Ana içeriğe atla

Sabahattin Ali - İçimizdeki Şeytan Kitap Tanıtımı

 
"İsteyip istemediğimi doğru dürüst bilmediğim, fakat neticesi aleyhime çıkarsa istemediğimi iddia ettiğim bu nevi söz ve fiillerimin daimi bir mesulünü bulmuştum:
Buna içimdeki şeytan diyordum, müdafaasını üzerime almaktan korktuğum bütün hareketlerimi ona yüklüyor ve kendi suratıma tüküreceğim yerde, haksızlığa, tesadüfün cilvesine uğramış bir mazlum gibi nefsimi şefkat ve ihtimama layık görüyordum. Halbuki ne şeytanı azizim, ne şeytanı? Bu bizim gururumuzun, salaklığımızın uydurması... İçimizdeki şeytan pek de kurnazca olmayan bir kaçamak yolu... İçimizdeki şeytan yok... İçimizdeki aciz var... Tembellik var... İradesizlik, bilgisizlik ve bunların hepsinden daha korkunç bir şey: hakikatleri görmekten kaçmak itiyadı var..." Bu romanında, toplumsal gündemin kişilikler üzerindeki baskısını ve güçsüz insanın "kapana kısılmışlığını" gösteriyor Sabahattin Ali. Aydın geçinenlerin karanlığına, "insanın içindeki şeytan"a keskin bir bakış.

Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 267

Yapı Kredi Yayınları

Yorumlar

  1. Thank you for sharing this exclusive article here! I hope you will get the chance to add more similar posts in the nearest future. Will be following your blog!

    YanıtlaSil
  2. okumam gerekirken ihmal ettiklerim listesinin başlarında yer alıyor.
    Güzel seçki için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mai;
      Sabahattin Ali benim listemde ama daha tek kitabını okumak nasip olmadı. Belki de zamanı var.

      Sil
  3. Çok başarılı bir kitap... Özellikle Ömer karakterini çok güzel tasvir etmiş Sabahattin Ali... Her duyguyu hissederek okuduğum güzel bir kitaptı...

    Teşekkürler tanıtım için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. darknesshr;
      Okuyunca bende o güzel duygulara nail olacağım inşallah.

      Sil
  4. Yakın zamanda okuyacaklarımdan biri :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nerede O Eski Kartpostallar?

Merhabalar Çocukluğumda yeni bir yılın gelmesini en çok kartpostal atabilmek adına severdim.

2019 Yılı Hedeflerim ve Hayaller - Mim

Merhabalar 2018 yılı bitip 2019 yılına sayılı günler kalmışken sizlerle güzel bir mim etkinliği yapmalım.

Blog Keşif Etkinliği

Merhabalar Malum artık annemle birlikte blog yazmaya başladık. Böylesi belki de daha iyi olacak. Omuz omuza, anne-oğul birlikte daha güzel şeyler yapabilmek adına tek blog, tek yürek olarak yolumuza devam etmeye karar verdik. Annem benim her daim hep ve tam destekçim. 

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 1

 

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 2

 

Atık Pil Nedir? Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

  Merhabalar Oğlumla geçen gün biten saatin pilini değiştirirken oğlumu denemek için elimdeki atık pili çöpe atmasını söyledim.

Ülkü Beşgül Kimdir?

 

Tavuk Dünyası Eskişehir

Merhabalar Geçenlerde yeni eltimlerle akşam dışarı çıkıştık. Akşam yemeği yemediğimizden dolayı kaynım Tavuk Dünyası'na gitmemizi önerdi.

Meydan Okuma 16 Gün / 16 Yazı #8

Merhabalar Meydan okumanın sekizinci gününde beni çok mutlu eden bir soru geldi.

Bir Destandır Çanakkale ve Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır - 18 Mart Çanakkale Zaferimiz Kutlu Olsun