Ana içeriğe atla

Mimlendim ve Mimledim 28 - Ben Bunu Yazamam

Merhabalar

Derya'nın başlattığı mimde sevgili Yurdagül beni mimlemiş. Mimin konusu ise Ben Bunu Yazamam. Bakalım ben neleri yazıyorum? Neleri yazamıyorum? Hep beraber bakalım. Yurdagül'ün mimini ise buradan okuyabilirsiniz. Hadi başlayalım.
Kitapla ilgili her türlü tanıtım, yorum, organizasyon, fuar yazılarını ayıla bayıla yazarım. Yemek tarifi verebilirim. Hem yemesini, hem yapmasını acayip severim. Makyajla ilgili yazarım ama öyle derin detaylı değil. Sadece kullandığım ve memnun olduğum ürünlerle ilgili. Sağlıklı zayıflama sürecimdeki sağlıklı diyet tariflerimi de yazarım. Kendi hayatımdan kesitler, gözlemlediğim olayları da yazarım. Film, dizi ve müzik önerisi de yazabilirim. Mim yazılarını da zaten severek yanıtlıyorum. 

Siyasetle ilgili yazıları asla yazmam. Aynı şekilde bloğumda siyasetle ilgili kitapları da bulamazsınız. 

Spora dair yazılar yazamam. (Zaten spor yapmayı sevmiyorsun ki, nasıl yazacaksın? diye sorarlar adama) 

Teknoloji, bilim, elektrik, elektronik, makine ile ilgili yazılarda yazamam. Zaten yetenek düşmanıyım bu konularda. Sadece kullanırım.

Hele ev dekorasyonu uzak kalsın. Öyle iç mimar gibi anlatıp, "şu renge bu olur, şu dekorasyonu yapın, bu bardağı, çatalı alın" diye önüme para dökseler yazamam. Anlamam. Ruhum sıkılır zaten. Kim ne renge boyuyorsa boyuyor. Bana ne canım.

Giyim desen ben zaten sürekli elbise giyen biriyim. Dolabımda kumaş pantolon yok. Sadece hafta sonu kullanmak için iki kapri ve bir kot pantolon var o kadar. Benden moda yazısı beklerseniz sizi elbiseye boğarım. Baştan söyleyeyim.

Organik yaşam, bağ-bahçe bakımını beklerseniz ise vay halinize. Zira evimde canlı çiçek namına hiçbir şey yokken kalkıp size "şöyle ekin, böyle dikin" diye bilgi vereceğim. Rüyamda görsem hayra yormam. Ben sadece yerim. 

El işi, dikiş-nakış, kendin yap gibi şeylerin yanından geçmem. Diyorum ben yetenek düşmanıyım. Düğmeyi beş saatte dikiyorum ki, kalıpla anlatıp tarif vereceğim. Yok artık. 

Şu an için aklıma gelenler bu kadar. Bu mimi yapmayan herkesi mimliyorum. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, yazmaya ve okumaya devam. Hayatı yaşayın. Tadına varın ve gülümseyin. Hayat çok kısa. Hayırlı Cumalar.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. Ay çok sevimlisin ya :) Çok severek okudum.Ben de evde ilk kez fesleğen bakmaya başladım,bakalım ilerleyebilecek miyim bu konuda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O senin güzelliğin canım. Çok sağol.
      Ben hiç girmiyorum böyle şeylere. Girmeye kalksam bile eşim zaten ateşimi falan ölçmeye kalkar. Zaten bakamayacağını bildiği içinde günahına girme canlının diye hayatta eve sokmaz. Umarım sen başarılı olursun :)

      Sil
  2. çok şirin bi ifade olmuş gerçekten

    YanıtlaSil
  3. nabzıma göre benm ya şunu yazmm bunu yazmam diyemiyorum ben

    YanıtlaSil
  4. Çok tatlı bir mim yapmışsın. Hayırlı Cumalar canım :))

    YanıtlaSil
  5. Bir çok blogger zevk aldığı farklı konularda yazılar yazabiliriz. Ben de sizin gibi yazabildiklerinizden yazabiliyorum. En sevdiğim kitap yorumu yapmak . Siyaset bende yazamam ve yazmak istemem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap yorumları ve kitaplar candır. Siyaset normalde de sıkıcı ki, yazmak zevkli olsun :)

      Sil
  6. ha haaa sadece kitap okurum blog yazarım diyon sen de miiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet. Ay birde gerçekten parmaklarını yersin güzel yemek yaparım. Söylemesi ayıptır :)

      Sil
  7. Büyük tebessümle okudum vallahi :))

    YanıtlaSil
  8. Gülerek okudum harika olmus. Bak dekorasyonu severim ben ama uzman gibi degil de aa bakin sunu bunu begrndim diye yaziyorum da arada 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tarz tabii ki olabilir ama detaylı dekorasyon yazamam ben :) Sağol Deryacığım. Bende yeniden okuyunca komik olmuş gerçekten :)

      Sil
  9. Bu mimi her gördüğümde, 'ben bu mimi yazamam' diyen tek satırlık bir yazıyla karşılaşacakmışım gibi geliyor :))

    YanıtlaSil
  10. Çok sevimli bir mim cevapları bunlar. :) Yazamadığımız konularda ortak noktalarımız da varmış. ^-^

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları