Ana içeriğe atla

Emek Hırsızlığında Son Nokta


Merhabalar

Nasıl sinirliyim anlatamam. Beyda'nın Kitaplığı topluluğunda az önce karşılaştığım durum fazlasıyla sinirlerimi yerinden oynatmaya yetti.
İnsanlar artık aleni olarak emeklemeden yürümeye çalışıyorlar. Benim temamı beğenen arkadaş, bunu bir de utanmadan toplulukta paylaşarak temayı bilenlerin göndermesini istemiş.

Hayatım boyunca kızdığım en büyük şeylerden biridir emek hırsızlığı. Bu hayatın hangi alanında olursa olsun fark etmez. Birinin bir düşüncesinden, fikrinden veya zevkinden etkilenebilirsiniz. Etkileşimden yararlanarak yeni şeyler üretebilirsiniz. Fakat bu kopyala-yapıştır seçeneğini kullanmanızı gerektirmez. Bu zaten sizin düşünceniz, fikriniz ya da zevkiniz olmaktan da çıkar. Kopya içerik haline dönüşür.

Şahsen kendi zevkim,fikrim ve düşüncem olan bir şeyi kendi hayatıma yansıtmaktır benim karakterim. Bloğumu açtığım günden bu yana da blog temamı değiştirmeden bu temayı kullanıyorum. Bu temayı oluşturabilmek için teknolojiden çok anlamasam da yardım alarak, araştırarak bugünkü durumuna getirdim. Hatta bir çok arkadaşım web sitesi tasarımına girmemi istedi. Ancak ben kendi emeklerimle yaptığım bloğumu basmakalıp web site tasarımla değiştirmeye de kıyamadım. Ama görüyorum ki, insanlar hali hazırda bedavadan, hazır yoldan bir yerlere gelmeyi, bir şeylerin üstüne konmayı meziyet haline getirmişler.

Sayın Kader Merk buradan bir kere daha söylüyorum kusura bakma ama temamı falan vermiyorum. Bir zahmet gecelerinizi, gündüzlerinizi feda ederekten kendiniz bir şeyler üretin. Başkalarının hazırına konmak marifet değil. Aslında söylemek istediğim çok şey var ama daha fazlasını yazarsam olay farklı yerlere kayacak. Üstelik bu tema isteme şekliniz de hiç etik değil. Benimle doğrudan iletişim kurmak yerine, topluluktaki kişilerden yardım istiyorsunuz ki; bu da arkadan iş çevirmek demektir. İnşallah anlatmak istediklerimi anlamışsınızdır. Şayet bloğumun kopyalanmasıyla (içerik yada tema fark etmez) ilgili bir durumla karşı karşıya kalırsam; 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri'yle ilgili kanuna istinaden yasal süreci başlatmaktan çekinmeyeceğim. Tüm ekran görüntüleri de alınmıştır. Şu anda yayımlamış olduğunuz bilgileri topluluk üzerinden kaldırmadım. Şayet kendiniz silmiş olsanız dahi; elimde paylaşımınız mevcuttur. Bilginiz olsun.

Duyurulur.

Yorumlar

  1. Bu rahatlığa da inanamadım doğrusu :( Hayret ya....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kaç kere okudum sayamadım. Halen olayın etkisindeyim.

      Sil
  2. Çok şaşırdım ve üzüldüm. Geçmiş olsun Beyda'cığım. Aileler çocuk yetiştirirken dikkat etmeli, emeğe saygı ve pişkin olmamayı öğretmeliler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok şaşkınım Müjde abla. Aleni istemiş. Nasıl bir özgüven var. Yürek mi yemiş gelmiş? anlamadım doğrusu. Aileler zamanında dediğin gibi öğretmeliler ama çocukların alması da önemli. Aile ne kadar anlatırsa anlatsın çocuk almadıktan sonra da anlamı yok.

      Sil
  3. İnsanların o kadar emek harcayarak yaptığı işlere 5 dakika da sahip olma düşüncesi nasıl bir düşüncedir anlamadım.
    Gerçekten üzücü bir durum canım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende anlamadım canım. Bu tema için çok uğraş verdim. Sabahladığımı biliyorum araştırma yaparken. Ama bazıları beş dakikada hemen Beşiktaş'a gitme düşüncesinde. Yazık. Sağol canım benim.

      Sil
    2. Kesinlikle hemde çok yazık.

      Sil
  4. Bloglari ziyaret ediyordum,az once rastgeldim bende gordum duvarinizda bu yaziyi.Yorum yazmamak icin kendimi zor tuttum.Piskinligin bu kadari gercekten ya...Armut pis agzima dus oh be ne hos dunya!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım aynen öyle. Yazık ki hemen hazıra konma konusunda zirve yapmış durumdayız. Emek ver. Araştır ama olmaz. İllaki birilerinden bir şeyler alalım hemen kopyala yapıştır yapalım. Sonra hop zirve. Ama maalesef bu işler böyle olmuyor.

      Sil
  5. belki bilmiyordur abla ya, hazır sanmıştır kızma hemen.Ben de o konularda az cahilim, hala ve hala anlamıyorum nasıl yaptığınızı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım bende anlamıyordum. Ama araştırdım yardım istedim ve öğrendim. İletişim formu var bloğumda. Oraya yazana kadar bana yazıp, yardım isteseydi elimden geldiğince yardımcı da olurdum ama yardım istememiş. Direkt olarak temayı istemiş. Bana yazmamış . Arkamdan resmen iş çevirmiş resmen. Bu nedenle kızdım zaten. Yoksa bildiğim kadarıyla bu zamana kadar herkese bildiğim kadarıyla yardımcı oldum. Ama bu durum kabullenilir gibi de değil.

      Sil
  6. Insanlar herseyin kolayciligina kaciyor artik. Gecmis olsun canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım çok sağol. Halen kendime gelmeye çalışıyorum.

      Sil
  7. Diyecek bir şey bulamıyorum... Geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  8. Accayip şaşırdım pişkinliğin bu kadarı pes!

    YanıtlaSil
  9. Arkadaş hazır bulunan temalardan olduğunu düşünmüş olabilir. Çünkü çoğu kişi hazır temaları kullanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Bey öyle bile olsa bunu soracağı kişi topluluk yerine ben olmalıydım. Temayı kullanan kişiye bunu sormak daha akla yatkın değil mi?

      Sil
    2. O konuda haklısınız böyle bir konu zaten açıktan da yazılmaz aslında.

      Sil
  10. Tipik bir araştırmayan, meraklanmayan, okumayan ve hatta gör(e)meyen insan örneği. Ah ah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle canım. Maalesef millet olarak araştırmaya üşeniyoruz...

      Sil
  11. Hazırcı bir zihniyet. Emek hırsızlığı en kötüsü belki de. Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazıra konmak konusunda millet olarak üstümüze yok :(

      Sil
  12. galiba blog kaldırılmış..üzcü bi durum..

    YanıtlaSil
  13. Yanıtlar
    1. Maalesef üzücü bir durum. Emeklemeden yürümeye çalışıyoruz.

      Sil
  14. Nasıl da pişkin pişkin soruyorlar, akıl almıyor. Bizim de birçok blogger arkadaş olarak içeriklerimiz çalınmış ne idüğü belirsiz bir blogger tarafından. Tek bir profiline ait birçok bloğu vardı, her birinde de hep başka bloggerlardan Rss ile çekilen kopya yazılar. Şikayet ettik Google'a. Takipçisiyim, ileriki günlerde ben de bu konuyla ilgili bir yazı paylaşmayı düşünüyorum. O yazılarım oradan kaldırılana kadar bana rahat yok.
    Sabah uyanıyorum hemen aklıma oradaki yazılar geliyor. Ya ben burada böyle URL'lerin kaldırılmasını beklerken başkaları da gelip oradan çalarsa deyip duruyorum. Ben kendi sitemdeki önlemleri çoktan aldım ama orada hali hazır korunmasız duran bir sürü yazım var :( Hakkımı hiç helal etmiyorum o şahsa. Bir email adresi falan olsaydı da en azından sorabilseydim ama yok; Sarı Çizmeli Mehmet Ağa...
    Hazıra konana dağ mı dayanır?
    Benim temam da hazır bir tema ama şu anki hali neredeyse birçok yeni hazır temada yok. Öyle ayarlamalar, öyle eklentiler koydum ki...
    Biz uğraşalım, onlar faydalansın... Yok öyle şey...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da geçmiş olsun canım. Maalesef hazır yoldan para kazanmak için kopya içerik revaçta. Ama bilmedikleri bir şey şu ki google bunları araştırıyor ve kopya olan yazıları da en arkaya atıyor.

      Sil
  15. Hay allah.. üzüldüm.. bunlar bizler için korkulu rüya :( umarım geri adım atmıştır. Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bloggerların korkulu rüyası içerik hırsızlığı. Teşekkürler.

      Sil
  16. Ne tuhaf insanlar var ya . Pişkinliğin son noktası resmen . Burada kendi emeğiyle yazan bir çok insan kendi saatlerinden feda ediyor . Sonra biri çıkıyor kopyala yapıştır ile kendi emeği gibi göstermeye çalışıyor .
    Umarım işler başka yola girmeden bundan vazgeçer ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım vazgeçer yoksa yasal olarak tazminat ödemeye mahkum olacak. Ben ki böyle bir yola başvurmayı hiç ama hiç istemiyorum....

      Sil
  17. Hayret ederek okudum... Pişkinliğin de böylesi. Bir blog oluşturmak, bu bloga hayat vermek nedir, nasıl bir özveri ister bilmeyen insanlardan bir şey de beklememek lazım. Hazıra konmak çabası herhalde. Hakkınızı aramaktan çekinmemeniz en doğrusu... Sevgiyle kalın... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Umarım böyle bir şey yapmaz. Yoksa kendisini mahkemelerde bulacaklar bunları yapanlar. Teşekkürler.

      Sil
  18. Farkında olup olmadığını bilemem ama bundan önce de bir çok blog açıp kapatmış. Düşündürücü bir durum.

    YanıtlaSil
  19. ay hadi unut gitsin yaaa sinirlenme boşver düşünememiş iştee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet düşünememiş ama bir gün biriyle yasal işlemlere maruz kalırsa öğrenir Deep... Acı bir şekilde...

      Sil
  20. Blog teması yapmak çok zor birşey değil ki internette bir çok hazır warez blogger teması var veya özgün bir blogger teması yapmakta okadar zor birşey değil neden bu kadar kolay bir iş varken youtube'de bile açıklayıcı videolar anlatıyorken araştırmıyorlar yazık çok yazık..

    YanıtlaSil
  21. Yazık ki insanlar hazıra konmaya çok alışmış. Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  22. 'Armut piş ağzıma düş' tipleri işte -,-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle maalesef. Hazırcı kişiler hayatın her evresinde ne yazık ki varlar...

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?