Ana içeriğe atla

Meral Kır - Aylardan Aşk

Merhabalar

Tanem ve Yağız. 
Tanem Sancaktarlar ailesinin en küçük kızı.Hayat dolu ama bir o kadar da kendi halinde.

Hayatı sıradan şekilde devam ederken bir iş toplantısına gittiği sırada geçirdiği kaza sonucu hayatının iki yılını bitkisel hayatta geçirir.Uyandığındaysa yanında Doktor Yağız vardır ve Tanem hafızasını kaybetmiştir. Çevresindeki herkes Tanem'in hafızasının geri gelmesi için uğraşırken sanki Tanem bir şeylerden kaçıyordur ve hatırlamak istemiyordur. 


Doktor Yağız Tanem'in hatırlaması için her şeyi yaparken Tanem sanrılar görmeye başlar. Geçmişle ilgili birleştiremediği parça bölük sanrılar. Gördüğü sanrıların ise Tanem için bir anlamı yoktur. Bir gün Tanem'i biri öldürmek ister ve Yağız bu kişiyi bulmaya kararlıdır. Tanem ise geçmişinden kurtulmak ister gibidir. 

Tanem'in ailesi de kızları için endişelenirken, hafızasını kazanması için ellerinden geleni yaparlar. Ancak Yağız'ın Tanem'in ailesi ile ilgili şüpheleri de vardır ve Tanem'i öldürmek isteyeni bulmak isterken herkesten şüphelenir. 

Bu sırada Tanem'in hastalığı sürecinde tanışan Yağız'ın arkadaşı Doruk ve Tanem'in ablası Asya arasında yakınlaşmalar başlar. İkili birbirinden çok hoşlanır hatta aşık olurlar.

Yağız'ın araştırmaları devam ederken bulduğu deliller Yağız'ı ilginç sonuçlara götürmeye başlar ve Yağız için durum içinden çıkılmaz bir hale gelirken Tanem'in günün birinde hafızası yerine geldiğinde durumu nasıl açıklayacağını düşünmeye başlar.

Yağız'ın da Tanem'den gizlediği bazı hususlar vardır ve Tanem bunları öğrendiğinde hiç memnun olmayacaktır.

Tanem'in hastalık sürecinde Yağız'ın hastalıkla ilgili araştırmaları devam ederken Yağız da tehlikededir ama haberi yoktur.

Aylardan Aşk adından da anlaşılacağı gibi Tanem ve Yağız'ın aşkı. Ancak Tanem hafızasını geri kazanır mı? geçmişi hatırlar mı ? orası bilinmez. Kitapta bölümler aylara bölünmüş şekilde rengarenk olarak karşımıza çıkıyor. Kitabın bu tasarım kısmı benim çok hoşuma gitti ki özellikle her ay için yazılanlar ise apayrıydı.

Merak Kır Aylardan Aşk'ı yazarken biraz da polisiye katmış. Okurken heyecanlanarak şimdi ne olacak diye çevirdiğiniz sayfalar arasında kayboluyorsunuz. Ancak Doruk ve Asya........ bunlar beni çok hayal kırıklığına uğrattı. Böyle bir sonucu hiç ama hiç beklemiyordum.

Yağız ve Tanem ise çok tatlıydı. Diyaloglar tebessüm etmeme neden oldu. Kitabın sonunda ortaya çıkan gerçekler ise tamamen beklentilerim dışındaydı. Böyle bir sonucu tahmin etmiyordum. Hem Yağız hem de Tanem gerçeği ne onu da okuyup görelim.

Tanıtım Bülteninden

"Aylardan Aşk, harika ve yaratıcı... sürükleyici bir aşk hikâyesi..." 
Böğürtlen Kışı ve Son Kamelya kitaplarının yazarı SARAH JIO
Gerçek olduğunu düşündüğünüz hayatınızdaki her şeyin kocaman bir yalandan ibaret olduğunu öğrenseydiniz, ne yapardınız?

Zengin Sancaktar Ailesi'nin en küçük çocuğu olan Tanem için hayat oldukça sıradandı. Arkadaşları ve ailesinin her zaman yanında olduğu Tanem'in tek gayesi işinde ilerlemekti, ta ki katılmak için gittiği, ama katılmadığı o toplantı sonrası geçirdiği trafik kazasına kadar...

İki yıl boyunca uyuyan Tanem uyandığında, hafızasını kaybetmiş ve yanında doktoru Yağız'ı bulmuştu. Ailesi ve geçmişine dair, özellikle bir şeyleri hatırlamak istemiyor, bir şeylerden kaçıyordu sanki. Yağız, uyutulduğu esnada kendisini zehirlemek isteyen esrarengiz kişiden de haberi olmayan Tanem'e hem yakınlık duyuyor hem de Tanem'in geçmişinde ne olduğunu ve onu kimin öldürmek istediğini bulmaya çalışıyordu.
Diğer taraftan Tanem'den uzak durmaya çabalıyor, adeta onunla savaşıyordu.

Acaba Yağız, Tanem'le ilgili gerçekleri öğrenebilecek miydi ve daha önemlisi Tanem'in aşkına karşı koyabilecek miydi?

Sayfa Sayısı : 592

Basım Yılı : 2014

Müptela Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

Bir Yaprak Sarması Meselesi