne Daniel'ın ne de Grace'in duygularını tam olarak hissedemedim. Daniel'ın eve gece yarısı girdiğinde Grace'in normal bir durum gibi karşılaması ve hiç bir tepki vermemesi çok ruhsuzdu. Gece yarısında evinize biri girdiğinde normal karşılamazsınız herhalde en azından ben karşılamıyorum.

Daniel'ın ailesinin sırları ile ilgili olan kısımda daha fazla aksiyon olmalıydı ama çok yavan kalmıştı. Grace ve Daniel'ın hikayesi genel olarak sanki aceleye getirilip basılmış bir kitap gibiydi. Keşke biraz daha duygu ve aksiyon katılarak yazılsaydı. Tüm kitap boyunca sırra kadem basan Grace'in annesini kitabın sonunda bir yerde görmek güzel gelse de, annesinin hikayesiyle ilgili herhangi bir şey yazılmamış olması da ayrı bir tezatlıktı. Ağabeyi Edward'ın kitapta olması ya da olmaması pek bir şey katmamış açıkçası. Olmasaymış daha iyi olurmuş. 

Kitabı ben sevemedim. Okumak isteyenlere keyifli okumalar dilerim.

Tanıtım Bülteninden

Londra, 1845…

Grace Banbury, evine döndüğü gece bir gariplik olduğunu hissetmişti. Dakikalarca kapıyı çaldığı halde kimse ona yanıt vermemişti. Bir süre sonra kapının zaten açık olduğunu fark etti ve içeri girdi. 

Ne annesi ne de erkek kardeşi ortalıkta görünüyordu. Üstelik eşyaların yerinde de yeller esiyordu. Grace neler olduğunu anlamaya çalışırken üst kattan gelen bir sesle irkildi. Yolunda gitmeyen bir şeyler olduğu belliydi.

Bir süre sonra merdivenlerden inen adamı, hayatında ilk kez görüyordu. Evin ve Grace’in yeni sahibi olduğunu söyleyen bu adamın, Grace için iyi planları olmadığı belliydi.

“Gayle Callen müthiş bir yazar.” Cathy Maxwell

“Okurları nasıl etkisi altına alacağını çok iyi biliyor.” Lorraine Heath

“Gayle Callen’in romantik hikâyeleri bir harika.” Jill Barnett

Sayfa Sayısı : 306

Basım Yılı : 2013

Nemesis Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Fatih Murat Arsal - İki Mükemmel Hata

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap yorumu yaz(a)mıyorum zira bu sıralar yorum yazmak için maalesef kafamı toparlayamıyorum. Hoş bir aydan fazladır kitap kapağı da açamadım. Kitap okumadan uyumayan ben; son zamanlarda kitaplara dokunamadım bile. Fakat okuduğum kitaplara ve yazarlara da haksızlık da etmek istemiyorum. Zira beğendiğim kitapların yorumsuz durmalarına maalesef gönlüm razı gelmiyor. Çıktığı ilk anda alıp okuduğum, ancak yorum giremediğim bir kitap İki Mükemmel Hata. O zaman başlayalım.

Gizem Bilici - Ateşkes

Merhabalar Gizem Bilici'nin kalemi ile tanışmam  Gönülçelen  kitabını hediye eden bir arkadaşım sayesinde olmuştu. Yakın zamanda Ateşkes kitabını da çok merak ettiğimden okumak istedim. 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Tarihte Bugün 13 Mart

 

Monica Mccarty - Aziz

Merhabalar İskoç hikayelerine merak salmama neden olanlara selam olsun diyerek başlayalım.

Tay 2: Ebabil Takımı

 

Tarihte Bugün 14 Mart