Ana içeriğe atla

Müjde Aklanoğlu - Kör Talih

Arda Mertoğlu; sarsılmaz, yıkılmaz her şeyin enleri onda toplanmış karizmanın tavan yaptığı bir CEO'dur.
Şirketinde çalışan herkesin ona hayran hatta aşık olduğu düşünülürse karizmasının ya da yakışıklılığının ne derece de olduğunu tahmin etmek hiç de zor değildir. Tek kusuru vardır görme engellidir.

Hazal ise 21 yaşında mimar olabilmek için okumaya çalışan zeki ancak bir o kadar da patavatsız, sözünü esirgemeyen duru güzelliğini ise kendisinin göremediği ancak başkalarının gördüğü biridir.

Arda ve Hazal'ın yolları parkta bir bankta kesişir. Olumsuz tesadüflerle tanışırlar ancak işler sarpa sarar ve işin en kötü yanı Arda kördür ve Hazal onun kör olmadığından o kadar emindir ki; Arda ne derse desin ikna edemez. Sonunda Arda ne isterse yapmasını söyler ve kartvizitini de vererek parktan ayrılır.

Hazal bu durmaz tabi ki ve karakolda alır soluğu. Ama ne almak. Komiser bir polis memurunu görevlendirip Arda'yı alması için gönderdiğinde Hazal gelen telefonla şok olur. Çünkü Arda gerçekten kördür. Hazal şikayetinden vazgeçip gider ve olayda orada kapanır; acaba kapanır mı?

Hazal bir aile dostlarının vasıtasıyla iyi bir mimarlık şirketine işe başlar. İşe başladığının ilk günü her şey yolunda giderken önüne çıkan kişiyi görmeyerek elindeki dosyaları düşürür ancak gördüğü görüntüyle olduğu yerde kalır. Çünkü karşısında parktaki kör adam Arda durmaktadır. Hazal konuşmaya başladığında Arda onun kim olduğunu anlar ve o noktadan sonra olaylar Hazal'ın hayatını 180 derece değiştirir. Arda Hazal'a hayatının teklifini yapar ve Hazal ne diyeceğini bilemez. Bakalım Hazal'ın hayatı ne ölçüde değişecek ? Hazal ve Arda serüveninin devamında neler yaşanacak? 

Müjde Aklanoğlu'nun diğer kitaplarını da okuyan biri olarak bu kitabını da sevdim. Hazal ve Arda'yı okumak keyifliydi ancak burada eleştirmem gereken yerler maalesef ki olacak. Öncelikle yayın evinden kaynaklı yazım hataları oldukça çoktu. Kitapta gereksiz duygu yoğunluğu içeren tasvirler ise beni boğdu. Romantik komedi türünde çok fazla tasvir kitabın okunmasını maalesef yavaşlatıyor. Anlatılmak istenen daha sade bir dille aktarılmış olsaydı daha güzel olabilirdi. Yine de Müjde Aklanoğlu'nun Kör Talih kitabını sevdim. Baksana Talih'de buluşmak üzere keyifli okumalar diliyorum.

Not: Kitap öyle bir yerde bitiyor ki ikinci kitabını almadan başlamayın :)

Tanıtım Bülteninden

O ASLA AŞKA İNANMAZ VE ARKASINI KİMSEYE DÖNMEZ…

Büyük holdinglerin karizmatik başkanı, sınırsız servetin despot sahibi: Arda Mertoğlu! Topluma mal olmuş eşsiz bir CEO, kadınların yüreğine taht kurmuş pervasız bir kral, çalışanlarının iyilik timsali sert görünümlü müsamahasız patronu...


Ama işler hiç ummadığı anda tersine döndü! Ufacık bir kız; es kaza hayatına sürpriz bir giriş yaptı, yaşamının tüm merkezine bir kraliçe idamesinde izinsizce oturarak, yüreğindeki yasak toprakları savaşmadan teslim aldı. 
Ve tüm dengeler altüst olurken, terazinin kantarı kaçtı.
Evet, Arda patavatsız oldu, Hazal düşünceli…
Arda milyarla banyo yapıyordu; Hazal babası para vermezse meteliğe kurşun değil, kurusıkı bile atamıyordu.

Asiydi ama gurursuz değil… Tamam, mahalle arası, edep yuvası, her çetrefilli işin olduğu arka mahalle bir ortamda büyümüş, ünlüleri televizyonda görüp, beyaz atlı prensle ilgili hayaller bile kurmamıştı. Keza asosyal hayatında, masalların gerçekleşmeyeceğini bilen ender genç kızlardandı.
Okulunun birincisi, babasının şamar oğlanı, abisinin bezelye beyinlisi, annesinin biricik kuzusu, ailenin dil yumağı, asi bebeciği…
Çirkin ördek yavrusu: Hazal…
O, daracık kaderin çemberinden inadına geçmek isteyince, isteklerinin arasında sıkışıp kalarak, Kör bir Talih’e denk geldi!


Sayfa Sayısı : 720

Basım Yılı : 2014

Parola Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

26 Nisan 2024 Cuma Altın Fiyatları

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan