Merhabalar
Uzun zamandır yemek yazısı yazmamıştım.
Aslında bloğumda daha fazla yemek ve yazı paylaşmak istiyorum ama o kadar yoğunum ki, yazmaya çok fırsatım kalmıyor. Özellikle pandemi döneminde kitap bile okuyamadım. Kendimizi aile boyu ye, iç ve televizyon karşısında yat modunda bulduk. (Alınan kilolardan bahsetmiyorum. Onlar konu dışında.)
Yemek olarak çok severek yaptığım, yediğim ve pratik hayat kurtaran tavuk fajita benim vazgeçilmezlerimden. Çabucak hazırlanması ve pişmesiyle de favoriler arasındaki yerini her zaman koruyor. Üstelik misafir önüne koyduğunuzda görüntüsü ile çok uğraşılmış yemek görüntüsü veriyor. O zaman hadi tarifine geçelim.
Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.
Malzemeler:
Tavuk göğsü
Yeşil biber
Kapya biber
Karabiber
Kırmızı toz biber
Soğan
Sarımsak
Soya sosu
Tuz
Zeytinyağı
Yapılışı:
Tavuk göğsünü julyen(şerit) şeklinde doğrayıp teflon tavada yüksek ateşte soteleyin. Zeytinyağını ilave edin. Biberler, soğan ve sarımsağı da aynı şekilde doğrayıp pişen tavuklara ekleyin. Sonrasında baharat ve soya sosunu da ilave edip kıvam alana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edin.
Not: Biberleri az pişirirseniz daha güzel, canlı bir görüntü ve tat oluyor.
Not: Biberleri az pişirirseniz daha güzel, canlı bir görüntü ve tat oluyor.
Afiyet olsun.
fahitaas çok severim, meskika yemeği, tavuklusunu bilmiyodum, hep tavuk yiyiom zaten, bu da olabileer :)
YanıtlaSilAdını bilmeden yaptığım yemek bu : )
YanıtlaSilElinize sağlık çok güzel görünüyor 😊
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor. Eline sağlık.
YanıtlaSilBiz de yapıyoruz bir benzer bir versiyonunu :)
Tavuk göğsü hafiftir, kilo aldırmaz aslında:) Adı gibi kendi de orijinal bir yemek, eline sağlık.
YanıtlaSilThis looks delicious!
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor!
Mmm looks mega tasty 🖤🧡 Regards!
YanıtlaSil