Ana içeriğe atla

Yağ Detoks ve Metabolizma Hızlandırma Kürü

Merhabalar

Sağlık yaşam sürecimde durumlar nasıl gidiyor derseniz şu ana kadar süper gittiğini söyleyebilirim. Peki bu süreçte metabolizmamı hızlandırma ve yağ yakımını arttırmak için neler yapıyorum? Buyurun bakalım.
Yağ yakımı sağlıklı yaşam sürecinde önemli bir sorun. Hele ki metabolizmanın hızlanması ise başlı başına problem olarak görülebilir. Nitekim bu benim içinde gerçekten sıkıntılı bir durumdu. Ta ki az sonra sizlerle paylaşacağım yağ detoks kürünü bulana kadar.

Yağ yakımını ve metabolizmayı hızlandırmak adına öncelikle her gün bir kase yoğurdun içine pulbiber ve bir limon sıkarak tüketiyorum. Bu benim sabah saat 10 gibi ara öğün olarak tükettiğim bir karışım. Bu karışımı bu sürece başlamadan önce çok fazlasıyla duyduğum halde, sanırım ya üşengeçliğimden ya da kendimi sürece adapte edemediğimden yap(a)madım. Fakat sağlıklı yaşam sürecine girdikten sonra bu tür detoksların bünye için ne kadar da önemli olduğunu gördüm. Bu detoks kürünü her gün uygulayın ve metabolizmanızı da hızlandırın.

Fakat benim yukarıda paylaştığım fotoğrafta farklı bir şeyler var. Tabakta ne var mesela? Tabağın içinde bu saydıklarıma ilave olarak birer çay kaşığı tarçın, zencefil ve zerdeçal var. Peki bu kürü ne zaman uyguluyorum? Bu kür benim pazartesi ve perşembe günleri olmak üzere haftada iki gün uyguladığım bir kür. Peki diğerini her gün uyguladığım halde bu kürü neden haftada iki gün uyguluyorum? Cevabı basit. Her gün uygulanırsa vücut rutin algılayacak ve duruma alışacak. Bu nedenle haftada iki gün yapıyorum ki; vücut şaşırsın. Yağ yakımını da hızlandırsın.

Peki bu kürleri uygulamamın bana ne gibi bir yararı var? Öncelikle kabızlık problemim olduğundan yoğurt ve pulbiber bağırsaklarımın çalışmasını sağlıyor. Metabolizmayı hızlandırıyor. Yoğurt aynı zamanda bel çevresindeki yağların yakımı içinde çok iyi bir besin. Tarçın, Zencefil ve Zerdeçal ise vücuttaki gereksiz toksinleri atıyor. Yağ yakımını hızlandırıyor. Mide hazmını kolaylaştırıyor. Bunun yanı sıra zaten bilenen bir çok yararı olduğundan vücuda alınmasının zaten herhangi bir zararı yok. Fakat burada alerjik durumu olmayan insanlardan bahsediyorum. Şayet alerjisi olanlar varsa mutlaka doktora danışarak ya da test yaptırarak tüketmeliler. Burada özellikle belirtmek istiyorum. Mide sorunu olanlar için bu kür ağır gelebilir. Ağrı yapabilir. Ben bir diyetisyen değilim. Bu konuda eğitimde almadım. Bu yaşıma gelene kadar denemiş olduğum yöntemlerden kendi bünyeme iyi gelen, uygulamış olduklarımı sizlerle paylaşıyorum. Yani benim bünyeme iyi gelen size yararlı gelmeyebilir. Bu nedenle yeniden söylüyorum. Sizler benim ya da herhangi bir sitenin paylaşmış olduğu önerileri okurken, kendinize uygun olanını, bünyenize ağır gelmeyecek, alerjik reaksiyon göstermeyecek olanını seçin. Ve en önemlisi böyle bir sürece girecekseniz mutlaka doktora danışın. Tahlillerinizi yaptırın. Ben bu zamana kadar çok fazla program uyguladığımdan bünyeme iyi geleni biliyorum ve doktora gitme ihtiyacı da hissetmedim. Fakat bu sizde de aynısı olacak diye de bir durum söz konusu değil.

Gelelim kürlere. Ben acıyı çok sevdiğimden içine resmen pulbiberi boca ediyorum. (Acıda acı yani. Öyle eften püften değil.) Akşamları da tüketenler varmış ancak gün içerisinde tüketmek daha mantıklı. Mide sorunlarına neden olmaması açısından akşam tüketecekseniz, yatmadan iki saat önce tüketmeye çalışın. Zaten yatmadan önce yemek yenmesi de sağlık açısından uygun değil.

Sağlıklı yaşam sürecinden bu günlük bu kadar. Tarifler ve yeni yazılar için takipte ve hoşça kalın.

Yorumlar

  1. Hayatın içinde ben de pul biber ve limonu ben de çok kullanır,severim.Hadi bakalım kolaylıklar olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Bende sabahlari bir limona sicak su ekleyip içiyorum. Aksamlarida az bir yemegin yanında yediğim bir kase yogurda pulbiber nane ve limon ekliyorum. Gerçekten faydası olduğunu hissediyorum. En azından hem doyuruyor hemde istah kesiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabah içtiğin limonlu suya dikkat et. Uzun vadede kullanıldığında tansiyon problemlerine neden olabilir. Evet bu kür acayip şekilde tok tutuyor :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

6 Mantı

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları