Ana içeriğe atla

Delicia Black - Kafesteki Cennet


Merhabalar

Delicia Black'in piyasaya çıkan sonuncu kitabı Kafesteki Cennet'i de sonunda okudum.
Yazarın ilk kitabına göre kendisini daha da çok geliştirdiği son kitabının konusu ise kısaca şöyle;

Katherine Jane Wright, çocukken annesini kaybetmiştir. Babası zaten annesinin kendisine bir varis vermemesinden dolayı annesine çok kızgındır. Kızını da zaten hiçbir zaman çocuğu gibi görmez. Sevgi göstermez. Hatta ona şiddet uygulamaktan da kaçınmaz.

Annesi öldükten sonra babası altı yaşındaki kızını hem para, hem de daha fazla saygınlık ve ün kazanmak için Cloucester Dükü ile nişanlar. Katherine küçük yaşta nişanlısı ile tanışır. Babası annesinin ölümünden sonra yeniden evlendiğinde üvey annesi Katherine'i evleneceği güne kadar tam bir hanımefendi olacak şekilde yetiştirir. Evlenme zamanı geldiğinde Katherine Dük'ün sarayına gider. Ancak ortada yanlış bir şeyler vardır. Karşısında gördüğü adam çocukken gördüğü kişiye hiç benzememektedir. Kısa sürede gördüğü kişinin Samuel olmadığını anlar. Gördüğü kişi Samuel'in ağabeyi Jordan'dır. Peki ya Samuel nişanlısını karşılamaya neden gelmemiştir? 

Katherine kısa sürede sarayda ters giden bir şeyler olduğunu anlar. Jordan Katherine'in olanları öğrendiğini gördüğünde çok sinirlenir ve Katherine ile bir anlaşma yapar. Katherine gördüklerinden kimseye bahsetmeyecektir. Jordan ise onu babasının zalimliğinden koruyacaktır. 

Jordan Henry Wilson; küçük yaşta evlendirilmiş ve eşi Mary ile mutlu bir hayat yaşamaktadır, ya da dışarıdan öyle görünmektedir. Çünkü Mary ile Jordan arasında ciddi bir geçimsizlik vardır. Jordan artık evliliğinden çok sıkılmıştır. Zaten babasının yıllardır üzerinde kurduğu baskıdan da çok rahatsızdır. 

Jordan, Katherine nişanlı olduğundan Katherine'in babasına onun daha iyi yetiştirilmesi için manastıra göndereceği gerekçesiyle babasıyla göndermez ve sarayda alıkoyar. Babası her ne kadar bu işe çok rıza göstermese de sonuçta elde edeceklerini düşündüğünde el mecbur kabul eder.

Jordan Katherine manastıra gönderir. Katherine bu işe çok kızmış olsa da, babasıyla gitmekten iyi bir şey olduğu için kabul eder. Manastıra gittikten bir süre sonra Jordan Katherine'i ziyarete gider. Katherine Jordan'a halen daha kızgındır. Ancak Jordan'ın getirdiği haber ikisinin de kaderini değiştirecektir.

Delicia Black'in bana göre en iyi kitabıydı diyebilirim. Diğer kitaplarına göre daha oturmuş bir kurgusu ve kalemi vardı. Kitap boyunca bazı yerde Katherine'e bazı yerde de Jordan'a kızdım. Katherine babasını her an boğmak istedim. Nasıl bir babaydı o öyle? İnsanda sinir sistemi bırakmadı.

Tarihi historical olarak okuduğum güzel kitaplardandı. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Aşk, mutluluk ve sağlık hep sizinle olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

KATHERINE JANE WRIGHT; Henüz altı yaşındayken kaderine karar verilmiş bir genç kadındı. Aynı yaşta annesizliği tatmış, karlı bir evlilik anlaşması karşılığında kendisi gibi her şeyden habersiz bir oğlan çocuğuyla nişanlandırılmıştı. Zalim bir babanın gölgesinde geçirdiği, sevgiden yoksun çocukluğun ardından on altı yaşına geldiğinde başka bir zorbanın eline düşmüştü. Evliliğin ikinci gününde sürgüne yollayan kocası tarafından bir kenara atılmıştı.
 
CLOUCESTER DÜKÜ JORDAN HENRY WİLSON; Her şeye sahip ama aslında hiçbir şeyi olmayan adamdı. Yaşadığı yenilgiler yüzünden gelecekte pek bir beklentisi kalmamıştı. Hayatının büyük bir kısmını babasının gölgesinde bir piyon olarak geçirmişti. İki yıl önce sürgün ettiği genç kızın gerçek bir kadına dönüştüğünü gördüğünde ise hem şaşıracak hem de düşesinin oyunlarıyla mücadele etmeye çalışacaktı.
 
Peki ; düşes ayrı geçirdikleri yıllarda gerçekten kocasının istediği gibi bir kadına mı dönüşmüştü yoksa o masum kız çocuğunun yerine intikam planları kuran, yalancı bir kadın mı gelmişti 16.yüzyılın İngiltere’sinde kaderin bir araya getirdiği bir kadın ve bir erkeğin her şeye rağmen hayatta kalma mücadelesi…

Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 376

Gitane Kitap

Yorumlar

  1. Konusu bizden kültürümüzden gibi geldi bana.Simdi meraklandım muhakkak okuyucum teşekkürler tanıtım icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel Özer;
      Kolay okunan ve keyif veren bir konusu var canım :)

      Sil
  2. Kafesteki Cennet, özeti okudum buradki cennet kız için saray mı?

    YanıtlaSil
  3. Erhan Çakırlar;
    Bloğuma hoşgeldiniz :)

    YanıtlaSil
  4. Kapağı da çok güzelmiş. İçi ile örtüşüyor gibi. Emeğine sağlık Beyda'cığım :))

    YanıtlaSil
  5. anlattığınız kadarıyla okunası bir konusu var aydınlattığınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. okuycem bu yazarı aklımdağğğ :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

6 Mantı