Ana içeriğe atla

Sherlock Holmes Dizi Yorumu

Merhabalar

Korona virüsü tüm dünyayı sarmışken,
işe gidip gelme ve market alışverişi dışında evden kesinlikle çıkmıyoruz. Bu zor zamanlarda ne yazık ki kendimi, kitaplara çok fazla veremiyorum. Bunda biraz da ailecek sürekli evde olmamızın, oğlumun karantinada olmasının ve onun akıl sağlığını biraz da olsa korumak için akşamları beraber vakit geçirmek istememizin etkisi de çok büyük. Gündüz evde tek başına derslerle kafayı yemişken, akşam ben de köşeme çekilip normal bir zamanmış gibi davranamıyorum doğrusu. Bu nedenle şu dönemde biraz da onun gönlünü hoş tutmak adına hayatımda son beş senede izlemediğim kadar dizi ve filmi son bir ayda izlemeye başladım. Bunlardan biri de Sherlock Holmes dizisi. 

Öncelikle sinemaya uyarlanan iki filmi var. Onlardan başlamanızı tavsiye ederim. Filmin yorumu daha sonra gelecek ancak ben şu anda dizisini bitirdim, 4 sezon ve toplam 12 bölümden oluşan dizi yorumunu sizlere sunmak istedim. Sıcağı sıcağına hazır hafta sonu da gelmişken yazmak güzel olacak.

Sherlock Holmes'un tek bir kitabını okumuştum ve açıkçası hayran olmuştum. Ailecek izlenecek dizilere bakarken aklıma gelen Sherlock Holmes'e açıkçası ilk başlarda oğlum bu kadar sıcak bakmamış, hatta dalga bile geçmişti. Ancak izlemeye başladıktan sonra müptelası oldu da diyebiliriz.

Sherlock Holmes resmen bir dahi ve zeka küpüdür. İnsanın yüzüne bakarak geçmişini, şu anki yaşamını sıralayabilir. Bu özelliğinden dolayı dedektiflik yapmaktadır. Çözemediği cinayet, olay yoktur. Bir tesadüf sonucu Dr.John H.Watson ile yolları kesişir ve aynı evi paylaşmaya başlarlar. Kitabında yazmayan bir de ağabeyi vardır. Mycroft. Sherlock Holmes'un ağabeyi de aynı Sherlock kadar akıllıdır ve İngilizler adına çalışan bir diplomat ya da polis de diyebiliriz. (Adamın sınırsız yetkisi var. Siz düşünün nasıl biri.)

Sherlock başlarda Dr. Watson ile çok fazla anlaşamasa da ilerleyen bölümlerde mükemmel ikili olmayı, cinayet vs. gibi olayları birbirlerini tamamlayarak çözmeyi başarırlar. Her bölümde farklı olaylarla mücadele ederlerken, aynı zamanda Sherlock ile Mycroft'un da birbirleriyle olan çekişmelerini izliyoruz.

Bu kadar olay yaşanırken bir de Sherlock'un hayatında ve peşinde olan kötü adam James Moriarty vardır ki, her bölümde sinirlerimin zıplamasına neden oldu. Çok sinir bozucu bir karakter. Evlat olsa bağra basılmaz. O derece iticiydi. Her defasında Sherlock ile davaları devam etti. Önüne çıktı, yoluna taş koymayı başardı.

Dizide en sevdiğim karakterlerden biri de Sherlock Holmes'un ev sahibi Bayan Hatson. Çok tatlı bir kadın. Her ne kadar bazı şeylerden şikayet etse de, Sherlock Holmes ve Dr.Watson'a hiç kıyamadı. Birde laborant Molly vardı ki ona  çok üzüldüm. Diziyi izleyince anlarsınız. 

Sherlock Holmes'un dizisini gerçekten de şok sevdim. Ustaca yazılmış, kurgulanmış ve beyaz perdeye aktarılmıştı. Ancak bir şey itiraf etmem gerekirse bundan sonraki süreçte Sherlock Holmes kitaplarını nasıl okurum bilemiyorum. Zira dizinin bir yerinde Baskerville'lerin Köpeği'nden bile bir sahne vardı ve kitapla alakası yoktu desek yalan olmaz. Filmdeki uyarlamasını daha çok sevdim.

Sherlock Holmes dizisini çok sevdim. Bir güzellik yapıp beşinci sezon çekerler mi? bilemiyorum ancak finale uygun şekilde bitirildiğinden sanırım gerek yok. (Ama olsa güzelde olur.)

Sizlerde bu günlerde evde izleyecek dizi arıyorsanız mutlaka izlemenizi öneririm. Gerçekten ben bayıldım. Bir süre sonra yeniden izleyebilirim bile.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, evde ve güvende kalın. 

Sağlık günler.

Yorumlar

  1. Var ya herkes diziye ve filme akın etti. Teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil
  2. kızım hayranı. biz şimdi anne with an E seyrediyoruz. o bitince neden olmasın
    sevgiler :))

    YanıtlaSil
  3. Ben de çok severek izlemiştim. Hala arada kimi bölümleri açar izlerim. Sherlock'la Dr. Watson'ın kavgaları çok eğlenceli:)

    YanıtlaSil
  4. Diziy çok sevmiştim ben de keyifliyid

    YanıtlaSil
  5. Netflix listemize ekleyelim hemen.... güzeldi, teşekkürler paylaşıma...

    YanıtlaSil
  6. Benedict ismini altın harflerle yazdırdı sherlock'a resmen, o kadar ozlesti

    YanıtlaSil
  7. Çok çok severek izlediğim dizilerden biridir. Her bölümünü defalarca izlemiş olabilirim. :')

    YanıtlaSil
  8. Benedict altın harflerle yazdırdı ismini Sherlock'a..o kadar özleşti bu karakter ile

    Film de cok hoş.iron man baş rolde:) çok tatlı ve keyiflidir o da.

    Dizi de , film de keyifle izlenir.

    YanıtlaSil
  9. Favori dizilerimden biridir. Özellikle Sherlock ve Watson ikilisinin çekişmelerine bayılıyorum. James Moriarty 'e acayip söylenerek izlemiştim ben de.. Oyuncuyu bile gördüğümde cinlerim tepeme geliyor.
    Yeni sezon beklerken de ömrüm çürüdüüü.... Biraz izleyiciyi süründürüyorlar bu konuda :(

    YanıtlaSil
  10. Çok severek izlediğim bir diziydi.
    Acaba yine başlasam mı diye düşündüm şimdi.
    Keyifli bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  11. Filminin bütün serisin.i izledim. Son Çıkan seriler muhteşemdi henüz diziyi izleyemedim ama izlemek istiyorum. Keyifli yazınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. Yıllar önce iki sezonunu izlemiştim. Sonra devamını çektiler. Karantinada ben de baştan başladım. Birçok detayı unutmuşum. Yeniden izliyorum gibi güzel oluyor.

    Bence dizisi kitaplarından daha güzel. Bu cümleyi ilk kez kuruyorum :-)

    YanıtlaSil
  13. Pandemi günlerinde ikinci tur yaptık. İzlemekten bıkmayacağınız dizilerden...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Formasyon Analizi Nedir?

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Fatih Murat Arsal - İki Mükemmel Hata

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap yorumu yaz(a)mıyorum zira bu sıralar yorum yazmak için maalesef kafamı toparlayamıyorum. Hoş bir aydan fazladır kitap kapağı da açamadım. Kitap okumadan uyumayan ben; son zamanlarda kitaplara dokunamadım bile. Fakat okuduğum kitaplara ve yazarlara da haksızlık da etmek istemiyorum. Zira beğendiğim kitapların yorumsuz durmalarına maalesef gönlüm razı gelmiyor. Çıktığı ilk anda alıp okuduğum, ancak yorum giremediğim bir kitap İki Mükemmel Hata. O zaman başlayalım.

Nerede O Eski Kartpostallar?

Merhabalar Çocukluğumda yeni bir yılın gelmesini en çok kartpostal atabilmek adına severdim.

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.