Ana içeriğe atla

Seda Özerbay - Kaşıbeyaz

Merhabalar

Bu sıralar sanırım fazlasıyla gülümseten kitaplar okumaya ihtiyacım var. Şöyle kafa dağıtan aşk hikayelerine. Zira havalardan sanırım içimden başka tür kitap okumak gelmiyor. Seda Özerbay'ın Kaşıbeyaz kitabı da bu kitaplardan biri. Sosyal medya da dolaşırken dikkatimi çeken ve okurken keyif aldığım benim şezlong kitaplarından oldu kendisi.
Akın Ateşdağlı. Namı diğer Kaşıbeyaz başarılı ve karizmatik bir kumarhane sahibidir. Babasından devraldığı bu işi hakkıyla yapmaya çalışmakta ve kumarhanesinde asla hileye izin vermemektedir. Kazanan hakkıyla kazanacaktır. Yıllardır bu böyle olmuştur. Ta ki karanlık bir gece de kapıdan giren matematik dahisi Hazal'a kadar. 

Hazal yıllardır babasıyla bir türlü frekans tutturamamış, ne yaptıysa beğendirememiştir. Maddi anlamda sırf babasının gönlünü yapmak için nişanlandığı Tolga'ya rağmen bile durum bir türlü düzelmemiştir. Babasının durumu daha da kötüye gidince aile dostlarından eski kumarbaz Kurt Vahit'in yardımıyla kart sayarak kumarhane masasına oturacak kadar gözünü karartan Hazal Erdoğdu için artık bu yoldan dönüş yoktur. Çünkü babasının bu yaptığı fedakarlıktan sonra ona belki ilgi göstereceğini ve artık bazı şeylerin düzeleceğini düşünür. Fakat bilmediği şey ise o karanlık ve sırlarla dolu gecede gittiği kumarhanenin sahibi bir çift gözle karşılaştığında aklından çıkaramadığı gözlerle bu işin üstesinden nasıl gelecektir? Profesyonel bir kumarbaz gibi davranabilecek midir?

Hazal Erdoğdu Akın Ateşdağlı'nın kumarhanesine girdiği üçüncü gecesinde hile yaptığı anlaşılıp yakalanınca olanlar olur ve Hazal geri dönüşü olmayan bir yola girer. Ne olursa olsun parayı vermeyecek ve bunun karşılığında Akın'ın isteklerini yerine getirecektir. Peki bu işten kim kârlı çıkacaktır? Hazal ve Akın nasıl bir sözleşmeye sözlü imza atmıştır?

Seda Özerbay'ın ilk kitabı Kaşıbeyaz. İlk kitap olmasına rağmen naif ve insanı sıkmayan, akıcı bir kalemi var. Kitabı bir gece de bitirdim. Hikayede duygular güzel işlenmişti. Gereksiz tasvirlerle boğulmamış ve betimlemeler dozunda kullanılmıştı. Tolga nasıl hastalıklı bir tip öyle. İnsanın boğası geliyor. Adam da ego ve özgüven tavan. Hazal'ın babası desen ayrı bir dünya. Tolga'nın kopyası neredeyse. Yaşı ilerlemiş versiyonu sadece. 

Akın'ı sevdim. Çok naif ve dozunda biri. Ancak o arkadaş meselesinde bu kadar saf olması olmamıştı. Her ne kadar korumak ve verilmiş sözler adına yapsan da birinin sana olan ilgisini anlamaz mısın? Hem de bir erkek olarak. Burası bana kalırsa çokta inandırıcı olmamış.

Hazal ise çok saftı. Nereye çeksen oraya gidiyor. Ailesi için yapmadığı kalmadı. Bu kadar fedakarlıkta bana göre fazlaydı. Aile tamam ama dozunda kalması iyi olurdu. Kitap iyiydi, güzeldi de; sadece sonu biraz havada kalmış hissi verdi. Biraz daha uzun olabilirdi. Sanki hemen bitirilmiş gibiydi. Bu tarz sonları olan kitaplardan hoşlandığımı söyleyemem ama yine de okunabilir, hoş vakit geçirebilinir bir kitap. Yazarın kalemine sağlık.

Yeni yazılarımda görüşünceye kadar, kendinize iyi bakın. Okumaya devam. Havalar değişken aman dikkat. Hasta olmayın. 

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Adı geçtiğinde herkesin çekindiği, başarılı ve karizmatik bir KUMARHANE SAHİBİ… Dahi düzeydeki matematikçi kimliğini, sıradan yaşam tarzının ardında gizleyen bir GENÇ KIZ… Ve asla bir araya gelmeyecek bu iki insanı, aynı tutkuya hapseden bir oyun!

Akın Ateşdağlı, nam-ı diğer KAŞIBEYAZ… Karanlık ve sırlarla dolu bir gece, kapıdan giren masum yüzlü bir güzelden etkilendiğinde, onun, mekânına hile yapmak için gelen bir profesyonel olduğunu bilemezdi!

Hazal Erdoğdu… İlk defa girdiği bir kumarhanede, kâğıt sayma konusundaki becerisini kullanarak, kendinden emin bir kumarbaz rolünü oynamalıydı. Hiç beklemediği bir anda, bakışları kurşuni bir çift gözle çarpıştığında, benliğini esir alacak bir aşka doğru çekildiğini fark edemedi.
Yolları birbirinden tamamen farklı iki rakipten biri tecrübeli bir kumarbazken, diğerinin sadece kalbini koyduğu bu oyunda ne kadar şansı vardı?


Basım Yılı: 2018

Sayfa Sayısı : 448

Ephesus Yayınları

Yorumlar

  1. Bazen kafa dağıtıcı kitaplar okumak şart :)

    YanıtlaSil
  2. Wattpad kitabı gibi, arada kaldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Wattpad'de yayınlanmış zaten. Kurgu genel olarak güzel. Birkaç eksik var ama bunu da yazarın ilk kitabı olmasına bağlıyorum. Kalemine sağlık...

      Sil
  3. Aaa konu çok ilginçmiş, daha çok yabancı filmlerde görürüm bu tür kumarhanede hileyle ilgili şeyleri, tanıtım için eline sağlık Beyda'cığım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yabancı filmlerde görmeye alışkın olduğumuz bir konuya sahip ama kurgu olarak güzeldi. Sevgiler ablacığım ;)

      Sil
  4. Çok güzel bir eser gibi duruyor. Yarın Kadıköy'de kitapçıya bakacağım. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  5. Ben yarıya kadar okumuşdum wattped'de. Kitap olarak okuyamadim daha. Şeyi çok merak ediyorum Hazal gerçekte kimin kizı ve Akınla ne alakasi var��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyunca şaşıracağın bir şekilde bağlantılı. Burada yazıp heves kaçırmayayım :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

6 Mantı