Ana içeriğe atla

Zachary Petit Fikirlere - Kedi Gibi Davranın

Merhabalar

2.Eskişehir Kitap Fuarında Martı Yayınlarından hediye edilen bir kitap Fikirlere Kedi Gibi Davranın. İsmi çok değişik gelmişti. Fuar sırasında kitaba bakma şansım olmamıştı ve kitabın bir anlatı olacağını düşünmüştüm. Fakat eve gelip incelediğimde ünlülerin özlü sözlerinden oluşan bir kaynak olduğunu gördüm. Yani tamamen yanlış tahmin.

Açıkçası kitabın içerisinde beni etkileyen, bir yerlere not alıp, zamanı gelince tekrar okumak istediğim sözlerde oldu. Bazılarını anlamak içinse birkaç defa okumam da gerekti. Genel olarak kitabı sevdim. İnsanın düşünmesine neden olabilecek sözlerde var. O zaman bir kaç tanesini sizler için paylaşalım.
  • Tarz bütün tarzları unutmaktır. - Jules Renard
  • Sana başarı için kesin bir formül veremem ama başarısızlık için verebilirim; Her zaman, herkesi mutlu etmeye çalış. - Herbert Bayard Swope
  • Özgün olanda başarısız olmak, taklit olanda başarılı olmaktan daha iyidir. - Herman Melville
  • Bazı adamlar doğuştan vasattır. Bazı adamlar vasat olmayı başarır ve bazı adamlar da vasat olmaya mecbur kalmıştır. - Joseph Heller
Yeni yazımda görüşene dek. Gülün. Okuyun. Hayat kısa. Küçük istasyonları boşverin.

Hoşçakalın.


Tanıtım Bülteninden

Fikirlere Kedi Gibi Davranın

Bırakın Onlar Sizi Takip Etsin.

Ray Bradbury’ye göre yaratıcılığın sırrı budur. Steinbeck’e göre ise fikirler tavşanlar gibidir: çoğalma konusunda hızlıdırlar. İçerisinde, düzinelerce yenilikçi yazar, tasarımcı ve sanatçının yaratıcı süreçle ilgili derin bakış ve tavsiyelerini sunduğu gibi fikirlerin gerçekten hızla çoğaldığını göreceksiniz. Şimdi öncülük etme ve ‘Fikirlere Kedi Gibi Davran’ ile yaratıcı ilhamın sizi her yerde takip etmesine izin verme sırası sizde.


Basım Yılı : 2017

Sayfa Sayısı : 192

Pay Kitap

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?