Ana içeriğe atla

Vefa Enver - Sana Aşık Değilim

Kenan hayat mücadelesini tek başına gerçekleştiren, bulunduğu yere kendi çabalarıyla gelen ve bir o kadar da kadınlardan nefret eden, onlara kesinlikle güvenmeyen biridir. Hele ki aşka asla....
Lal babasının minik kızı. Hayatını müziğe adamış eşsiz güzellikte biridir. Onüçüncü yaş gününde hayatındaki herşey çok güzeldir. Ta ki yaş gününden bir hafta sonrasında babası ölene kadar. Bundan sonrası Lal'in hayatında bir dönüm noktasıdır.

Herşeylerini kaybetmiş bir ailedir artık onlar. Hayatlarını mahvedende babasının ortağı ve arkadaşı Kenan'dır. Annesinin ağzından sadece Kenan sözcükleri dökülmektedir.

Hayatlarını artık Türkiye'de geçiremeyecek olan anne kız kendilerini yurtdışında bulurlar. Lal eğitimini tamamlarken Lal'in annesi Banu'da kendini kaybetmişlerin yaptığı gibi teselliyi içkiye şişelerinde arar. Ancak bir süre sonra bu içinden çıkılmaz bir hal alıp, annesi alkolik duruma geldiğinde Lal annesini bir rehabilitasyon merkezine yatırır.

Lal hayatına yalnız devam ederken Aleksi ile tanışır. Aleksi onun herşeyi olur. İntikam planlarında ne kadar baş yardımcısı olsa da bazen Aleksi'nin de tedirgin olduğu durumlar olmaktadır. Çünkü Lal'in intikam planı aynı zamanda da tehlikelidir. Her ne kadar Lal'in bu durumdan korkusu olmasa da, Aleksi korkar ve defalarca Lal'i avcıyken av olmaması konusunda uyarır.

Nihayet büyük gün gelir ve bir gece barda sahne alan Lal'i dinlemeye gelen Kenan Lal'i çok beğenir. Aralarındaki çekim karşı konulmazken Kenan için Lal'in orada çalışması gerekmemektedir. Her ne kadar kendisine de itiraf edemese de yada etmek istemese de Lal'i başka erkeklerin gözünden kıskanmaktadır. 

Lal ise Kenan'ın aklına girdiğini düşünür. Bundan sonrasının kendisi için çok kolay olacağını düşünen Lal için ise aslında durum sandığı kadar kolay değildir. 

Kenan işleri için Türkiye'ye dönmek zorunda kaldığında yanında Lal'i de götürmesi gerektiğini düşünür ve bu durumu Lal'e söyler. Aslında Kenan'ın aklına takılan bir çok soru vardır. Lal kimdir ve kendisinden ne istemektedir? Kenan hiçbir zaman aptal bir adam olmamıştır. Kendisinin yakışıklı olmadığını hatta çirkin olduğunu bile bildiği halde Lal neden onu istemektedir ? ve Kenan Lal'in para yada iyi bir hayat istemediğinden adı kadar emindir.
 
Vefa Enver Sana Aşık Değilim kitabı okunabilir ve sürükleyici olmasına rağmen, konuya daha fazla derinlik katılabilir diye düşünüyorum. Yeşilçam tadındaki hikaye sizi içine çekip okunabilirliğini arttırıyor ancak keşke bazı yerler biraz daha gizemli olsaydı. Özellikle sonu çok hava da kalmış ve hemen bitirilmiş. Bu kadar birbirine duyulan sevgi ve aşktan sonra daha güzel bir son bekliyordum açıkçası. Her şeye rağmen güzel bir kitap. Kaleminize sağlık Vefa Hanım. Yeni kitaplarınızda daha duygu dolu sonlar bekliyorum.Keyifli okumalar diliyorum.

Tanıtım Bülteninden

Aşk ile nefret arasındaki çizgi hiç bu kadar ince olmamıştı…
Kenan geçmişteki bir hesaplaşmayı sonlandırmak için her nefesinde intikam hırsıyla bilenmiş bir erkektir. Sonunda amacına ulaştığında yıktığı başka hayatlar da olacaktır.

Lal küçük dünyasında büyük hayalleri olan masum bir kız çocuğudur. Babasının ani ölümü ile her şeyini kaybeder ve ülkesini terk etmek zorunda kalır. Ama bir gün geri dönüp babasının katilinden intikam alacağına dair yemin eder.

Yıllar sonra Kenan, büyüleyici güzellikte genç bir kadın olarak karşısına çıkan Lal’e gördüğü an vurulur. Ancak onun kim olduğuna dair en ufak bir fikri bile yoktur. Kalpleri kin ve öfke ile dolu bu ikilinin planlarına dâhil etmedikleri, hayatlarında olmasına ihtimal vermedikleri tek bir şey vardır:
AŞK.

Geçmişin karanlık gölgeleri ile yüzleşirken, hangisinin daha güçlü olduğuna karar vermek zorunda kalırlar.
Aşk mı, nefret mi? 

Sayfa Sayısı : 360

Basım Yılı : 2014

Ephesus Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

26 Nisan 2024 Cuma Altın Fiyatları

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan