Ana içeriğe atla

Ayşe Ayhan - Aşk Nerede?

Merhabalar

Yazılarımı takip edenler hatırlayacaktır. Çok yakın bir zamanda yine coştu bekir,salavat getir diyerek bir yığın kitap almıştım. Aslında niyetim eskiden aldığım klitaplara öncelik vermekti ancak, nedense bu kitaba elim kaydı ve oğlumu kursta beklerken okurum diye yanıma aldım. Ama ne almak. Resmen o kadar kalabalık arasında gülmemek için kendimi tutmak zorunda kaldım.
Kısaca kitabın konusundan bahsedeyim. Hande bir reklam şirketinde kreatif direktör olarak çalışmaktadır ve patronu Kubilay'a delicesine aşıktır. Patronu ona çok önemli bir haber açıklayacağını söylediği gün kendisini hayaller aleminde, Kubilay'ın evlenme teklifi ettiği sahnelerde bulur ama maalesef umutlar Hawaii, gerçekler sanayi durumunda Hande hayal kırıklığına uğrar. Çünkü Hande evlilik teklifi yerine, içinde şehir dışı da barındıran bir terfi almıştır. Üstelik olay bu kadarla da kalmaz. Kubilay aynı zamanda asistanı Serpil ile de nişanını açıklar ve Hande'nin dünyası hepten başına yıkılır. Son gol olarak Hande'nin seçtiği değil de yılda bir kez gittikleri motivasyon gezisine Serpil'in seçtiği yere gideceklerini öğrendiklerinde Hande'de ipler kopar ve ortamı terk eder. Kendini o gün en yakın arkadaşı Neşe ile dertleşirken bulur. Sabah Neşe'nin uyandırmasıyla bir çok şey için çok geç kalmıştır. Buna kaçırdığı uçak da dahil. Hemen apar topar kendini hava alanına atar. Bir sonra ki sefer için bilet alır ve tatil için harekete geçer. Yolda başına gelmeyen talihsizlik kalmaz. Sonuç olarak bir dağ başında köhne bir otelde kendisini dağ adamı gibi biriyle bulduğunda aslında her şey için çok geç kalmıştır yada her şey yeni başlıyordur.

Ayşe Ayhan'ın Aşk Nerede? kitabı ilk eseri. Ancak yazarın kalemini o kadar sevdim ki ilk kitabı olduğuna inanmakta zorlandım. Üstelik yazarın asıl mesleğinin matematik öğretmenliği olduğunu duyunca daha da hayrete düşmem kaçınılmaz oldu. Zira kitapta mantık hatası yok. Kurgu çok iyi ve en tatlısı da Bal Göz Eric. Kesinlikle favorim. Çok tatlıydı. Hele Eric'in annesi Sophie'ye resmen bittim. Annesinin konuşmaları çok ŞEKER :) Kitabı okuyanlar anlayacaktır. 

Kesinlikle alınıp okunması gereken kitaplardan ve kütüphaneme kattığım için çok mutluyum. Keşke devamı gelse. Zira ben bu ikiliye doyamadım. Kitap keşke biraz daha uzun olsaydı. Mesela sonu daha uzun olabilirdi. Buradan sevgili yazara sesleniyorum. Bu ikilinin devamını yaz. Çoluk çocuğu vs. Kesinlikle okunması gereken bir ikili. Kitap bittikten sonra bile bazen düşünmeme sebep oldu. İtiraf ediyorum. Moraliniz bozuksa açıp tekrar tekrar okuyun.İyi gelecektir.

Ayşe Ayhan yolun açık, mürekkebin bol olsun. Yeni kitaplarında buluşmak ümidiyle. 

Herkese keyifli okumalar. Hoşça kalın.

Tanıtım Bülteninden

Hande, kreatif direktörlük yaptığı reklam şirketinde hiç beklemediği bir terfi alır ve hayatı altüst (evet, evet, terfiden dolayı) olur. Şehir değiştirmesi gerekecektir ve bunun nasıl olacağını düşünürken, kendini birden bambaşka bir ülkede (evet, evet, başka bir ülkede) bulur. Giderken yanında bir dolu hayal kırıklığı ve planlar götürür.

Elbette bu hikâye için bize bir de yakışıklı erkek lazımdır. Hani şöyle yakışıklı, kaslı, güçlü, kuvvetli… Eric de bu rol için biçilmiş kaftandır. Ancak her yakışıklının CEO ve centilmenlik abidesi olması da beklenemez, değil mi?
Bu dağ adamı ve deli kızın yolları kesişecek. O dakikadan sonra Hande’ye çok gülecek, Eric’e çok kızacaksınız, ama bu masum aşk arayışını da çok seveceksiniz.
Ve soracaksınız; eee, Aşk Nerede?

Basım Yılı : 2016

Sayfa Sayısı : 400

Agapi Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.