Ana içeriğe atla

Sağlık Yaşam Sürecim Nasıl Gidiyor?

Merhabalar

Yeniden Sağlıklı Yaşama Dönüş yazımı sizlerle Eylül ayında paylaşmıştım.
Bu paylaşımdan sonra bazı nedenlerle maalesef tam olarak devam edemediğim beslenme şeklime 17 Aralık itibariyle yeniden geri döndüm. 

İnsanın tartıda artıları görmesi kadar sinir bozucu bir şey yok maalesef. Hele ki bu sağlığı tehdit ediyorsa. Arada kaçamaklar yapan ben, artık aklımı başıma toplamam gerektiğini düşünen ve kilo vermem gerektiğini söyleyen yine ben. Ama akıl ve nefis aynı anda doğru ilerlemiyor maalesef. Ama ne olursa olsun dedim ve bu sefer kararlı bir şekilde start verdim bu sürece. 

Üç haftalık sürecimin ilk bir haftasında ciddi anlamda zorlandığımı itiraf edeyim. Ne de olsa son bir yıldır bir dargın, bir barışık hesabı süreci kendime uydurmuştum. Ama bu sefer durum kırmızı alarm vermeye başladığından "Bismillahirrahmanirrahim" dedim ve kendi kendimi motive ederek devam ettim.

İlk haftayı biraz zorla olsa da atlattım. Sonraki iki hafta daha kolay geçmeye başladı. Eskiden olduğu gibi yemeklerimi yine işe kendim yaparak götürüyorum. Kesinlikle bana zararı dokunacak ürünlerden, paketli gıdalardan uzak duruyorum. Abur cuburlar ve tatlılarla işim olmadığı için bu konuda şanslıyım. Gereksiz tatlı krizlerim yok yani. Ama en çok zorlandığım annemin patatesli börekleri. Onları yememek için kendimle nasıl bir savaş içerisinde olduğumu bilemezsiniz. Ama yedim mi? ASLA. Tek ısırık bile almadım. Çünkü biliyorum ki balonu patlatırsam bir daha eskisi gibi olmaz ve kaçamaklarım başlar.

Spor anlamında ben püsürüm kabul ediyorum. Çabuk sıkılıyorum. Ara ara evde uyguladığım hareketler var ama yeterli değil. Bu nedenle çok yorgun değilsem dans ediyorum. Ama yürüyüş severim ve soğuk demeden yürümeye çalışıyorum ki, soğuk hava da şayet sağlık probleminiz yoksa yürümek daha çok kalori yakmanıza neden oluyor. 

Peki bu üç haftada toplamda kaç kilo verdim derseniz 3,8. Bu bence çok güzel bir başarı. Pazar günlerimi tartı günü ilan ettim ve verdiğim 1,5 kilo son bir haftada gidince evde resmen dans ettim. Vücudumun direnci kırılmaya başlamıştı çünkü. İlk haftalarda vücudum çok direndi. Resmen neredeyse gram gram gitti. O da haklı tabii. Tam bir düzene alış, sonra yeniden gelsin börekler, makarnalar. Sonra de ki; "Ey vücut ben sana daha sağlıklı besin gönderiyorum." Haklı olarak o da bana "Bende sana savaş açıyorum ." diyor ve kilo vermemek için direniyor. 

Spor salonuna düzenli olarak giden bir arkadaşım var. Bana doğru tartılma yönteminin üç haftada bir olduğunu söyledi. Bu nedenle bundan sonraki tartılma işini üç hafta sonrasına erteledim ki, bende biraz daha motive olayım. 

Benim sağlıklı yaşam sürecim şimdilik bu kadar. Umarım kilo vermek isteyenlere moral ve motive kaynağı olur. 

Yeni yazılarımda görüşünceye kadar, hepinize sağlıklı günler.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. Canım bende çok kilolu idim.Son 2 sene bizim deryayı deryasporgunlugunu takip ettim.Ve ideal kiloma kavuştum.Biliyorsun sürekli mutfaktayım.Diyete ve spora başlamak ve sürdürmek çok önemli.. ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel Özer;
      Tebrikler canım. Bende spor konusunda istikrar yok. Çabuk sıkılıyorum. Bu nedenle yürüyüş daha çok hoşuma gidiyor :)

      Sil
  2. İradeni tebrik ederim. Bundan sonrası daha kolay gitsin inşallah Beyda'cığım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız;
      Teşekkürler canım. İnşallah daha hızlı gitsin. :)

      Sil
  3. Süpersin, sağlıklı yaşam için hem diyet, hem de spor çok önemli. Başarılarının devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Kilo insanların kendilerine yaptıkları büyük zulmlerden bir tanesi. Aman sağlığa dikkat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erhan Çakırlar;
      Görüntü derdinde biri hiç olmadım. Ama maalesef ki sağlığım için vermem gerekiyor. Yoksa yaşasın yemek yemek :)

      Sil
  5. Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

    YanıtlaSil
  6. Beyda kızım.Tip 2 şeker yakalayınca beni ki normal; bu yaşa kadar kim bilir kaç çeşit tatlıdan kilolarca yedim. Kilom çok değil ama buradan fire verdi. Karamio'larla vedalaşmam çok hüzünlüydü. Şimdi canım istemiyor.
    Dilerim sağlıklı kilo verirsin canım.Mutlu bir sene dileklerimle.Çok öpüyorum seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece Abla;
      Benim tatlıyla değil de, o börekler yok mu o börekler onlarla veda hikayem çok acıklı maalesef. Ama elden gelen bir şey yok. Sağlık için dikkat etmek gerek. Çok öptüm ablacığım bende seni:)

      Sil
  7. İnşallah daha nicelerini verirsinn. :)

    YanıtlaSil
  8. Beydacim tebrik ederim yürüyüs en iyisi zaten. Yazilarini ara ara dönüp okuyorum zaman buldukca karisiklik olabiliyor sirada 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya;
      Çok sağol. Yürüyüşten sıkılmıyorum. O nedenle de sıkıntı olmuyor.
      Olsun sen çok tatlısın ki :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

6 Mantı