Ana içeriğe atla

Kitap Sevenler Klubü Röportajı

Merhabalar

2019 yılının ilk röportajını farklı bir şekilde açalım istedim.
Bu nedenle de ilk röportaj bir yazarla değil bu hafta bir kitap klubüyle. 

Facebok uygulaması üzerinden faaliyet gösteren Kitap Sevenler Klubü'nden admin ve yönetici Sevgili Serap Özkaya bugünkü konuğum. Sizlerin aklında olabileceğini düşündüğüm soruları sordum. Kendisi de tüm samimiyetiyle cevapladı. 

Umarım keyifle okursunuz. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kitapla geçen günleriniz olsun.

Hoşçakalın.

•Kitap Sevenler Klubü’nü kurmaya nasıl karar verdiniz? Fikir kimden çıktı? Sizden mi yoksa diğer adminlerden biri de var mıydı?
Severek okuduğum bir kitap hakkında saatlerce konuşabilirim. Çevremdeki kitapseverlere de tavsiye etmekten "Bu kitabı mutlaka okumalısın!..." diye baskı yapmaktan geri durmam. (Bunu en iyi sen bilirsin şekerim.) Bir gün bunları neden paylaşmayalım dedim ve grubu kurdum, çok ani alınan bir karardı.

•Her gün büyüyen bir aileye sahipsiniz ve gün geçtikçe de ailenize yeni kişiler ekleniyor. İlk klubü kurduğunuzda bu kadar büyüyeceğinizi ve bu noktalara geleceğinizi düşünüyor muydunuz?
•Grubu kurduğumda bu kadar büyümeyi hayal etmemiştim. Arkadaşlarla kitaplar hakkında konuşacağımız minik bir gruptuk. Bizim diğer gruplardan farkımız çekiliş ve hediyelerimiz yok. Sadece tanıtım ve yorumlarla büyüyoruz, buda bize ayrı mutluluk veriyor. 

•Kaç admin var? 
•Şimdilik 6 kişiyiz.

•Paylaşım yapılırken nelere dikkat ediliyor? Mesela kitap tanıtımı yaparken her kitap tanıtıma giriyor mu?
•Tanıtımlarda yeni çıkanlara öncelik veriyoruz ama bu demek değil ki eskileri unutuyoruz asla!... Sık sık tanıtımlarda yer vermeye çalışıyoruz. Ayrıca bütün kategorilere de  elimizden geldiğince yer vermeye çalışıyoruz.

•Yazar buluşmaları yapmak gibi güzel bir projeniz var. Bu proje nereden ve nasıl ortaya çıktı? 
•Her ne kadar internet üzerinden iletişim kursakta kitaplar sayesinde güzel dostluklar edindim, edindik. Bir gün "Hadi bir kahvaltı yapalım." diye ayaklandık, sağolsun sevgili yazarımız Aşkın Nur Karataş’ı da davet ettiğimizde bir an tereddüt etmeden kabul etti. Sonrasında neden diğer yazarlarla da buluşma olmasın dedik ve buluşma taleplerimiz oldu. Bizi kırmadılar ve bir günlerini ayırdılar.

•Yazar buluşmalarını ayarlamak zorlu bir süreç. Kendimden biliyorum sonuçta yazar ve şair röportajları köşem var. Dijital de bile bu iş sıkıntılıyken, yüz yüze de ne gibi sorunlar yaşanabiliyor ve yazarlarla buluşma ile ilgili görüştüğünüzde nasıl bir tavır içerisinde oluyorlar? Ayrıca kabul etmeyen oluyor mu?
•Buluşmalarımız öncelikle sancılı bir dönem ile başlıyor. Mekan aramak, yazarımızın sembolü minik hediyeler bulmak hem zor, hem eğlenceli kısmı. Burada iki güzel dost devreye giriyor, Özlem Aktaş Durmuşoğlu ve Azize Erata. Bana, bize çok yardımcı oldukları için sizin aracılığınızda ayrıca çok teşekkür ederim.
Buluşmalarımız çok eğlenceli geçiyor. Gün sonunda yüzümüzde bir tebessümle ayrılıyoruz. Öyle ki; "Bir kereliğine olmasın, mutlaka tekrarlayalım." diyen çok sevgili yazarlarımız var çok şükür.  Asla reddeden olmadı. İşlerinin yoğunluğu nedeni ile şimdilik ertelenen buluşmalarımız var. Onlarda en kısa zamanda gerçekleşecektir.

•Yazar buluşmalarının dışında okur buluşmalarınız da var mı ya da olacak mı?
•Okur buluşması henüz yapamadık. Grup üyeleri ile büyük bir buluşma organize etmek istiyoruz. Umarım gerçekleşir.

•Okumayı sevdirmek ve arttırmak adına ne gibi girişimleriniz var?
•Kişiyi doğru kitaba yönlendirmek önemli. Yapılan yarışmalar yada çekilişlerden ziyade doğru yorum ve tavsiyelerle sevdirmenin önemli unsur olduğunu düşünüyorum.

•Kitap kardeşliği nedir? Bu konuda çok fazla soru alıyorum. Bir de sizden dinleyelim.
•Kitap kardeşliği : Bir kitapta sen hediye et politikasından yola çıktı. Kendinize aldığınız bir kitabın yanında da kardeşinize alın. Her ay  düzenli olarak kardeşinizden gelecek olan sürpriz kitabı beklemek, o heyecanı yaşamak muhteşem bir duygu.

•Aylık kitap kardeşi etkinliği yapmak nasıl ortaya çıktı?
•Benim ve bir çok üyenin sürekli devam eden kitap kardeşi var. Yeni dostlar edinmek adına aylık değişen katılımcılar arasında kur'ayla eşleşme yapıyoruz. O ay ki kardeşinize 3 kitaptan oluşan bir liste vererek karşılıklı kitap alışverişimiz oluyor. En güzel yanı kardeşiniz size 1 ya da 2 kitap yollayabilir. Ama hangi kitabın geleceği sürpriz kurallar gereği. Kendisine söylenmiyor. Böylece etkinliğin paylaşmanın, okumanın daha yaygın olmasında büyük etken olacağına inandığımız için kitap kardeşliği etkinliğini yapmaya karar verdik. Bana göre yaptığımız en eğlenceli, en yararlı etkinliklerden biri şimdilik.

•Klüpte Saffet’çiler ve anti Saffetçiler durumu söz konusu. Saffet’in okuma klübüne dolaylı da olsa yararı var mı?
•Şimdiiiii, Saffet dediğiniz mi bende söylenecek çok söz var ama söyleyemiyorum. Klupte Saffet’çiler çok fazla, anti Saffet’çi bir ben varım sanırım. Kimse neler çektiğimi bilmiyor, bu konuda çok muzdaribim. Yararına gelince olmaz mı? Saffet yaptığı muzurluklar, yazdığı notlarla benim sinir krizleri geçirmeme neden olsa da, grupta kahkaha sebebi. Hatta bir çok üyeden ve yazarlarımızdan o notların kitap olması için önerilerde bulunanlar var. Kimbilir belki bir gün olur.

•Yeni yılda yeni etkinlikleriniz ve projeleriniz var mı? Varsa nelerdir?
•Öncelikle kitap kardeşliği, yazar buluşmaları devam edecek. Bunun yanı sıra şimdiye kadar hiçbir grupta yapılmamış iki büyük etkinliğe başlayacağız. Kitaplığınızda okumaktan sıkıldığınız ya da size hitap etmeyen kitaplarınızı bir kenara ayırın. Çünkü artık grubumuzda takas sistemi başladı. Her salı ve çarşamba günü takas günümüz. Herkesi bekleriz. 

•Son olarak eklemekleriniz var mı?
•Kitaplar sayesinde çok güzel dostlar biriktirdim. Bunlardan  bir tanesi de Eskişehir’de ikamet ediyor. Umarım bir gün karşılıklı kahve içmek ve kitapların dedikodusunu yapmak ümidiyle.

Bu güzel röportaj için çok teşekkürler Sevgili Serap Özkaya. O kahveyi inşallah bir gün içeceğiz. Umarım ilerleyen zamanlarda yine konuğum olursun. Sevgiyle ve hoşçakal.

Yorumlar

  1. Ilk röportaj hayırlı olsun.
    Kitaplar için verdiğiniz emekler çok değerli..
    Katkısı olan herkese teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel Özer;
      Çok teşekkür ederim. Bir kişiye bile okuma alışkanlığı kazandırabilirsem ne mutlu bana:)

      Sil
  2. Facebook kullansam üye olmak isterdim 😂☺️ çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  3. Klübü değil kulübü. Kitap okuyan insanlar Türkçe yazım kurallarını göz ardı etmemeli. http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.5c33050ba6a285.36900785

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapadokya;
      Evet biliyorum ancak facebook ismi o şekilde yazıldığı için aynen yansıttım :)

      Sil
  4. Çok güzel bir röportaj olmuş, ben de facebook kullanmıyorum ama merak ediyordum doğrusu, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herteldenşef;
      Rica ederim canım. Çok teşekkürler :)

      Sil
  5. Bu tip yazılarınızı çok seviyorum teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir röportajj. :) Facebook hesabım olsaydı bakardım oradan. :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçe;
      Olsun. Belki biri takas yapmak ister, hesabı vardır. Sen söylersin vesile olursun şekerim :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları