Ana içeriğe atla

Ayşegül Çiçekoğlu - Gözyaşlarımız

Merhabalar

Benim Türk yazarlardan vazgeçemeyeceğim kalemler var.
Bunlardan birisi de hep söylediğim gibi ne yazsa okuyacağım Ayşegül Çiçekoğlu. Bu zamana çıkardığı kitaplarını wattpad ortamında okuduğumdan kitap kokusuyla buluştuğunda ne okuyacağımı az çok tahmin ederek okurdum. Ama bu sefer ki hikayeyi okumamıştım ve beni son anına kadar mahveden, gözyaşlarımı tutamadan okuduğum bir kitap oldu. 

Öykü küçük yaşta ailesini kaybettiğinde babaannesi Piraye'nin yanına verilir. Öykü için bu zorlu bir süreç olsa da, el mecbur 18 yaşına gelene kadar Piraye Hanım'la beraber kalır. Yaşını doldurduğu gün Öykü ardına bile bakmadan evden ayrılır. Artık bu istemediği ortamda daha fazla kalmayacak, kendi hayatını idame ettirecektir. Çok sevdiği yazarlık onun yaşam kaynağıdır ve son kitabını çıkarması gerektiği dönemde babaannesinin ölüm haberini avukat Doruk'tan alır. 

Doruk Piraye Hanım'ın son isteğini yerine getirerek Öykü'yü arar ve cenazeye katılmasını ister. Öykü her ne olursa olsun katılmayacağını bildirir. Zaten çocukluğunda da anlaşamadığı birinin cenazesine neden katılsındır ki? Fakat sonrasında fikri değişir ve cenazeye katılır. Çünkü yakın zamanda aldatılmıştır ve bir süre bulunduğu ortamdan uzaklaşmak ve kafasını dinlemek istemektedir. Ayrıca miras işlemleri içinde gitmesi gerektiğinden hiç düşünmeden yola çıkar.

Piraye Hanım'ın cenazesine katıldığında tanıştığı Doruk ile anlaşamazlar. Öykü yaşadığı yere geri dönmeden önce açıklanan vasiyet ile olaylar bambaşka bir hâl alır. Zira Piraye Hanım mal varlığının yarısını Doruk'a bırakmıştır. Öykü gitmek istemesine rağmen çiftlikte kalmaya devam eder. Bir bir ortaya çıkan sırlar ise Öykü'yü bambaşka bir aleme sürükler. Belki de hiçbir şey göründüğü gibi değildir.

Gözyaşlarımız kitabı diğer kitaplarından gerçekten çok çok farklıydı. Geçmiş ve şimdiki zaman arasında yolculuk yaparken, gözyaşlarım nasıl aktı bilemedim. İnsan hayatının bazı nedenlerden bambaşka alemlere savrulması, yaşamak istedikleri ama yaşayamadıkları. Hani madalyonun öbür yüzü dedikleri nokta tamda bu kitapta.

Ayşegül Ablanın kitaplarını size zaten ısrarla öneriyordum ama Gözyaşlarımız kitabını ısrarla öneriyorum. Okuyun ve okutun. Pişman olmazsınız.

Sevgili Ayşegül abla sırada 8.15 Vapuru var ve ben heyecanla bekliyorum. Bir an önce çıksın artık.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Gözyaşlarınızın hiç akmadığı bir hayatınız olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

“Zaman herkese göre farklı geçer. Kimilerine günler hiç geçmez hele ki kavuşmak istediğin biri varsa ya da olmasını beklediğin bir olay… O zaman sanki yerinde çakılı kalır. Benim için de öyleydi. Kavuşmak istediğim iki kişi vardı hayatımda: Biri benim yüzümden toprağın altında yatıyordu. Ona kavuşmam için ölmem gerekiyordu. Diğeri de her gece hasretiyle küçücük giysilerine sarıldığım oğlum Haluk’tu. Onun için hayatta kalmam gerekiyordu. Bense Araf’ta kalmıştım. Ne ölebiliyordum ne de yaşayabiliyordum. Sonsuz bir döngünün ortasında ve zamanın durağanlığında asılı kalmış gibiydim. Gündüzleri güçlü kadını oynarken geceleri bir zavallıydım. Geçmek bilmeyen günleri bir pranga gibi peşimde sürüklüyordum.”

Yakasını bir türlü bırakmayan geçmişiyle baş etmeye ve kendini bulmaya çalışan ünlü bir yazar; Öykü.

Geçmişin derinliklerinden çıkıp gelerek, yaşananların aslında öyle olmadığını anlatan bir büyükanne; Piraye.

Piraye Hanım’ın son nefesinde kendine verdirdiği sözü tutmaya çalışan genç ve başarılı bir avukat; Doruk.

Acılarla geçmiş bir ömrün ve hiç kimselere anlatılmayan sırların günün birinde ortaya çıkmasıyla birleşen hayatlar... Nefret edilen yerde gerçek aşkı bulmanın, küllerinden yeniden doğmanın hikâyesi…

Belki de kalbimizdeki ağlamayı durdurabilecek tek şey gözyaşlarımızdır.

Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 456

Müptela Yayınları

Yorumlar

  1. Ayşegül Çiçekoğlu benimde çok sevdiğim kalemlerden biri bu kitapta listemde,Çok güzel bir yorum olmuş gidip biran önce siparişini vereyim.Sevgiler😊

    YanıtlaSil
  2. Dramlar barındıran barındıran yaşam öyküleri çok etkileyici oluyor Çok teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?