Ana içeriğe atla

Ömer Ünal - Eyvah Geçmişe Düştük!

 

Ömer Ünal Eyvah Geçmişe Düştük! 

Ülkü ve en yakın arkadaşı Tuğçe için sıradan bir yaz tatili planı, Dumlupınar Şehitliği’nde taktıkları gizemli VR gözlüklerle bambaşka bir boyuta taşınır. Kendilerini bir anda 1922 yılının savaş meydanlarında, Büyük Taarruz’un arifesinde bulan iki dost; tarihin akışını değiştirmek isteyen sinsi bir casusa karşı zorlu bir göreve soyunur.

Mustafa Kemal Paşa’nın çalınan gizli harekât haritasını geri almak için tünellerden geçen, tılsımlı nesnelerin yardımıyla düşman karargahına sızan Ülkü ve Tuğçe, aslında kendi atalarının yarım bıraktığı bir emaneti taşımaktadırlar. Okuru Polatlı’dan Dumlupınar’a, geçmişin siperlerinden bugünün okul sıralarına kadar sürükleyen bu eser; vatan sevgisini, cesareti ve dostluğu fantastik bir kurguyla harmanlıyor. “Eyvah Geçmişe Düştük!”, okurlara “tarihin ta kendisi” olduklarını hatırlatan bir zaman yolculuğu hikâyesi.

Her şey bir tatil planıyla başladı ama bu, Ülkü’nün hayal ettiği deniz tatili değildi. Bu, fantastik bir tarih yolculuğuydu. Ülkü ve arkadaşı Tuğçe, VR gözlüklerini taktıkları anda kendilerini 1922 yılının tozlu savaş siperlerinde buldular. Savaş planının yer aldığı harita çalınmış, tarih kırılmaya başlamıştı.

Mustafa Kemal Paşa’nın çadırından düşman karargâhına uzanan tehlikeli yolculukta, iki küçük kahraman ellerindeki tılsımlarla büyük bir sorumluluk üstlendi. Kurtarmaları gereken bir ülkenin geleceğiydi. Zaman daralıyordu. Casus Dimitrios ise onları adım adım izlemekteydi. Peki, Ülkü ve Tuğçe tarihin akışını geri çevirebilecek miydi?

Kurtuluş Savaşı’na ışınlanıp heyecan dolu bu maceraya atılmaya hazır mısın?

“Ömer Ünal, bu kitabıyla içimizdeki çocuğu uyandırıp bizi zamanda yolculuğa çıkarıyor. Bildiğimiz o eşsiz üslubuyla bu kez Millî Mücadele yıllarına uzanıyor ve iki çocuğun macerasına ortak oluyoruz.” – Selim Erdoğan

 

Basım Yılı : 2026

Sayfa Sayısı : 72

Kronik Kitap

Reklam değildir. Gönüllü paylaşımdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nerede O Eski Kartpostallar?

Merhabalar Çocukluğumda yeni bir yılın gelmesini en çok kartpostal atabilmek adına severdim.

2019 Yılı Hedeflerim ve Hayaller - Mim

Merhabalar 2018 yılı bitip 2019 yılına sayılı günler kalmışken sizlerle güzel bir mim etkinliği yapmalım.

Blog Keşif Etkinliği

Merhabalar Malum artık annemle birlikte blog yazmaya başladık. Böylesi belki de daha iyi olacak. Omuz omuza, anne-oğul birlikte daha güzel şeyler yapabilmek adına tek blog, tek yürek olarak yolumuza devam etmeye karar verdik. Annem benim her daim hep ve tam destekçim. 

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 1

 

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 2

 

Atık Pil Nedir? Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

  Merhabalar Oğlumla geçen gün biten saatin pilini değiştirirken oğlumu denemek için elimdeki atık pili çöpe atmasını söyledim.

Ülkü Beşgül Kimdir?

 

Tavuk Dünyası Eskişehir

Merhabalar Geçenlerde yeni eltimlerle akşam dışarı çıkıştık. Akşam yemeği yemediğimizden dolayı kaynım Tavuk Dünyası'na gitmemizi önerdi.

Meydan Okuma 16 Gün / 16 Yazı #8

Merhabalar Meydan okumanın sekizinci gününde beni çok mutlu eden bir soru geldi.

Bir Destandır Çanakkale ve Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır - 18 Mart Çanakkale Zaferimiz Kutlu Olsun