Ana içeriğe atla

Nevra Karataş - Doğunun İncisi

Merhabalar

Yakın zamanda çok merak ederek aldığım ve bir solukta bitirdiğim bir kitap Nevra Karataş ve Doğunun İncisi.
İnci 19 yaşında ailesinden kalan tek kişi olan ağabeyi İlker ile birlikte yaşamaktadır. Tek hayalidir öğretmen olmak. Ancak hayallerini sekteye uğratmaya çalışan amca, yenge ve kuzenleriyle de mücadele etmesi gerekmektedir bir yandan. 

İncinin amcası hayatta kendinden ve çıkarlarından başka hiçbir şeyi düşünmeyen bencil biridir. Çıkarları uğruna İnci'yi kendinden büyük biriyle evlendirmeye kalktığında İnci bir hata yapar ve Yusuf karşısına ilk çıkan, sevdiğini sandığı ile evlenir. Ancak evlendiği gün Yusuf'un ortadan kaybolması, evliliğinin sahte çıkması ve üstüne bir de hamile kalması İnci'nin hayatını daha da zorlaştırır. Amcası kendisini bebeğiyle kabul edecek adamı bulmuştur. Daha önceden evlendirmek istediği kişiyle evleneceğini söylediğinde İnci'nin hayatı çıkmaza girer. Ancak İlker bu evliliği gerçekleştirmemek adına bir plan yapar. Ne olursa olsun İnci'yi o yaşlı adama vermeyecektir. Ama yaptığı plan suya düşünce devreye Ömer girer ve İnci'nin hayatını kurtarır. Ömer kardeşiyle evlenmek istediğini söylemektedir.

Ömer yakışıklı, merhametli ve işinde başarılı biridir. Aynı zamanda İlker'in de can dostu ve en yakın arkadaşıdır. 

Nevra Karataş'ın kalemiyle tanışmam geç olsa da, hikayeyi çok beğendim. Bir insanın aşka inancını yeniden kazanması, yeniden sevebilecek olmasını gösteren bir hikaye. Bir de kaybettiğinizi sandığınız an, yeniden aşka kavuşmanız. Gelelim karakterlere.

Ömer'i çok sevdim. Hatta bayıldım. Hele ki başkasının çocuğunu kendi çocuğu gibi sahiplenmesi herkesin yapabileceği bir şey değildi. Karısını sahiplenişi, ezdirmeyişi ve içten gelerek söylenen "İnci'm" kelimesi. Daha ne olsun. 

Kitaptaki diğer çiftlerde favorimdi. İlknur ve Barış, Elçin ve İlker çiftlerini de çok sevdim. İlker'in her ne olursa olsun kardeşini sahiplenmesi, yalnız bırakmaması harikaydı. Hayatta ne hatalar yapılırsa yapılsın aile olmanın önemini de burada çok güzel gösterdi. İlknur ve Barış'ın atışmalarına gülmemek elde değil. Çok tatlılardı. 

Yusuf kitaptaki amca ve saz ekibinden sonra boğulası karakterlerden biriydi. İnci'yi çok sevdiğini söyleyip ortadan kaybolması ve yaptıkları asla affedilir gibi değildi. Kitabın sonunda Yusuf'un da gizemi çözüldü ama ne olursa olsun affedilir tarafı da yoktu. Ben en başından sevmemiştim ve haklı da çıktım.

Amca, yenge ve kuzenlere gelecek olursak; insanın içinde nasıl bir nefret olur ki bu kadar bir insanın hayatını zindan ederler. İnci'ye yaptıkları gerçekten yenilir, yutulur cinsten değildi. Hele o büyük kuzeni yok mu? İnsan bir kaşık suda boğmak istiyor. Ama kitabın bir yerinde onun ve babasının da dumur olduğunu gördüm ya, içime serin sular serpildi. 

Nevra Karataş'a yeni kitaplarında başarılar. Bol okurlar diliyorum.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Okuyun, okutun, sevin ve sevilin. Hayat kısa. Mutlu olun.

Hoşçakalın.
  
Tanıtım Bülteninden

Hayatını, kazanma arzusu üzerine kuran genç bir adam İnci’nin hayatına gördüğünde ondan gitmeyi planlamış mıydı?


Bıraktığı enkazın içindeki küçücük umut ışığı, çıkmazlara hapsolan İnci’ye yeter miydi?

Hayatı bir defa çalınan İnci, ikinci bir ümitsizliğe düşmek üzereyken onu kollarından yakalayan Ömer’n kalbinden asıl geçenler görebilecek miydi?
  
BİR UÇURUM.
BİR EVLİLİK.
GİZLİ BİR CAN.
VE TABİİ Kİ DE EN OLMAZLARI OLUR YAPAN AŞK!


Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 456

Mortena Yayınları

Yorumlar

  1. ay bir de güneş demirel varmış, onu keşfetmiş miydiin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep;
      Evet bir kitabını okudum. Elimde okunacak kitapları da var.

      Sil
  2. Adasimin hikayedini merak ettim.Bakalim Almanya da bulabilir miyim ?
    Sevgiler,selamlar canim❤️💓

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnciden Notlar;
      Canım orada var mı bilmiyorum. Kitapçılara sor istersen. Güzel kitap. Bulabilirsen oku mutlaka. Sevgiler şekerim :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları