Ana içeriğe atla

Kütüphane Günlükleri - Çocuk Kitapları

Merhabalar keyifli pazarlar

Bu haftaki kütüphane yolculuğumuzda sizlere oğlumun almış olduğu kitapları tanıtmak istiyorum.
Onlarca kitap arasından seçim yapmak her ne kadar zor olsa da hatta hepsini kucaklayıp gelmek istesek de maalesef üç adetle sınırlı hakkımızı bu hafta da sonuna kadar kullandık.

İlk kitabımız Ezikler 2. Oğlum bunun birincisini daha önce arkadaşından ödünç alıp okumuştu ve beğenmişti. Tabii ki rafların arasında ikincisini gördüğünde direkt olarak sessiz çığlık attı. Zaten eve gelir gelmez de okuyup bitirdi. Oğluma düşüncelerini sorduğumda çok komik olmadığını ancak güzel olduğunu ve beğendiğini söyledi.

Vay vay vay, bakın kim gelmiş! Demek Ezikler'in yeni macerasına katılacak kadar cesursun! Hadi bakalım!

Basım Yılı : 2013

Sayfa Sayısı : 288

Epsilon Yayınları

İkinci kitabımız ise Acayip Böceğin Laneti.

Bu kitabı henüz okumadık arka kapak yazısına baktığımızda çocukların hayal dünyasını geliştirebileceğini düşündüğümüz bir kitaba benziyor. İsmi biraz garip gelse de yine de meraktan dolayı almak istedik.

“Ey Yüce Yok edici, Ruhları ve Afacan Çocukları Yiyen Büyük Ammit, sana Sonsuz Güç Böceğini sunuyorum.”


- Müdür Farley


Afacanların kralı Cody Mack, müdürün odasına hiç de yabancı değildir. Ama annesiyle babası artık onunla baş edemeyeceklerine karar verdiklerinde, Cody daha önce hiç hayal bile edemeyeceği bir ceza alır: Afacan Çocuklar için Nanik Akademisi.
Şeytan ruhlu Müdür Farley okuldan sürülünce, Cody’nin bayram etmesi gerekirdi… Fakat okulun zindanında ürkütücü bir Mısır böceğiyle karşılaştığı anda Cody, Nanik Akademisinde karanlık güçlerin harekete geçtiğini hemen anlar. Peki, Cody karanlık güçleri durdurmayı başarabilecek mi?

Basım Yılı : 2013

Sayfa Sayısı : 192

İstiridye Yayınları


Üçüncü ve son kitabımız ise konuşan ağaçlarla ilgili Roger Norman'ın Ağaç Zamanı kitabı. 
Dalları Alan'ın penceresine uzanan Bay Dişbudak'ın beklediği tek şey ağaç zamanının gelmesidir. Öyle ki Bay Dişbudak ağaç zamanı geldiğinde yürüyebilecek, konuşabilecek daha da önemlisi dallarına salıncak kurup canını acıtan Alan'dan intikamını alabilecektir. Bay Dişbudak yalnız bir şeyi unutmuştur. Ağaç zamanı hayvanları, bitkileri etkilemediği gibi, küçük çocuklara da etki etmemektedir. Sadece yetişkinler Ağaç zamanı oldukları yerde donup kalır. Çocukların doğa ile iç içe olarak okuyacakları güzel bir macera.
Şöyle bir kitaba göz attığımda ben yazarın anlatım dilini sevdim. Oğluma konusunu kısaca anlattığımda hemen okumaya başladı bile. 

Yeni odasında ilk gecesini geçiren küçük Alan alışık olmadığı sesleri dinleyerek uyumaya çalışırken, evin önündeki dev dişbudak ağacı eğiliyor, geriniyor, dallarıyla pencereye ulaşmaya çalışıyordu. Adam’ın korkusunu hissedince, kıkır kıkır gülmeye başladı. Bay Dişbudak gülüyordu, çünkü Ağaç Zamanı’nın yaklaştığını biliyordu. Ağaç Zamanı gelince o da köklerini topraktan söküp çevrede dolaşacak, ağaç kardeşleriyle buluşacaktı. Ama önce, dallarına salıncak kurup canını yakan Adam’dan intikamını alacaktı. Ağaç Zamanı’nda sadece ağaçlar yürüyebilir ve konuşabilir, geri kalan herkes olduğu yerde donup kalır. Bu büyülü saatler başlayınca Bay Dişbudak Alan’ı kovuğuna atacak, ona hak ettiği cezayı verecekti. Fakat unuttuğu bir şey vardı. Ağaç Zamanı’nın büyüsü, ağaç dallarındaki sincapları, kuşları, sinekleri etkilemediği gibi, küçük çocukları da etkilemiyordu.

Ağaç Zamanı’nın büyüsünden kurtulan Alan, bir turna sineğinin ve beklenmedik anlarda karşısına çıkan yeni dostların yardımıyla, Bay Dişbudak’ın ve insanları cezalandırmak isteyen diğer ağaçların öfkesinden kurtulup Ağaç Zamanı’nın sonuna kadar dayanmak zorunda. Acaba bunu başarabilecek mi? 

Basım Yılı : 2013

Sayfa Sayısı :160

Yapı Kredi Yayınları YKY

Sizlerin de sık sık kütüphane ziyaretleri yapmanız temennisiyle. 

Keyifli Okumalar diliyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Naime Özeren - 23 Nisan

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.