Ana içeriğe atla

Neşe Özdemir - Mafya Koruması

Merhabalar

Aslında adında direkt olarak mafya ismi barındıran kitaplara karşı nedense bir antipatik durumum var.
Okuyasım gelmiyor. Diyeceksiniz ki, fikrini ne değiştirdi. Aslında halen daha fikrim değişmiş değil. Ancak bu kitabın arka kapak tanıtımını okuduğumda romantik komedi türünde olduğunu görünce dayanamadım ve aldım. Öncelikle konusuna bakalım. Sonra kitap yorumuna geçebiliriz.

Deniz'in küçük yaştayken ailesi öldürülmüştür ve Deniz yetimhanede büyümüştür. Hayatı boyunca ailesinin katillerini ve ailesinden ne istediklerini sorgulamış ama bir cevap bulamamıştır. Yetimhaneden çıkmasına az bir zaman kala gizemli bir adamın ziyaretiyle anne ve babasının katilini öğrenir. Öğrenir öğrenmesine ama bir sorun vardır. Ailesinin katili bir mafyadır ve Deniz'in de bu mafyanın güvenini kazanarak içine sızması gerekmektedir. Ama bu iş sandığı kadar da kolay değildir. Hele ki kız haliyle bu pek de mümkün görünmemektedir. 

Deniz intikam için kolları sıvar ve nasıl içlerine sızacağını düşünürken duyduğu koruma arayışı Deniz'in ekmeğine yağ sürer. Hemen bir plan yapar. Kılık değiştirir ve erkek olur. İntikam soğuk yenen bir yemektir ancak Deniz bu mafyacılık oyununu kıvırabilecek midir? Peki ya aşk bu işin neresindedir?

Kitap ilk andan itibaren sizi içine çekiyor. Yer yer duygusal yerleri olsa da, genel olarak eğlenceli bir kitaptı. Deniz'in kılık değiştirmesi, Arat'ın onu işe alması ve sonrasında gelişen olaylar çok güzeldi. Shrek yani Hakkı kitaptaki favorim. Genelde yan karakterler daha çok ilgimi çekiyor ve bu kitapta da öyle oldu. Hele Biricik gerçekten Harbi bir kız. Hakkı ile karşılaşmaları da tam Biricik'in yapısına uygundu. 


Kitap sadece tek kişinin ağzından anlatılmıyor. Deniz, Arat, Biricik ve Hakkı'nın bakış açılarından da okuduğunuz için tüm karakterlerin iç dünyasına yolculuk yapabiliyorsunuz. 


Kitapta bayıldığım sahnelerden biri de Arat'ın kendi kendisini sınamasıydı. Daha fazla spoiler vermeyeceğim ama gerçekten iyiydi. Arat'ın ve Hakkı'nın kitap sonunda ortaya çıkan sırrı, Hakkı'nın bu sırra tepkisi gerçekten takdir edilesiydi. Her şeye rağmen çok güzel idare etti.


Gülmek ve romantik komedi okumak istiyorsanız bu kitap tam da size göre. Ayrıca hani bazı kitapların filmi çekiliyor ya, bence bu kitabın filmi gerçekten iyi olur. İnsanların gülmeye ve aşk izlemeye ihtiyaçları var.


Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Gülümseyin ve hayatı yaşayın. Kitapla ve hoşçakalın.


Tanıtım Bülteninden

Bir kız hayal edin. Sıradan, basit, mutlu bir kız…Bir gece düşünün. Karanlık ve sessiz, silah sesleriyle yırtılan…

Deniz, ailesini ondan alanların peşine düşerken sadece intikam almayı planlamıştı. İntikam alması gereken adamın mafya babası olduğunu öğrendiğinde ona yaklaşmak neredeyse imkânsızdı.

Bir plan, iki hayat… Bir ip, iki cambaz…

Bu cambazlardan biri intikam için erkek kılığına girdiyse, bir de üstüne mafya babasının koruması olduysa işte o zaman tehlikeli ama izleyiciler için etkileyici ve komik bir gösteri başlar.

Peki, bu gösteride boşboğaz bir Shrek de varsa ne olur?

Neler olmaz ki…


Basım yılı : 2018


Sayfa Sayısı : 544


Aspendos Yayınları

Yorumlar

  1. Kitap kapağı ve başlığını görünce nedense aklıma korumasına aşık olan bir sanatçıyı canladıran Withney Houston'un "Koruma" filmi geliyor..Kitap romantik komedi türüyse eğer filmi çekilse nasıl bir versiyon olurdu acaba,çok merak ettim şimdi..🤔🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul Yıldırım;
      Bence çok eğlenceli olurdu. Saçma sapan şeyler izleyeceğimize, sonunu bilsek bile bu tarz filmler izlemek güzel olurdu.

      Sil
  2. Emeğine sağlık canım, pek de güzel anlatmışsın, ilgimi çekti. Çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  3. Konusu benim de ilgimi çekti doğrusu:)

    YanıtlaSil
  4. Konusu güzelmiş. Böyle gözümde canlandırabildiğim film gibi kitaplar daha yakın geliyor bana. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçem;
      Benim de öyle canım. İnsan da sürekli gülümseme isteği uyandıran kitapları seviyorum.

      Sil
  5. Ilginc bir kitap gibi görünüyor Beydacim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacığım;
      Evet güzel bir kitap. Bazı yerlerde sesli kahkaha attım. Eşim bana deli gözüyle bakıyor artıkın :)

      Sil
  6. ay siz "bugünün notu" ile paralel gidiyosunuz. çok yakın kitapları okuyonuz yaaaa. siz akraba mısınız kuuuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep;
      Çok dikkatlisin:))) Ama akraba değiliz. 6 yaşından beri dostuz. Kardeşim, canım, kanım her şeyim o benim.:))) Allah herkese böyle dostlar nasip etsin.

      Sil
    2. kitap alışverişi yapıyonuz yaniii o zaman :)

      Sil
    3. Yok genelde ben alıyorum o benden geçiniyor. :))) Evlerimizin arasında da iki sokak var sadece. Önce ben ev aldım sonra da o. Kopmadık yani. Kopamadık. Kitabı bitince benden kitap istiyor. Oğluyla oğlum da arkadaş ama benimki 4 yaş büyük. Onlarda bizim gibi çocukluktan kankalar ve annesi benim hep zuzum :) Yazmasını da ben söyledim ona. Hatta bloğunu bile ben açtım. İsmini ben buldum. Çok mutlu yazdığı için ama şu sıra aşırı yoğun normal yazı yazamıyor. Sadece kitap tanıtımı giriyor.

      Sil
    4. Söylemeyi unuttum ilkokulu ve liseyi beraber okuduk. Senin anlayacağın beni kardeşimden bile iyi tanıyor. :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?