Ana içeriğe atla

Çocukları Sokakta Oynatalım

Merhabalar

Malum bugün sevgili çocuklarımız karnelerini aldı. İyisiyle kötüsüyle bir eğitim öğretim yılının da sonuna geldik.
Bütün bir yıl boyunca çalışan çocuklarımızın emeklerinin karşılıklarını aldıkları bugün hepsini canı gönülden tebrik ediyorum ve sevgiyle kucaklıyorum. Karneleri hayırlı uğurlu olsun. 

Malum alınan karnelerden sonra velileri bir telaş sarıyor. Çocuğumuzu acaba hangi kurslarla boğsak telaşı. Evet evet gerçekten öyle. Daha okul kapanmadan bizim sınıf grubunda da yazıldığına göre veliler panik halinde. Daha okulu kapanmayan çocuklarını başlarından atma derdindeler. Çocuğu nasıl evden uzaklaştırsak. Hangi kurs daha uzun ders saatine sahip vs.vs.vs...

Sevgili anne-babalar lütfen şu yaklaşık üç aylık tatil döneminde rica ediyorum çocuklarımızı rahat bırakalım. Gönüllerince sokaklarda oynasınlar. Onları kurslarla boğmayalım. Hatta özellikle çalışmayan annelere sesleniyorum. Ev işleri çok da önemli değil. Bekleyebilir. Çocuklarınızla birlikte parklara, ormanlara gidin. Beraber kaliteli vakit geçirin. Onları kurslara tıkmak yerine doğada yeni şeyler keşfetmesine yardımcı olun. Açık havanın tadını çıkarın. 

Bizim gibi çalışan ailelerde hafta sonları bu açığı kapatabilirsiniz. Çocuklarımız gönüllerince yaz tatilinin tadını çıkarsınlar. Zaten bir sezon boyunca derslerle kafaları ambole oluyor. Daha da fazla çocukları sıkmaya, bunaltmaya gerek yok. 

Umarım bu yazım amacına ulaşır. Gerçekten yaz tatillerinde kurslarla boğulan çocuklara üzülüyorum. Ben doksanlar çocuğu olarak yaz tatillerimi köyde ve sokakta oynayarak geçirdim. Şimdi de oğlum için aynısını yapmaya uğraşıyorum. Babaannesi ve dedesinin yanında kalacak olan oğlum yaz boyunca köy ve Eskişehir arasında gidip gelecek. Sadece hafta sonları evinde kalacak. Sizlerinde eğer anneanne, babaanne gibi büyükleriniz varsa çocuklarınızı onların yanına göndermenizi tavsiye ederim. Çocuk hem akrabalık bağlarını geliştirsin. Hem de eğer köy faktörü de varsa doyasıya eğlensin.  Akranlarıyla da kaynaşsın. Çocuklar bir daha çocuk olmayacaklar. Lütfen kendimizi onların yerine koyarak hareket edelim. 

Yeniden herkese güzel bir yaz tatili diliyorum. Bu arada kötü karne geldiyse de lütfen tek sorumluluğun çocuklarda olmadığının farkına varalım. Çocuklar çiçektir ve hayat sadece karnedeki notlardan ibaret değildir.

Son not: Lütfen tablet ve bilgisayar başında da çok fazla zaman harcatmayalım.

Sevgiyle ve hoşçakalın.

Yorumlar

  1. Beyda Ablam ah ablam. 'Evebeynliğe uygunluk testi' adlı bir yazım vardı bahsetmiştim orada kimler kimler anne baba gibi çok kutsal bir sıfata sahip olmayı kendilerinde hak görüyor diye. Birçok anne baba (ki sen görüyorsundur çevrende) okulu, çocuğu evden uzaklaştırma olarak görüyor. Aynı zamanda yarış pisti. Kurslarda aynı şekilde. Sürekli boğuyorlar. Bugün kardeşlerimi okuldan almaya gidiyordum annemle bir baba oğul yanımızdan geçti. Çocuğa 'Her gün yarım saat morpha kampüs çalışacaksın' diyor. Abicim bi bismillah diyesim geldi. Çocuk karnesini yeni eline almış daha bi sal bari hafta sonu rahatlasın. (¬_¬) ayyy ay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aferin böyle devam etsinler. Çocukların dengelerini bozup, beyin devrelerini de yaksınlar. Hayat sadece alınan notlardan ibaret değil ama bunu aileler maalesef anlamıyor. Dediğin gibi herkes anne baba olamıyor. İlgiyi göstermelik yapınca maalesef çocuğu baştan atmak için kurslara müracaat ediyorlar. Yazık ki ne yazık.

      Sil
  2. Kesinlikle haklısın hatta o kurslar evde de yapılabilir ahşap boyama, kurabiye yapımı vs vs..
    Bu günler geri gelmeyecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aileler çocuklara sözde değer veriyor ama özde bununla ilgili hiç bir girişimde bulunmuyorlar. Evi kurs haline getirsek ne güzel olur...

      Sil
  3. Çok doğru 👍🏼 Çocukların hayal gücünün sınırlandığını düşünüyorum. Sokaklarda , ormanlarda , mahhalede vs... bu tip yerlerde

    YanıtlaSil
  4. “Tamamlanmadan gönderiverdim”:)
    Vs...
    Bu tarz yerlerde çocuklar daha rahat düşünebildiklerini düşünüyorum. Sonuçta sınırsız alan ve o alanlara doldurabilecekleri hayalleri var.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olsun canım sıkıntı yok :)
      Aileler evde çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmek için hiç çaba göstermiyorlar maalesef :( Onların hayal dünyasına bıraksak kendimi ihya oluruz....

      Sil
  5. ah ah evet yaaa ne güzel sölediiin :)

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten çocuklar zaten bir dönem boyunca ders çalışmaktan sosyalleşmeye ,oyun oynamaya pek vakit bulamıyorlar bu yüzden tatillerinde oyun oynamalılar ki yeni bir ders dönemine stressiz bir şekilde girebilsinler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Yeşil Yol

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.