Ana içeriğe atla

Harlan Coben - Hoşça Kal Demeden

Merhabalar

Harlan Coben ile ilk tanışmam kitap sitelerindeki yorumlara dayanır.
Nitekim bir çok kitabını almama rağmen benim için son çıkan, yazarımız Harlan Coben için seneler önce yazdığı ancak yeni yayınlamaya zaman bulduğu ilk kitap olan Hoşça Kal Demeden.

Kitap eski bir süper model olan Laura Ayars'ın ünlü basketbolcu Dan Baskin ile annesinin tüm itirazlarına rağmen gizlice Avusturalya' da evlenmeleri ile başlıyor. Laura ve Dan Avusturalya'da balayındayken, Laura'nın uzun zamandır görüşmek istediği bir teklif için Laura'nın kocasını birkaç saatliğine otelde yalnız bırakmasıyla devam ediyor. Laura görüşmeden sonra otele geri döndüğünde kocasının bir not bırakarak ortadan kaybolduğunu öğreniyor. Aradan saatler geçmesine rağmen ortaya çıkmayan kocası Dan için endişelenen Laura kocasının denizde boğularak öldüğünü bildiren telefon aldığında ise dünyası başına yıkılıyor.

Laura bir anda olan olaylara ve Dan'in ölümüne bir anlam veremezken Dan'in en yakın arkadaşı T.C.'yi arar ve ondan yardım ister. T.C.nin de gelmesiyle Dan'in ölümünün ardında bazı sırlar olduğunu fark eden Laura Ayars için hayat eskisi kadar kolay olmayacaktır. 

Harlan Coben'in Hoşça Kal Demeden kitabı için söyleyeceğim tek şey çok şaıracaksınız. Polisiye tarz da yazılmış olan kitapta çoğunlukla nefesimi tutarak okduğum bölümler oldu. Laura'nın ruh hali gerçekten içimi dağladı. Kitabın gelişmesi ve sonucu ile ilgili daha fazla bilgi vermek istemiyorum, zira okumanız ve yaşamanız gereken bir kitap. Ancak şu kadarını söylemeliyim ki, günün birinde böyle bir durumla karşı karşıya kalsaydım ne olurdu demeden de kendimi alıkoyamadım.Yazarın başarılı anlatımı, hele ki kitabın sonu hepinizi derinden etkileyecek eminim. Bu romanı okurken kime güvenip, kime güvenmeyeceğinizi bir kez daha sorgulayacaksınız.Şimdiden keyifli okumalar.

Tanıtım Bülteninden

Mükemmel hayat ve ondan daha mükemmel bir suç hikayesi!......


Eski süper model ve başarılı iş kadını Laura Ayars ile Celtics takımının yıldız oyuncusu Dan Baskin hayatlarını birleştirecekleri imzayı atar atmaz trajedi kendini gösterir. Avustralya'da balayını geçirirlerken, David tuhaf bir not bırakıp yüzmeye gider ve bir daha da dönmez. Hayatının aşkını kaybetmiş, acılar içindeki Laura ise gerçeği ararken kendini yalanlar ağıyla örülü, yıllar öncesine dayanan bir düzenbazlığın içinde bulur.



"Gerilimi ve yoğun beklenti yaratan anlatımıyla baştan sona okuyucunun dikkat kesilmesini sağlayan, sürükleyici bir kitap."
-New York Daily News-

"Bu kitabı kesinlikle tavsiye ederim. Bu kadar derine işlenmiş bir komplonun ortaya çıkış biçimini görmek gerçekten de enteresan. Bunu yapmak ciddi bir yetenek gerektiriyor."
-Vintage Sorrow-

"Bir gerilim kitabına yakışır konu ve anlatımıyla, her sayfada daha fazlasını bilmek isteyeceksiniz. Harlan Coben, olayların nasıl çözüleceği konusunda okuyucunun merakını canlı tutuyor ve gerekli olan sürpriz unsurunu sürekli yaşatıyor."
-Epinions-

"Karakterler, oturmuş kişilikleriyle dikkat çekiyor, hikâye oldukça yaratıcı, betimlemeler ise kuvvetli… Harlan Coben'e aşina olanlar için bu kitap onun sade hikâye anlatıcılık yeteneğini bir kez daha gözler önüne seriyor."
-Caroline Trent-Gurbuz-


Sayfa Sayısı : 350

Basım Yılı : 2014

Martı Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Naime Özeren - 23 Nisan

Piyasalarda Bugün: 26 Nisan 2024

 

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

Bir Yaprak Sarması Meselesi

Monica Mccarty - İskoç Esareti

Merhabalar İskoç kitaplarını sevmeme neden olanlara selam olsun. Normalde okuyacağımı düşünmediğim İskoç kitaplarının şu anda hastası olmuş durumdayım. İskoç Esareti'de bu kitaplardan birisi.

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?