Ana içeriğe atla

Ayşegül Çiçekoğlu - Kendi Düşen Ağlamaz

Merhabalar

Yine bir Ayşegül Çiçekoğlu kitabını daha bitirdim ve sıcağı sıcağına sizlere yorumuyla geldim. Kitabı büyük bir kısmını wattpad ortamında okudum. Tabii sonunu sevgili yazarımız değiştirdi. İlk okuduğum finali kitaptaki finalden farklıydı. Böylelikle iki farklı final okuma şansını elde ettim. Yazarın tüm kitaplarını alan ben, tabii ki bu kitabını da aldım. İçime sindirerek yeniden okudum ve kesinlikle yine çok güzeldi. 

Alize bir yaşındayken annesini kaybetmiştir. Babası tarafından annesinin yokluğunu belli etmemek adına el bebek, gül bebek büyütülmüş, bir dediği iki edilmemiş güzel bir prensestir. Zaten babası kendisine de böyle hitap etmektedir. Fakat bunca zenginlik içinde çok bencil ve pervasızdır. Ona göre zengin olmayan kimse kendi dengi değildir.

Alize bir akşam babasının evleneceğini bir gece kulübünde öğrenir ve apar topar soluğu babasının yanında alır. Babasının evlenecek olması bir tarafa, nefret ettiği Sinem'le evlenmesi de ayrı bir sorundur. Alize babasıyla konuştuğunda nasıl olsa kızını kırmayacaktır ve prensesini üzmemek adına bu evlilikten, özellikle Sinem belasından uzak duracaktır.

Alize babası Nurettin Hıfzızade ile konuştuğunda durumun vehametinin farkına varır. Çünkü babası ne olursa olsun Sinem'le evlenecektir. Alize babasının evliliğini kökten çözüme kavuşturmak için bir plan yapar. Babasının onaylamadığı, ailelerini küçük düşürecek biri ile evlendiğinde nasıl olsa babası ve Sinem bu evlilikten vazgeçecektir. Bu nedenle kaba-saba, kibarlıktan nasibi almamış biriyle evlenmeye karar verir. Ancak asıl sorun böyle birini nereden bulacaktır? ve nasıl evlenmeye ikna edecektir?

Ertesi gün Alize arabasıyla giderken araç birden bozulur. Babasının şoförünü arar. Ancak şoför kendisini alamayacağını, Sinem Hanım'ı alması gerektiğini, bozulan araç için bir tamirci gönderebileceğini söyler.  Alize arabayı zorla yol kenarına çeker ve tamirciyi beklemeye başlar. Tamirci geldiğinde Alize kısmetin ayağına geldiğini düşünür. Zira gelen kişi hiç kibar biri olmadığı gibi, insanlıktan da nasibini almamıştır. Alize babasına karşı olan planlarını bu gelen adamla gerçekleştirebileceğini düşünür. Tabii sevgili tamircimiz Serkan kabul ederse!...

Kendi Düşen Ağlamaz kitap halini gerçekten çok beğendim. Ayşegül ablamın kalemine zaten sözüm yok. Hep söylerim. Gereksiz betimlemelerle, sırf kitap uzun olsun diye cümleleri uzatmıyor ve tüm kitap kararında okunup bitiyor.

Kitapla ilgili çok fazla bir şey anlatmayacağım. Zira başladığımda spoiler içerecek. Ancak şunu söyleyebilirim ki klasik bir aşk hikayesi bekliyorsanız yanılıyorsunuz. Kitap konusu itibariyle her ne kadar romantik komedi türünde olsa da, yer yer dram da denilebilir. Bir kaç yerde gerçekten insanın içine oturan olaylar var ki, Alize'nin annesi ile ilgili olan kısımlar gerçekten çok dokunaklıydı. 

Serkan'dan da biraz bahsetmeden yorumu bitirmek istemiyorum. Kitapta yer yer kızdığım yerleri olsa da, benim baş karakterim kesinlikle Serkan'dı. Yakışıklı olmasının yanı sıra, Alize ile olan diyalogları ve cevapları çok yerindeydi. Alize ve Serkan replikleri çok eğlenceliydi. 

Ayşegül Çiçekoğlu'nun yeni kitabını bekleyenlere de hemen bir duyuru geçelim. Sen Benim Kaderimsin bulamayanlar; kitap yeniden baskıya giriyor. Sen Benim Nefesimsin kitabı da yeni kitap olarak karşımıza çıkıyor. İki kitap aynı anda yakında raflardaki yerlerini alacak. Bu güzel haberi de verdikten sonra kitap kapağı ile ilgili olarak söylenebilecek tek şey, kitaba uygun bir kapak olmuş. Tasarlayanların emeklerine sağlık.

Ayşegül Çiçekoğlu'na güzel yüreğinden geçenleri kitap kokusuyla buluşturduğu için teşekkür ederiz.

Bol okumalı günler. Kendinize çok iyi bakın ve hoşça kalın.

Tanıtım Bülteninden

Şımarık ve güzel prenses Alize ile görgü kurallarından habersiz, kaba saba ama bir o kadar yakışıklı tamirci Serkan’ın aşkına şahit olmaya hazır mısınız?

“Alize yarı açık penceresinden arabasını tamir eden adama bakıyordu. Bu adam tamirciden çok motosiklet kullanan yakışıklı züppelere benziyordu. Kirli atletinin içinde bile kendisini gösteren kasları dikkat çekiciydi. Dağınık siyah saçları, hafif sakallı kemikli yüzü ve bu yüze çok yakışan kemerli burnuyla değme mankene taş çıkartacak kadar yakışıklıydı. En güzel yeri ise kesinlikle mavi gözleriydi.”
Alize’nin boğaz kıyısındaki yalısından İstanbul’un arka sokaklarında yer alan döküntü bir gecekonduya taşınmasının nedeni aşk mı yoksa intikam mı? Ünlü işadamı Nurettin Hıfzızade kızının şirket arabalarını tamir eden adamla evlendiğini öğrenince delirecek mi yoksa görmezden mi gelecek? Mahallenin dilberi Asuman bir zamanlar yüz vermediği Serkan’ın peşine tekrar düşecek mi yoksa uzaktan izlemekle mi yetinecek? Susmayı bilmeyen kaynana Şaziye yalıdan gelen gelinini kabullenecek mi yoksa canından mı bezdirecek?
Kendi Düşen Ağlamaz’ sıra dışı bir intikam hikayesini tutkulu bir aşkla harmanlayan çarpıcı bir roman.


Sayfa Sayısı : 360

Basım Yılı : 2017

Müptela Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

6 Mantı