Ana içeriğe atla

Meral Kır - Aşkı Seçtim

Merhabalar

Sancaktarlar ailesinin aksiyonlu yaşamı Aylardan Aşk'dan sonra Aşkı Seçtim ile devam ediyor. 
Asya Sancaktar, sarışın mavi gözlü ve  evin beş kızından biridir. Hayatı boyunca şımartılmış ve her istediği yapılmıştır. Sinirlendiğinde taş üstünde taş bırakmayan biridir.

Doruk Akman, hayatı zorlu sınavlardan geçmiş, küçük yaşta ailesini kaybetmiştir. Hayattaki tek tutunacak dalı kardeşim dediği arkadaşı Yağız'dır. Yağız'la birlikte yurt dışında hem okumuş, hem de çalışarak hayatı kazanmış ve bir o kadar da hayatı öğrenmişlerdir.

Doruk ve Asya Tanem'in hastalığı döneminde hastane de tanışmışlar ve sonrasında sevgili olmuşlardır. Doruk ilk gördüğü andan itibaren Asya'yı sevmiş Asya'da buna kayıtsız kalmamıştır. İkilinin hayatı Asya'nın zaman zaman yaşadığı gelgitler nedeniyle bir dargın bir barışık geçmektedir.

Zaman'la Asya'nın kaprislerine dayanamayan Doruk ardına bakmadan soluğu Amerika'da alır. Fakat Doruk'un bilmediği bir şey vardır. Asya hamiledir. Asya gururunu ayaklar altına almamak adına hamileliğini gizler ve Doruk'un gitmesine izin verir.

Doğumuna yakın Asya'nın hamile olduğunu arkadaşı Yağız'dan öğrenen Doruk çok sinirlenir ve Türkiye'ye geri döner. Doğum sırasında Asya'nın yanında olur. Asya ikiz doğum yapmıştır. Yaren ve Yağız adını verdikleri bebeklerini doğumdan bir süre sonra bırakarak yeniden Amerika'ya gider.

Aslında gidişindeki nedenlerden biri de eski sevgilisi Sabrina'dır. Asya ile anlaşamayan Doruk Sabrina'ya geri dönmüştür. Yarım kalan hikayesini tamamlayacaktır. Asya aslında buna ne kadar bozulsa da belli etmez. 

Asya'nın da hayatında hem avukatlığını yapan hem de kalbini kazanmaya çalışan Metin vardır. Asya her ne kadar Metin'e aşık değilse de onun verdiği güven ve huzuru sevmektedir.

Doruk Amerika'da daha fazla kalmasının anlamsız olduğunu, ikizlerinin hayatında yer edinmesi gerektiğini düşünerek Türkiye'ye kesin dönüş yapmıştır. Bir farkla, yanında Sabrina'da vardır. Hatta Doruk Sabrina'yı Yağız ve Tanem'in kızları Rüya'nın doğum gününe getirecek kadar da ileri gitmiştir. 

Asya kendine her şeyin geri de kaldığını ve bundan sonra artık eskisi gibi olamayacaklarını hatırlattığı sırada Doruk doğum gününde evlenme teklifi eder. Ancak Asya buna çok kızar ve sevgilisiyle buraya kadar gelmeye cüret etmişken ona nasıl oluyor da evlenme teklif edebilmiştir. Doruk'la tartışarak uzaklaşır. Çalan telefonla birlikte Asya büyük bir hayal kırıklığına uğrar. Karşısındaki ses işyerinde hırsızlık olduğunu ve aynı zamanda da yangın çıktığını haber vermektedir. 

Asya'nın bütün emeklerini verdiği ve kendini kanıtladığı yer bir anda küle dönmeye başlamıştır. Ancak asıl sorun bundan sonra patlak verecektir. Asya'ya bunu kim neden yapmıştır?

Meral Kır'ın Aylardan Aşk kitabını okumuş ve çok beğenmiştim. Kurgularının içinde kaybolmuştum. Aşkı Seçtim kitabında Asya ve Doruk'un yarım kalan aşklarını okuyacaktık ancak bu kadar da zorlu bir sınavdan geçeceklerini hiç düşünmemiştim. 

Kitaptaki polisiye kısmı gerçekten yürekleri ağıza getiren ve çok iyi kurgulanarak yazılmıştı. Bir an sonra ne olacağını kestirememek de daha bir yürek hoplatıyordu ve işin açıkçası bazı yerlede yok artık demeden edemedim. Ancak başından beri şüphelerim de yanılmadığım bir kişi vardı ki; haklı çıktım. Bu kadar tüyo yeter. Kitabı tavsiye ediyorum. En kısa zaman da Sena ve Ahmet'in aşkını okumak için sabırsızlanıyorum. Keyifli Okumalar dilerim.

Tanıtım Bülteninden

Ona, gururuna köle olmayacak kadar çok âşıktı.

İstisnasız her gece, omuzlarında dans eden saçlarına dokunduğunu hayal etmişti. Ve her hayalinin sonunda o ipek sarısı, rüzgâra meydan okuyan saçların yokluğu ilmik olup boğazında düğümlenirken, geceler boyunca nefes almadan yaşamaya çalışmıştı. Şimdi ona bu kadar yakınken, uzak durmak hiç kolay olmuyordu.


Zengin ve ünlü Sancaktarların beş çocuğundan biri olan Asya, önceleri ailenin sosyetik kızıyken hayatı çok kısa sürede değişmişti. Deli gibi âşık olduğu ve çocuklarının babası olan Doruk, onu bırakıp eski sevgilisinin peşinden Amerika’ya gidince yıkılmamış, kendini çocuklarına adamıştı.

Bir gün Doruk, yanında eski sevgilisi Sabrina ile birlikte Türkiye’ye döndüğünde Asya’nın dengesi alt üst olur. 
Asya, hayatına yeniden giren Doruk’un varlığına alışamamışken kendisinin ve etrafındaki herkesin hayatını tehlikeye sokan olaylarla mücadele etmesi gerekir. Kendini garip bir oyunun içinde bulan Asya, çocuklarını tehlikelerden korumaya çalışırken; Doruk da ailesine zarar vermek isteyenlerin kim olduğu ortaya çıkarmak için zamansız bir savaş vermek zorunda kalır.
Doruk ve Asya, bütün bu olan biten arasında aşkı yeniden bulabilecek mi? Daha da önemlisi aşk her şeyi affedecek mi?


Sayfa Sayısı : 416

Basım Yılı : 2014

Müptela Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Bir Yaprak Sarması Meselesi

Monica Mccarty - İskoç Esareti

Merhabalar İskoç kitaplarını sevmeme neden olanlara selam olsun. Normalde okuyacağımı düşünmediğim İskoç kitaplarının şu anda hastası olmuş durumdayım. İskoç Esareti'de bu kitaplardan birisi.

Bedelli Sermaye Artırımı Nedir?

 

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Piyasalarda Bugün: 26 Nisan 2024

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

26 Nisan 2024 Cuma Altın Fiyatları