Ana içeriğe atla

Ağlamalı Rüyalarım

Merhabalar

Benim ağlamalı, zırlamalı rüyalarım meşhurdur.
Eşimi gece ağlamamla uyandırmalarım ama kendi ağlamalarıma rağmen uyanmamış olmam ise eşimi deli eder. Beni uyandırana kadar akla karayı seçer.

Rüyamda ağlıyorum yine. Hemde ne ağlamak. İçim sökülüyor resmen. Bahçeli bir evin önündeyim. Başım önümde, kafamı kaldırmadan eve doğru gidiyorum. Arkamdan biri sesleniyor. Yine başım önümde eğik, adama bakmadan geri dönüyorum. Adam bana bakıyor. Adama dilenci olmadığımı söylüyorum. Aradığım insanların olduğunu ve bulamadığımı anlatıyorum. Adam bana onların çok uzaklara gittiklerinden bahsediyor. Ancak doğru yerde olduğumu da eklemeyi ihmal etmiyor. Bekleyeceğimi söylüyorum. Adam bana izin vermiyor. Adamın yüzüne hiç bakmıyorum. Neye benzediğini, yaşını, tipini bilmiyorum. 

Babaannem geliyor sonra yanıma. Ağlamamamı, kendisinin geldiğini ve bundan böyle yanımdan ayrılmayacağını söylüyor. Çok mutlu oluyorum ama ağlamaya devam ediyorum.  Ayrılmayacağını söylemesine rağmen babaannem yanımdan kayboluyor. Ben yine delice ağlamaya başlıyorum. Sonra beni dilenci sanan adam yine ortaya çıkıyor. Daha önce neden yüzüne bakmadığımı merak edip, ağlarken yüzüne bakıyorum. Adam bana hiç bırakmayacak gibi sıkıcı sarılıyor. Adamın yüzüne baktığımda adamın eşim olduğunu görüyorum. Bana beni hiç bırakmayacağını fısıldıyor. Eşimin sesinin büyüsüne kapılmışken, yine onun seslenmesiyle ağlayarak uyanıyorum. Eşim bana sıkıca sarılmış, yatıştırmaya çalışıyor.

Yorumlar



  1. Hayır olsun, hayırlar getirsin Beydacığım. En iyi insan kendisi yorumlamış rüyasını derler. İyiye yor, iyiye çıksın inşallah 🙏😊🌷🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız;
      Babaannemin ölüm yıldönümüydü geçenlerde. Sanırım ondan oldu.

      Sil
  2. Birkaç yerde rüyaların anlatılmaması gerektiğini duymuştum, kim nasıl yorumlarsa ona göre şekillenir-miş, hayırlara vesile olsun diyelim :) Bende rüya görürken evdeki herkesi uyandırıp sabah hiçbir şeyi hatırlamayanlardanım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kare mavi;
      Evet yoruma göre şekilleniyor diye bende duymuştum. Hayırlısı olsun inşallah. Ben rüyalarımı çok net şekilde hatırlarım.

      Sil
  3. Hayırdır inşallah.Ben ağladığım rüyaların ertesi mutlaka sevineceğim bir şeyle karşılaşırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap;
      Ben çok sık rüya görüp ve ağlayarak uyandığımdan eşim kafayı yeme noktasına geldi. Kıyamam ona ben:)

      Sil
  4. İlkay Özgür;
    Babaannemin ölüm yıldönümüydü. Çok severdim. Sanırım o etkiledi beni.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?