Ana içeriğe atla

Burcu Demet - Sahra

Merhabalar

Bu kitabı çıktığı ilk zamanlarda almış ancak okumaya fırsat bulamamıştım.
Eski yeni kitap okuma serüvenimde uzun zamandır bekleyen kitapları okumak için ön sıralara almıştım ve Sahra dikkatimi çekince hemen okumaya başladım. 

Sahra anne ve babasını trafik kazasında kaybettikten sonra 10 yaşındayken ülkesinden koparılarak yurtdışında yaşamaya başlar. Bu zorunlu ayrılık 19 yaşında tekrar ülkesine dönmesiyle son bulurken, giderken ardında bıraktığı bir tek ağabeyi Levent vardır. Bir de çocukluğundan beri sevdiği tek aşkı Mirza.

Sahra ile Mirza bir gece bir davette karşılaşırlar. Sahra ilk aşkını görmenin heyecanıyla yanarken, Mirza'nın planları ise tamamen farklıdır. 

Burcu Demet'in Cambaz kitabı okumuş ve umut vaat ettiğini düşünmüştüm. Bu nedenle de Sahra kitabını da tanıtımlarıyla çokça merak edip almıştım ama bir kitap bu kadar hayal kırıklığı olabilirdi. 

Yazarın anlatmak istediğini anlamaya çalışırken geçen süre, düşünceleri okumak için kaybedilen zaman ve bir ileri bir geri giderken içime oturan öküz nedeniyle normalde 630 sayfalık kitabı en fazla üç günde bitiren ben bu kitabı bir haftada zor bitirdim. Hiçbir yazarın emeğine saygısızlık etmek gibi bir niyetim yok ama ben bu yazarın ne demek istediğini anlayana kadar akla karayı seçtim. Özellikle kitaplarda diyalog okumayı seviyorsanız, kafa içindeki düşünceleri okumak benim gibi sizinde ruhunuzu darlayabilir. Sahra'nın bir öyle, bir böyle halleri de ayrı bir durum. O kadar aşk kitabı okudum. Ancak övgüyle bahsedilen Sahra ve Mirza aşkını maalesef bu kitapta bulamadım. 

İşin bir de polisiye ile harmanlanmış kısmı var ki kim, kiminle, nerede, nasıl halen daha anlayamadım. Karmakarışık bir olay örgüsü. Kısacası yarım bırakmamak adına, içim sıkıla sıkıla okuduğum ve maalesef aradığımı bulamadığım bir kitap oldu.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. 

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Umutsuz ve başkalarına çözülmez bağlarla bağlı bir aşk onlarınki…
Mirza ve Sahra, imkânsız ve çok büyük bir aşkın birbirini inkâr eden iki fatihi.
Sevgi yok, aşk yok Sahra’nın dünyasında… Yanılsamalar dünyasındaki, aptalca hayaller onlar sadece. Umutsa… şekil değiştiriyor kalbinde. Beğenilmek yeter ona. Mirza, onun büyüdüğünü görsün, yeter. Onunla birkaç saat… sadece birkaç saat. Başka dileği yok.

Beni sevdiğini düşündüğüm herkesin beni terk ettiği dünyamda, sevilmek istemiyorum ben artık… Hoyrat ellerime her alışımda kırılan, camdan narin bir oyuncak sevgi.
Sevgi, hayatımdan koparılarak çıkarılan insanlar demek benim için, sevgi terk edilişin ilk işareti.
“Seni seviyorum…” söyleyenin vedası bana.

“Başlangıcı, sonu sadece ben olayım. Sadece benim tenime karışsın teni… Sadece benim olsun Sahra’m. Tüm gizemlerini bana açsın, ruhunda girmediğim tek kapalı oda kalmasın istiyorum.”

“Artık ilk adımları atıldı geceyi teslim alan dansın…
Çalılıkların arasından çıktım çoktan. Özenli bir çabayla kurulmuş kapanımın tam ortasında Sahra... Kozasından sıyrıldığında kelebeğin güzelliğinin de ötesi olduğunu keşfediyor gözlerim. Bana açılan sayfanın okunmuş olduğu gerçeği ilk defa canımı yakıyor hayatımda.”

Basım Yılı : 2014

Sayfa Sayısı : 630

Postiga Yayınları

Yorumlar

  1. 1 haftada okuduğunuza göre Sahra sizi bayağı zorlamış..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul;
      Evet normalde ben bir haftada rahat en az 2 kitap bitirmiş olurdum:(

      Sil
  2. Güzel bir konu kapaği da sevdim 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Fatih Murat ARSAL - Yalnız Gözlerin İçin

Merhabalar Fatih Murat Arsal ile tanışmam Anlaşma romanına dayanır ancak yorumlamak için öncelikle Yalnız Gözlerin için kitabından başlamak istedim.

Yeşil Yol