Ana içeriğe atla

Karen Mcquestion - Aşka Merhaba

Merhabalar

Lola Watson'ın kendi halinde bir hayatı vardır.
29 yaşında olup evlenmemişse ne olmuştur? Dünyanın sonu mu gelmiştir? Tabiki de hayır. 

Lola sevilen popüler bir dergide sevdiği işi yapmaktadır. Hayatında hiç bir problem yoktur. Teyzesinin ölümünden sonra teyzesi kendi evini Lola'ya bırakır. Lola bu evin neden kendisine bırakıldığını bir türlü çözemez. Çünkü teyzesinin tek yeğeni Lola değildir.

Rutin giden hayatı kardeşinin evleneceğini, hele ki otuzuncu yaş gününde düğün yapacağını duyana kadar iyi gitmektedir. Ancak bir sorun vardır. Lola hâlâ bekardır ve bu düğünde çok fena dedikodu malzemesi olacaktır.

Kendisine düğünde gösterebileceği bir sevgili ararken en yakın arkadaşı Hubert'ın sevgilisi ile kavga etmesi ve kapının önüne konmasıyla daha da karışık bir hal alır. Çünkü Hubert'ın gidecek yeri yoktur ve Lola'nın evinde bir süreliğine kalmak istemektedir.

Lola'nın hayatının karmaşası bununla da sınırlı kalmaz. Aşırı meraklı komşuları yüzünden de zor zamanlar geçirir. Kız kardeşinin düğünü yaklaşırken esrarengiz bir şekilde Ryan adında çok yakışıklı biriyle tanışır. Lola'nın aradığı sevgili adayı budur. Düğün yaklaşırken Lola Ryan ile birlikte güzel zamanlar geçirmeye başlar. 

Kız kardeşi ise Lola'nın bulduğu sevgili ile ilgili bir çok yorum yapar. Lola kardeşine kulak asmaz. Ancak düğün gününe çok az kala işlerin rengi değişmeye başlar. 

Acaba bu gizemli Ryan kimdir? Lola ve ailesinden ne istemektedir? Hubert sevgilisi ile barışıp yeniden eski günlerine dönebilecek midir? Lola'yı düğün günü bekleyen sürpriz ne? Teyzesi neden Lola'ya bu evi bırakmıştır? Komşuları ile Lola nasıl bir ilişki içerisinde olacak? 

Karen Mcquestion okuduğum ilk kitabı. Harika bir romantik komedi sunmuş. Yazım ve kurgulamasını sevdiğimi söyleyebilir. Lola'nın kendisi ile dalga geçen halleri ise çok tatlıydı. Bazen bazı şeyler gözümüzün önündedir ve görmeyiz ya; yazar bunu gerçekten güzel vurgulamış. Aslında sonu tahmin edilebilir aşk hikayelerinden biri. Fakat içine katılan olaylar ve Lola'nın diyologları özellikle kitabı biraz daha albenili yapmış. Bu kitapta tatil kitabı önerilerim arasında. Keyifli okumalar dilerim.

Tanıtım Bülteninden

Yirmi dokuz yaşındaki Lola Watson'ın hayatı iyi gidiyordur: Mükemmel arkadaşlarıyla mutlu bir bekâr hayatı vardır, popüler bir dergide hep hayal ettiği işi yapıyordur ve büyük teyzesinden çok güzel bir evin kendisine miras kaldığını öğrenmiştir. Yeni komşuları fazla cana yakınlarsa ne olmuş yani? 

Kız arkadaşı tarafından kapının önüne koyulan lise arkadaşı Hubert beklenmedik bir şekilde Lola'nın yanına taşınana ve kız kardeşi Mindy düğün tarihini Lola'nın otuzuncu yaş gününe aldığını açıklayana kadar mükemmel giden hayatında birdenbire çatlaklar oluşmaya başlar. Ancak yakışıklı ve esrarengiz Ryan Moriarty ile tanışınca Lola, kendisini kız kardeşinden bir adım öne geçirecek ve hayatına renk katacak mükemmel erkeği bulduğunu düşünür.

Karen McQuestion, kendisiyle dalga geçen Lola'nın başı çektiği eğlenceli bir romantik komedi sunuyor. Aşka Merhaba, en derin sevginin ve gerçek dostluğun bazen hiç beklemediğimiz bir yerde burnumuzun dibinde olduğunu bize hatırlatıyor.

Sayfa Sayısı : 320

Basım Yılı : 2013

Aspendos Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Borsada Short Pozisyon

 

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.