Ana içeriğe atla

Saç Bakım Rutinim


Merhabalar

Saç bakımı hepimiz için malum çok önemli. Bazen o saç özel bir yere gidilecekse aynanın karşısında geçirdiğimiz saatlerin haddi hesabı olmuyor. Fakat iş saça bakım yapmaya gelince ne kadar zaman ayırabiliyoruz ya da ne kadar özen gösteriyoruz.
Oysa ki saç bakımı önemli bir detay. Saçlarınızı hele bir de benim gibi her gün yıkıyorsanız mutlaka ekstra nemlenmesini sağlayacak bakım yapmalısınız. 

Benim saç bakım rutinim ise aslında çok basit. Aktardan aldığım bir kaç yağı karıştırıyorum. Fotoğrafta görmüş olduğunuz, kuaför malzemesi satan yerlerden alacağınız pompalı şişe size uygulamada kolaylık sağlayacaktır. Diplerden başlayarak uçlara kadar hazırladığım karışımı uyguluyorum. Sonrasında hindistan cevizi yağını elimde eriterek saçlarıma yediriyorum. (Hindistan cevizi yağının faydalarını ve kullanım alanlarını başka bir yazımda sizlerle paylaşacağım.) Saçlarımın tamamına bu uygulamayı yaptıktan sonra en az yarım saat bekletiyorum. Fakat tavsiyem geniş zamanınızda en az bir saat olacak şekilde uygulamanız. Bu şekilde saç diplerinize ve saçlarınıza daha fazla işleyerek nemlenmesini daha iyi sağlayacaktır.

İşlem sonunda önce ılık suyla saçlarımdaki yağı akıtıyorum. Sonrasında 2 kez şampuanlama işlemi yapıp, kremleyip kurutuyorum. Bu işlemi ay da bir kez falan ancak yapabiliyorum. Ama bir kaç defa 15 günde yapmışlığım var ve saçlarımdaki etkisi harika.

Peki bu uygulama ile ne oluyor? Saçlarım daha parlak görünüyor. Daha kolay taranıyor. Saç köklerim ve diplerim beslendiğinden dökülme daha aza inmiş oluyor.

Bakım karışımı ise şu şekilde;

Aktardan aldığım çam terebentin yağı, jojoba yağı, tatlı badem yağı, çörekotu yağı, ısırgan tohumu yağı, okaliptüs yağı, argan yağı, ardıç yağı, biberiye yağı, ceviz yağı, hint yağı, sarımsak yağı ve Ayvalık'tan getirtmiş olduğum hakiki zeytin yağını karıştırıyorum. Ölçüleri ise zeytinyağı fazla olmak koşulu ile diğer şişelerin yarısını döküyorum. Hepsi çünkü fazla geliyor. Bana göre asıl etki zeytin yağında. Diğer yağlarında mutlak faydası var ama zeytinyağının faydaları tabii ki yadsınamaz. Ama burada kullanacağınız zeytin yağı hakiki olmalı ki fayda görebilesiniz. Bu hususa dikkat etmelisiniz.

Sizlerinde uyguladığınız saç bakımlarınız varsa paylaşırsanız sevinirim.

Kendinize çok iyi bakın. Hoşça kalın.

Yorumlar

  1. Hindistan cevizi yağını bende sık sık kullanıyorum saçlarıma :) Etkisi müthiş :)

    YanıtlaSil
  2. Tadı da harika balla yerken parmaklarınızı yiyebilirsiniz :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de uzun süredir yapmıyorum bakım.Yapmak da gerek ya...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları