Ana içeriğe atla

Asude - Beni Sev Diye




Bradley hayatı boyunca evlilikten kaçmış, kadınlardan sadece istediğini almakla yetinmiş ancak o malum halkayı hiç bir zaman boynuna, parmağına geçirmemiş bir adamdır. Ta ki; bir gün abisi Dave onu zorla evlendirene kadar.....
Kristy inanılmaz bir güzelliği olan saçları ateş kızılı bir kadındır. Fakat hiç bir zaman kendi güzelliğinin farkında olmamıştır. Etraftakilerin her zaman güzelliğine imrenerek baktığı, evlilik tekliflerinin ardı ardı kesilmeyen, hatta evli insanların bile kocalarını kıskanıp uzak tutmak istedikleri bir güzelliğe sahiptir.

Büyükbabası ile müzatevazi evlerinde -hatta fakir bile denilebilir- kendi hallerinde yaşarlarken bir gün Lord William Bradley Barlow'un kendisiyle evlenmesi üzerine hayatı değişir. Evlendiği gece Kristy kocasına aşık olur ancak gerçek anlamda karı koca değildirler. 

Lord Barlow'un abisinin birkaç gün sonraki ölümüyle beraber karısını bir gece yüzüne dahi bakmadan evden kovar. Kristy ne yapacağını bilemez şekilde köyüne geri döndüğünde büyükbabasıyla birlikte oturdukları evin yandığını ve büyükbabasının da bu yangında hayatını kaybettiğini öğrenir. Hayat Kristy'e acımazsız davranırken Kristy kendini başkalarının evinde hizmetçilik yaparken bulur. Ancak bazı talihsizlikler nedeniyle buradan da bir referans mektubu ile ayrılıp, Londra'ya Whiteford Hill malikanesinde gelir.

Buradan ayrılalı yedi sene olmuştur ve şu anda nefret ettiği kocasıyla aynı şehirdedir. Kristy malikaneye geldiği ilk gece hava almak için bahçeye çıktığında gecenin karanlığında üstüne doğru gelen bir atlı ile kaçmaya başlar. Adamın dur ikazlarına bir anlam veremeyen Kristy daha çok korkar ancak adam onu yakalamayı başarır. Fakat adamla yüzyüze geldiklerinde korkunç. gerçekle yüzleşir. Koca Londra'da Kristiy'nin geldiği yer kocasının evidir.

Bu noktadan sonra ipler kopmaya başlar çünkü Lord Barlow karısını tanımamıştır ve dahası Kristy ile yaşanan tatsız olaylar nedeniyle fazlasıyla Kristy'e kafayı takmış durumdadır.

Bir Asude hayranı olarak; aslında tüm kitabı size tüm ayrıntıları ile anlatmak isterdim fakat burada kesmek durumundayım. Tarihi kitap yazmak gerçekten herkesin harcı değildir. Eski zaman tasvirleri konusunda çok dikkat etmek gerekir fakat kitaptaki konu o kadar iyi işlenmiş ki, ne biraz eksik ne biraz fazlaydı. Kahramanlarımızın ve yardımcı karakterlerin anlatımı da tam kıvamındaydı. Fakat söylemeden edemeyeceğim bu kitabı sakın ola tatile giderken yanınızda götürüp okumayın. Aksi takdirde benim gibi şezlongdan kalkmazsınız. Sayfaları çevirmekle kitabın bitmemesi arasında kaldığım nadir kitaplardandı ve ben bu kitabı en az birkaç defa, daha da sindirerek okumak taraftarıyım.

Velhasılı Asude'nin Beni Sev Diye kitabını alıp okuyun zaten beğeneceğinize garanti veriyorum. Son zamanlar da okuduğum en kaliteli kitaplar arasındaydı. Tabi ki kitapta etkileneceğiniz başka şeyler de var ama bunu da söylemiyorum. Alıp okuyun ve siz de doyasıya bu heyecanı ve keyfi yaşayın. Hepinize keyifli okumalar diliyorum.

Tanıtım Bülteninden

Aşk mı? Nefret mi? Gurur mu? Kabulleniş mi? Ateş gibi kızıl saçlarıyla bambaşka bir güzelliği olan Kristy, buzdan bir iklimin hüküm sürdüğü topraklarda yapayalnız, yoksul bir hayat yaşamaktadır. Onu gören her erkeğin dikkatini çeken büyülü güzelliğine rağmen, kalbini kimseye açmayacağına dair kendine bir söz vermiştir. Çünkü kalbinin derinliklerinde, yedi yıl önce evlendiği ancak yüzüne bile bakmadan onu kovan o zalim adamın izlerini taşımaktadır. ~ Simsiyah saçları, geceden karanlık gözleri, dünyayı yüklenecek kadar güçlü görünen bedeniyle Bradley, her kadının romantik hayallerini süsleyen görkemli bir soyludur. Onda eksik olan tek şey, bir kalptir. Genç adam unutmayı seçtiği geçmişinden uzak, duygusuz bir hayat yaşarken, kızıl saçlı asi bir kadınla karşılaşır. Bu gizemli kadının gerçek kimliğini öğrendiğinde dünyası sarsılacaktır. Geçmiş yaraların sızısını hâlâ duyan genç kadın, geleceğini de yaralamaya ant içmiş Bradley ile yeniden karşılaştığında, yedi yıl önceki gibi itaatkâr olmayacaktır. Ve genç adam asla kabullenemeyeceği gerçeklerle yüzleşirken, Kristy’nin asi ruhunun arkasındaki masumiyetle, sadece kalbinin değil, derin bir aşkın da farkına varacaktır.

Sayfa Sayısı : 592

Basım Yılı : 2015

Ephesus Yayınları

Yorumlar

  1. Böyle romanların filmini çok seviyorum ben.O zamanın kıyafetleri,kuralları filan çok ilgimi çekiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende çok seviyorum. Özellikle o kabarık elbiselere hastayım :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları