Ana içeriğe atla

Tavuk Köfte

Merhabalar

Sağlık yaşam sürecimize devam ederken, tavuğu değişik şekillerde yemek isteyenlere güzel ve kolay bir tarifim var. Malum Ramazan ayındayken iftar ya da sahur menüsünde bile kullanabilirsiniz. 
Malzemeler : 

Yarım kg.tavuk göğüs kıyma
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 kaşık salça
Kimyon
Kekik
Pul biber
Karabiber
Tuz
Kırmızı toz biber

Yapılışı : 

Çekilmiş tavuk göğsü aldığım için sadece soğan ve sarımsağı robottan geçiriyorum. Şayet çekilmiş göğüs eti bulamazsanız robottan geçirebilirsiniz. Herhangi bir fark olmayacaktır. Malzemelerin hepsini bir kaba alarak güzelce yoğuruyoruz. Baharat miktarlarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Zira benim tarifim biraz acılı oluyor. Yağlı kağıt serili tepsiye köfte şekli vererek diziyoruz. Kızarana kadar 180 derece fırında pişiriyoruz. Yağsız olduğundan dolayı biraz kuru gelebilir. Ben genelde yoğurtla birlikte tüketiyorum. Hatta üzerine hafif salça ya da domates sosu da yapabilirsiniz. Fotoğrafları da aşağıda paylaşıyorum. 

Yeni yazımda görüşmek üzere. 

Sağlıklı günler. Hayırlı iftarlar.

Hoşça kalın.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Piyasalarda Bugün: 22 Ocak 2025

 

Nerede O Eski Kartpostallar?

Merhabalar Çocukluğumda yeni bir yılın gelmesini en çok kartpostal atabilmek adına severdim.

Deeptone Röportajı

Merhabalar Bloğumda bugün çok tatlı bir konuğum var ve kendisiyle yaptığım röportajla bu haftayı selamlıyoruz.

Emek Hırsızlığında Son Nokta

Merhabalar Nasıl sinirliyim anlatamam. Beyda'nın Kitaplığı topluluğunda az önce karşılaştığım durum fazlasıyla sinirlerimi yerinden oynatmaya yetti.

2019 Yılı Hedeflerim ve Hayaller - Mim

Merhabalar 2018 yılı bitip 2019 yılına sayılı günler kalmışken sizlerle güzel bir mim etkinliği yapmalım.

Keşfedilen Bloglar 5

Herkese merhaba Ben Hayata Genç Bakış. Annemin bloğunda yazmaya başladığımda blog keşif etkinliği düzenlemiştim.

Bir Sebzelik Hikayesi

  Merhabalar Fotoğrafını gördüğünüz sebzeliğin hikayesini anlatacağım bugün sizlere.

Yollardan Manzaralar

Merhabalar Oldum olası yollarda fotoğraf çekmeyi çok severim.

Kara Cuma (Black Friday) ve Alışveriş Çılgınlığı

Merhabalar Bugün kara cuma. Amerikalıların deyimiyle de black friday.

Közlenmiş Kapya Biber Çekirdeği Nasıl Çıkar?