Ana içeriğe atla

Nora Roberts - Beyaz Düşler

Merhabalar

Yakın zamanda kitap kardeşime hediye olarak aldığım ama okumadan gönderemediğim bir kitap Nora Roberts Beyaz Düşler.

Mac (Mackensie) çocukluğundan beri elinde hediye edilen fotoğraf makinesi ile fotoğraf çekme derdindedir. Hatta büyükannesi onun iyi bir fotoğrafçı olamayacağını bile düşünür. Çocukluğunda en yakın üç arkadaşı ile düğüncülük oynayıp fotoğraflar çeken Mac, büyüdüğünde de aynı üç kişi ile düğün organizasyon şirketi açar ve hayallerine bu dört arkadaş bu şirkette devam ederler.

Mac başarılı bir fotoğrafçıdır ama aile ilişkilerinde bir o kadar zayıftır. Sürekli sızlanan, her defasında kendisinden para isteyen bir anne, kayıp bir baba ve üvey kardeşler ile hayatı yaşanmaz haldedir. Kendi isteklerinden önce onlara her defasında evet dediğinden, sürekli kendisine zarar vermektedir.

Günün birinde düğün organizasyonu yaptıkları gelinin kardeşi Carter düğünle ilgili görüşme için Mac'in ofisine gelir. Karşılaşmaları pek hoş değildir. O günden sonra Mac ve Carter arasında çekim başlar. Fakat Carter Mac'in tipi bile değildir. Ayrıca Mac'in kendi güvensizliklerinden dolayı Carter ile yapıp yapamayacağını  ise bilmemektedir. Yine de kendisini Carter'a karşı çekilirken bulur. Gel gitleri arasında Carter ve Mac'in sonu ne olacaktır?

Nora Roberts Beyaz Düşler Gelin serisinin ilk kitabı. Her ne kadar sonu tahmin edilebilir olsa da yine de okunabilir bir kitap. Çerezlik bir kitap olmasının yanı sıra düğün planlaması kısmında oldukça detaya yer verilerek geçiştirilmemiş. Okurken kendinizi düğünde ve olayların içinde hissediyorsunuz. Mac'in iyi niyeti bir yere kadar güzeldi ama hayır demesini de öğrenmesi gerekiyordu. Bu kadar iyi niyet fazla. Carter çok sevdim. Çok sevimli bir karakter. Aynı zamanda da sabrına hayran kaldım. Mac'in üç arkadaşıyla olan dostluklarına ise zaten laf yok. İnsanın hayatında kesinlikle böyle dostları olmalı.

Serinin devamını kitap kardeşime hediye olarak alacağım. Umarım bulabilirim. 

Yeni yazılarımda görüşene dek, mutlu haftalar olsun. Gülümseyin. Yüreğinize iyi gelecek emin olun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Nora Roberts, dört kitaptan oluşan “Gelin” dizisinin bu ilk romanında okuyucularını çocukluk arkadaşı olan ve sonra hep birlikte düğün organizasyonu işine giren Parker, Emma Laurel ve Mac ile tanıştırıyor.

“Nora Roberts, masalsı bir hikayeyi başka hiç kimsenin anlatamayacağı güzellikte anlatıyor.”
Rocky Mountain News

Çocukluk yılları boyunca evlerinin arka bahçesinde sözümona düğünler düzenleyerek oyunlar oynayan dört arkadaş için çiçekler, fotoğraflar, tatlılar ve diğer tüm ayrıntılar yaşamlarının bir parçasının haline gelmiştir.

Çektiği fotoğraflar gelin dergilerinin kapaklarını süsleyen Mackensie Ellliot, arkadaşları arasındaki adıyla Mac, hayatında çocukluğunda kendisinin yaşayamadığı mutlu anları fotoğraflarıyla ölümsüzleştirmeye adamıştır. İkinci evliliğini yapan babasını neredeyse hiç göremeyen, sürekli sevgili değiştiren annesiyle de sorunlar yaşayan, sonunda mutluluktan umudunu kesen Mac için her şey, önemli bir düğün görüşmesi öncesinde, müstakbel gelinin erkek kardeşiyle karşılaştığında değişecektir.

Carter Maguire, Mac’in tipi değildir aslında. Ancak İngilizce öğretmenliği yapan, fazlasıyla sakin ve kibar bu adam, düğün krizleriyle ve annesinin ardı arkası kesilmeyen talepleriyle boğuşan genç kadının hayatında bir ışık oluverir.

Mac artık, üç arkadaşının da yardımıyla, kendi mutlu anılarını yaratmayı öğrenmek zorundadır.


Basım Yılı : 2011

Sayfa Sayısı : 320

Epsilon Yayınları

Yorumlar

  1. Nora Roberts 2 yıl önce keşfettiğim ve hayalgücüne hayran olduğum bir yazardır. Bir çok seri kitabı olduğunu takipçileri iyi bilirler. Oldukça üretken bir yazar. Beyaz Düşler Gelin serisinin 4 kitabından birisi. Ancak yazarın öyle serileri var ki, anahtar üçlemesi, büyü serisi, ölüm serisi ve benim favorim Mc Gregors Ailesi.... Kitaplığımın en değerli hazineleri arasındadır...Bu seriyi çok zor buldum sahaf sahaf gezmişliğim vardır ama değdi alacakaranlık serisini de buldum bu arada. Bu kitaplar 80'lerden kalma....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Nora Roberts eski kitapları yok maalesef. Bende aradım ama bulamadım. Yeniden neden basmadıklarını da halen anlayabilmiş değilim. Bulabildiğim tüm kitaplarını okuyacağım inşallah :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?