Ana içeriğe atla

Furuğ Ferruhzad - Yeni Hayat

 

Furuğ Ferruhzad Yeni Hayat 

“güneş ölmüştü

ve kimse bilmiyordu

o mahzun güvercinin

kalplerden kaçan güvercinin adının

iman olduğunu”

On üç asırlık Fars edebiyatında kendine özgü bir yer edinen Füruğ Ferruhzad, geleneksel şiir anlayışına bağlı kalmakla birlikte, içerik ve biçim açısından yenilikçi bir yaklaşım sergileyerek bu gelenekten ayrılmıştır da... Klasik Fars şiirindeki aşk, onun dizelerinde farklı bir hafiflikle ve modern bir bakış açısıyla kendini gösterir. Şiirlerinde modernitenin narin ama sorgulayıcı sesi yankılanırken, fanilik, ümitsizlik ve yalnızlık gibi temalar durağan bir çerçevede kalmaz; aksine, sürekli değişen ve yeni anlamlara açılan bir hayat anlayışına dönüşür.

Ferruhzad’ın sağlığında yayımlanan son şiir kitabı Yeni Hayat, onun bu dönüşümcü yaklaşımını en iyi yansıtan eserlerden biridir. Bu çeviri, modern İran tarihini hem kendi yaşamından hem de bir çocuğun gözünden okuyan, aşkı ve çıkmazları samimi ve sade bir dille anlatan bu büyük şairin başyapıtını, Türkçede yeniden diriltme girişimidir.


Basım Yılı : 2026

Sayfa Sayısı : 124

Çevirmen: Melikhan Kirazoğlu

Vakıfbank Kültür Yayınları

Reklam değildir. Gönüllü paylaşımdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nerede O Eski Kartpostallar?

Merhabalar Çocukluğumda yeni bir yılın gelmesini en çok kartpostal atabilmek adına severdim.

2019 Yılı Hedeflerim ve Hayaller - Mim

Merhabalar 2018 yılı bitip 2019 yılına sayılı günler kalmışken sizlerle güzel bir mim etkinliği yapmalım.

Blog Keşif Etkinliği

Merhabalar Malum artık annemle birlikte blog yazmaya başladık. Böylesi belki de daha iyi olacak. Omuz omuza, anne-oğul birlikte daha güzel şeyler yapabilmek adına tek blog, tek yürek olarak yolumuza devam etmeye karar verdik. Annem benim her daim hep ve tam destekçim. 

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 1

 

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 2

 

Atık Pil Nedir? Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

  Merhabalar Oğlumla geçen gün biten saatin pilini değiştirirken oğlumu denemek için elimdeki atık pili çöpe atmasını söyledim.

Ülkü Beşgül Kimdir?

 

Tavuk Dünyası Eskişehir

Merhabalar Geçenlerde yeni eltimlerle akşam dışarı çıkıştık. Akşam yemeği yemediğimizden dolayı kaynım Tavuk Dünyası'na gitmemizi önerdi.

Meydan Okuma 16 Gün / 16 Yazı #8

Merhabalar Meydan okumanın sekizinci gününde beni çok mutlu eden bir soru geldi.

Bir Destandır Çanakkale ve Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır - 18 Mart Çanakkale Zaferimiz Kutlu Olsun