Ana içeriğe atla

Emma Chase - Karmakarışık




Merhabalar

Sıradan bilindik bir hikaye ama bambaşka bir bakış açısıyla bir kitap ve karşınızda Karmakarışık kitabı ile Emma Chase. Gülmeye hatta kahkaha atmaya hazır mısınız?
Drew Evans tam anlamıyla kendini beğenmiş,ukala, gıcık dünyanın kendi etrafında döndüğünü düşünen ama bunların yanında bir o kadar da esprili ve dehşet yakışıklı zengin bir adamdır. Aynı zamanda da işinde acayip başarılı. Drew babasının finans şirketinde portföy yöneticisi olarak çalışmaktadır. Hayatını bol sıfırlı anlaşmalara bir de tek gecelik ilişkilere imza atmakla geçirmektedir. Drew'in kitabında aynı kadınla ikinci kez çıkmak yoktur. Ta ki güzel,hırslı ve zeki Katherine Brooks ile bir gece barda karşılaşana kadar. Fakat her kuşun eti yenmez olayını o gece bar da öylesine güzel bir şekilde Drew'e gösteriyor ki bundan sonraki olaylar da bundan sonra başlıyor.

Katherine hayatının 10 yılını gözünü ilk açtığı erkek arkadaşı ile geçiren bir finans uzmanıdır. Drew ile barda karşılaşmalarının ertesinde şirkette Drew yeni finans uzmanı ile tanışacaktır. Fakat gördüğü kişi bardaki güzel ve zeki Katherine'den başkası değildir. Drew bu durumdan çok fazla rahatsız olur. Yeni finansçı ile aralarında bir rekabet başlar. Drew babasına kendisini kanıtlamıştır ancak yeni gelen finansçı ortalığı karıştırmaktadır ve tam da bu noktada ikilinin çekişmeleri başlar.

Öncelikle kitabın argo kelimeler ve +18 içerdiğini söylemeliyim. 

Kitabın ilk arka kapak yazısını okuduğumda eğlenceli bir kitap olduğunu düşünerek hemen sipariş edip kitaplığıma ekledim. Zaten bir gün içerisinde de okundu. Normal bir çekişme ve klasik bir hikaye olmasının dışında önemli olan kısmı bir erkeğin ağzından düştüğü durumların espirili ve komik bir dille anlatılması.Zaten kitabın bu kladar popüler olmasını ve yılın kitabı seçilmesini de açıklıyor.  Kadın yazarın erkeği ya da erkek yazarın kadını anlatması kitaplarda fazlasıyla rastlanan bir durum olsa da, tüm kitabın bir erkek ağzından anlatılması gerçekten harikaydı. İlk defa böyle bir kitap okudum ve çok da keyif aldım. Yazarın erkek karakter gözlemine ve bunu kâğıda aktarmasına kesinlikle diyecek bir sözüm yok. Zaten öğrendiğim kadarıyla da Emma Chase etrafındaki karakterlerden esinlenerek her birinden bir şeyler ekleyerek Drew karakterini ortaya çıkarmış.

Karmakarışık kitabını okumaya karar verdiyseniz sizi uyarmam gereken bir diğer nokta da kitabı kesinlikle yalnızken okuyun. Çünkü ben kahkahalarıma engel olamadım. Eşimin ara ara gelip benim aklımı kaçırdığımı düşünmesi, hatta bunu dile getirmesi bunun en açık kanıtı. 

Drew karakterinden nefret ettim. Bunu kesinlikle söylemem lazımdı. Bir insan bu kadar mı kendine aşık olur hayretler içindeyim. Ancak Katherine karakterini sevdim. (O'na da kızdığım zamanlar olmadı değil.) Bir erkeği süründürmeyi biliyor ve bence kitap boyunca bütün kadınların intikamını da aldı diyebilirim. 

Genel olarak toparlarsak gülmeye ihtiyacınız varsa bu kitabı okuyabilirsiniz. Fakat dipnot olarak belirteyim kitabın devamı olan Darmadağınık çıktı ve bu kezde Katherine'nin ağzından hikayenin devamını dinliyoruz.

Darmadağınık yorumunu da en kısa zamanda sizlere aktaracağım.

Herkese keyifli okumalar dilerim.

Tanıtım Bülteninden

Zengin, yakışıklı ve kendini beğenmiş Drew Evans ile güzel, zeki ve hırslı Katherine Brooks buluştuğunda işlerin karmakarışık hale gelmesi şaşılacak bir şey değildir. Drew Evans’ın işi, milyon dolarlık anlaşmalar yapmak ve New York’un en güzel kadınlarını tek bir gülümsemeyle baştan çıkartmaktır. Peki, öyleyse neden yedi gündür evden dışarı çıkmıyor? Neden mahvolmuş, sefil bir halde ve depresyonda? Ona sorduğunuzda size sebebinin grip olduğunu söyleyecektir fakat hepimiz bunun doğru olmadığını biliyoruz. Katherine Brooks, Drew’un babasının yatırım bankacılığı firmasında işe başladığı anda gösterişli playboyun hayatındaki her alanın bir karmaşaya sürüklenmesine sebep olmuştur. Profesyonel alandaki yarışları Drew’un cesaretini kırıyor, Katherine’e karşı hissettiği çekim dikkatini dağıtıyor ve onu yatağa atma girişimlerindeki başarısızlığı ise tamamen sinirlerini bozuyordur. Nasıl oluyordu da kadının biri çıkıyor ve ağzı iyi laf yapan çapkın bir adamı mahvolmuş, umutsuz biri haline getirebiliyordu? Hayatta asla sahip olmak istemediği tek şeyi gerçekleştirerek. ‘Karmakarışık’ dünyada en çok kullanılan kitap sitesi Goodreads’de yapılan oylamalar sonucu 2014’ün en iyi çıkış yapan kitabı seçilmiştir.

Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 433

Ephesus Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Gülşen - Bangır Bangır

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?