Ana içeriğe atla

Kahraman Tazeoğlu - Bukre

Merhabalar

Kahraman Tazeoğlu ile tanışmamı sağlayan ilk kitap Bukre.
Bukre hayatında hep yanlış aşklar yaşamış bir genç kızdır. Kısacası aşkı yaşamak için yanıp tutuşan ama bir türlü muvaffak olamayan biri. Bahtsız Bedevi gibi, bir yaprak misali sürekli yanlış aşkların içinde bulur kendini. Hayatındaki tek doğrusu ise çocukluğundan beri yanında olan arkadaşı Selim'dir. Ne zaman hayatında bir şeyler ters gitse soluğu Selim'in yanında almaktadır. 

Selim ise tam bir kitap kurdudur ve platonik bir aşkı vardır Merve. Merve'den vazgeçemez ve tüm yaşantısı ona dairdir. Bir gün ona kavuşma hayaliyle yanıp tutuşur. Selim ve Bukre kısacası birbirlerinin aşk acısından, sıkıntısından,sevincinden anlayan eski dostlardır. 

Bukre'nin hayata küstüğü sırada Bukre ile Selim bir kampa giderler ve orada gitarcı çocuk Cem'le tanışırlar. Cem Bukre'den çok hoşlanır ama Bukre yeniden üzülmek istemediği için Cem'i reddeder. Bir süre sonra aşka karşı koyamaz Bukre ve Cem'e evet der. Cem sayesinde yeniden aşka tutunur. Bukre ile Cem evlenme planları yapmaya başlar. Bu sıra da Cem'in hayatında yapmak istediği bir iş vardır ve Bukre kesintisiz her konu da Cem'e destek olur. Hayatları gayet güzel mutlu mesut giderken, hayatlarına badozlama dalan biri ile tüm her şey tepetaklak olur ve bundan sonrası için artık hiç bir şey hiç kimse için eskisi gibi olmayacaktır.

Kitapta Bukre'nin hikayesinden ayrı olarak birde kısa hikaye olarak Fazıl'ın hikayesini okuyacaksınız. Yalnız kitapta Bukre ve Fazıl'ın hikayesinin arasında yazarın kime yazdığını bilmediğim ama çok da kendimi vererek okuyamadığım derin aşk anlatımı vardı. İnsanı hikayeler kadar içine çektiğini söylemem pek mümkün değil. Bence o bölümleri aşk acısı çekenler daha kendini vererek okuyabilir. 

Kitap genel olarak güzeldi. Kahraman Tazeoğlu'nun genel anlatım tarzını sevdim ama bence hikaye aralarındaki yazıları olmasaydı daha iyi olabilirdi.

Tanıtım Bülteninden

Güzellik, bakmayı bilen gözdedir sevgilim. Artık kendime layık olanı seçebiliyorum sayende. Bir insanın gözlerine bakıp, kalbini görebiliyorum her seferinde. Eskisi gibi değilim. Neden mi senden çok daha öndeyim? Herkesin dünyası kendi gördüğü kadardır sevgilim. Sen önüne bakarken, ben uzakları ezberledim. Sen olup bitenlerle ilgilenirken, ben olmayanın izindeydim. 


Çivi çiviyi sökermiş, yalnızlığı kanatan hüzünlü şarkılar, yalnızlığa iyi gelirmiş. İşte ben bu şekilde hayata karşı direndim. Keşke bana akıl vereceğine, aklımı alacak kadar beni sevseydin. Ben, bir çocukluk edip büyüdüm işte! Sen büyümüşsün ama doğmamışsın bile. Ben, senin doğrundum sevgili. Ötekiler gelip geçerdi. Sen doğru olanı değil, geçerli olanı seçtin. Terk etmek kazanan olmaya yeter zannettin. 



Bana, bir veba busesi bırakıp gittin; bak şimdi yerini başkaları aldı. Bu aşkın vebası sende, busesi bende kaldı. Seçtiğin yolda sana mutluluklar diliyorum. Unutmak alışmaktır. Unutursun demiyorum… Ama alışacaksın biliyorum.


Sayfa Sayısı : 304

Basım Yılı : 2013

Destek Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan