Ana içeriğe atla

E L James - Grey


Merhabalar

Malumunuz internette satış rekorları kıran bir elli ton serisi. Bunun akabinde çekilen filmleri ve herkesin dilinden düşüremediği Christian Grey. 
Elli ton serisini okuyan herkes gibi Grey'in ağzından olayları dinlemek için bende sabırsızlanıyordum. Nitekim yazar final kitabı olan Özgürlüğün Elli Tonu'nun sonunda Grey'in ağzından yazarak herkesi merakta bırakmıştı.

Tüm gri ton okuyucuları da yazara fazlasıyla baskı yaparak, mail atarak Grey'in ağzından kitabın çıkmasını sağladı. Ancak iyi mi oldu derseniz bilmem ama ben hiç ama hiç beğenmedim. Sanırım yazılmış olmak için yazılan bir kitaptı. Ben onu anladım.

Öncelikle kitap +++++18 içeriyor öyle böyle değil. Grey'in ağzından eksik olmayan bir küfür durumu var ki emin olun çok sıkıcı. Elli ton serisini okurken Anastasia'nın ağzından dinlemek ve Christian'ın bambaşka bir dünyası olduğunu hayal etmek gerçekten bambaşkaydı. Çünkü orada okuyucuların gördüğü karanlık bir dünyaya sahip Grey vardı. Fakat şu anda karşımızda gördüğümüz Grey'in bence onunla alakası yok. Sadece yeni yetme ergen fantazisinde olan bir adamdan başka bir şey okuduğumuzu da sanmıyorum. 

Grey'in ilk çıktığını duyduğumda beklentilerimi çok yüksek tuttuğumdan mıdır bilemiyorum Grey'in iç dünyasına yolculuk yapacağımızı sanmıştım. Fakat hiç de öyle bir durum söz konusu değil. Grey'in çocukluğuna inilmiş olsa da ağır basan kısım genellikle Grey'in Anastasia ile ilgili fantazileriydi. Kaldı ki yayınevi değişikliği sebebiyle midir yoksa gerçekten çevirinin kötü olmasından mıdır okuduğumu anlamakta zorlandım. Anastasia mı Christian mı konuşuyor bazen kim ne dedi gerçekten idrak etmekte güçlük çektim. Durum böyle olunca da kitap bitmek bilmedi ve elimde resmen süründü. Elli Ton serisindeki merak burada maalesef yoktu. (Serinin tümünü bir hafta da bitirdiğim göz önüne alınırsa ne demek istediğim anlaşılacaktır.)

Keşke E L James serinin devam kitabını yazmasaydı bile dedim. Nasıl ki filmi çekildiğinde kitabı okuyanlar hayal kırıklığına uğradıysa, devam kitabında da aynı hayal kırıklığına uğrayacaklarını düşünüyorum. Kaldı ki Grey kitabı da yine seri halinde. Okumayanlar varsa belirteyim. Bu kitaptan sonra iki kitap daha çıkacak. Peki gerek var mıydı diye sorarsanız yok. Çünkü genel hatlarıyla Christian Grey'in ağzından düşünceler ve çocukluğu yazılsaydı emin olun daha çok ilgi çekerdi. Tel bir kitap ve Grey daha çok bomba etkisi yaratırdı. Devam kitaplarında yazar biraz daha itinalı yazar mı bilemiyorum ama Grey ile ilgili devam edeceğimi de sanmıyorum.

Keyifli Okumalar Diliyorum.

Tanıtım Bülteninden

Sende bir şeyler var Anastasia. Uzak duramıyorum senden. Ateşe uçan pervane gibiyim. Seni fena halde istiyorum, hem de tam şu anda… E L James, dünyanın dört bir yanında milyonlarca okuru kendine esir eden bu aşk hikâyesine, Christian’ın kendi ağzından; onun düşünceleri, duyguları ve hayalleriyle yepyeni bir bakış açısı getiriyor. Christian Grey her konuda kontrolü elinde tutmayı seviyor; dünyası düzenli, disiplinli ve bomboş – ta ki Anastasia Steele, biçimli bacakları ve birbirine girmiş uzun kahverengi saçlarıyla ofisine düşene kadar. Christian onu unutmaya çalışsa da anlayamadığı ve karşı koyamadığı bir duygu fırtınasına kapılıyor. Daha önce tanıdığı bütün kadınların aksine utangaç, saf Ana sanki Christian’ın “iş dünyasının züppe harika çocuğu” maskesinin altındaki buz gibi, yaralı kalbini görebiliyor. Ana’yla birlikte olmak Christian’ı her gece uykularını kaçıran çocukluk korkularından kurtarabilecek mi? Yoksa karanlık cinsel arzuları, kontrol takıntısı ve kendine duyduğu derin nefret bu kızı uzaklaştırıp ona sunduğu hassas kalbi parçalayacak mı?  

Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 600

Doğan Kitap

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?