Ana içeriğe atla

Ayşegül Çiçekoğlu - Affet

Merhabalar

Wattpad de ilk okumaya başladığımda hikayesini çok beğendiğim ancak kitap olacağından dolayı sonunu okuyamadığım, Eylül ayını iple çektiğim ve sonunda okuma emelime ulaştığım bir kitapla sizlerleyim. Ayşegül Çiçekoğlu ve Affet.
Emir babası tarafından zalimce yetiştirilen, hayatında herkesi ezip geçen, aşktan anlamayan, aşka inanmayan hele ki kadınlarından delicesine nefret eden Emir. 

Melek adı gibi kendisi de melek. İflas edip babasının da ölümünden sonra annesi ile hayatta kalabilmek adına iş hayatına atılan Melek, İnsan Kaynakları departmanında çalışmakta aynı zamanda da geceleri part time olarak garsonluk gibi işlerde görev almaktadır.

Emir asistanının evlenip düğün iznine çıkacak olmasıyla yokluğunda yerine bakabilecek birini bulması için İnsan Kaynakları Müdürü olan Zerrin'i arar. Zerrin bu işten memnun olmaz çünkü aksi, inatçı, huysuz Emir'e bu süre zarfında katlanacak birini bulmak gerçekten zordur. Aklına Melek gelir. Melek başarılıdır ve bu görevi bir ay boyunca kıvıracağını düşünmektedir. Melek'e teklifi götürdüğünde Melek başta istemez ancak maaş ve kendisine kalacak zamanı düşündüğünde annesi aklına gelir ve kabul eder. Ancak işler hiç de planlandığı gibi gitmez ve Melek ilk günden Emir tarafından kovulur. Zerrin bir şekilde Melek'in bu işe ihtiyacı olduğunu anlatarak işe geri aldırır.

Emir'in kardeşi Emre iki yıldır yurt dışında yaşamaktadır. Talihsiz kazadan sonra Türkiye'ye hiç gelmeyen Emre artık kendisini daha fazla ülkesinden ve İlknur'dan uzakta tutamaz geri döner. 

Emre geçirdiği kaza da sevdiğini kaybetmiştir. Ancak bunca zaman İlknur'un mezarını görmemiş olmasından dolayı Emre'ye İlknur'un mezarını sorar. Emir artık bu sırrı daha fazla saklayamaz ve İlknur'un ölmediğini Emre'ye söyler. Ancak İlknur kazadan sonra hafızasını kaybetmiştir ve hiç bir şey hatırlamaz.

Emir işte terör estirmeye devam ederken talihsizlikler Melek'in yakasını bırakmaz. Melek asistanlık görevinin bitmesi için gün sayarken Japonlarla yapılacak anlaşma için Japonya'ya gidilmesi gerekmektedir ancak en önemli sorun ise Emir'in bekar olmasıdır. Anlaşma yapacakları şirket sahibi aile düzenine önem verdiğinden Emir'in geçici bir sahte nişanlıya ihtiyacı vardır ve zorda olsa Melek'e bu rolü kabul ettirir.

Japonya'ya gittiklerinde her şey çok güzel giderken anlaşma günü karşı taraf Emir ve Melek'in gerçekten nişanlı olmadığını öğrenir. Japon iş ortakları Emir'e "ya hemen burada evlenirsiniz sözleşmeyi imzalarız ya da sözleşme olmaz" deyince Emir ve Melek bu işin olması için kendilerini nikah masasında bulur. Bir anda evlenen Emir ve Melek için bundan sonrası hiç de kolay olmayacaktır. Çünkü anlaşma bitene kadar Emir Melek'den ayrılamaz. Peki Melek bu anlaşma bitene kadar Emir'e dayanabilecek midir? Emre ise hafızasını kaybeden İlknur'a kendini hatırlatıp yeniden sevgisini kazanabilecek midir?

Hani bazı yazarlar vardır. Ne yazsa okursunuz. Ayşegül Çiçekoğlu da bana göre onlardan birisi. Kalemi çok sade. Yazdığı kitapları okurken sıkılmıyor ve kitabın nasıl sonuna geldiğinizi anlamıyorsunuz. Daha önceki kitap yorumlarımda da yazmıştım. Burada da yazıyorum daha kitap olacak bir çok hikayesi var ve hepsini okumuş, (bazılarının sonu yayınlanmadı dehşet meraktayım) hatta bazılarını bir kaç kere okumuş biri olarak söylüyorum kesinlikle okunası hikayeler. Hepsinin de kitap olması için sabırsızlanıyorum. Sırada kitap olacak eseri sanırım Sahile Vuran Hayatlar. Hem Ada hem de Yankı'nın anlatımından iki kitap olacağını biliyorum ancak doğruluğu konusunda emin değilim. Yeni kitap çıkacağı zaman zaten sizlerle de paylaşımını yaparım.

Ayşegül Çiçekoğlu'nun Affet kitabını okumanızı kesinlikle tavsiye ediyorum. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere. Hoşça kalın. 

Keyifli Okumalar.

Tanıtım Bülteninden

Hiç beklemediğiniz anda önünüzde açılıveren bir kapı, aşkın hayatınız boyunca kaçtığınız acılar ve sevinçlerle döşeli yollarında sizi yürümeye zorlayabilir. O gün geldiğinde yaşayacaklarınıza hazır mısınız?


“Emir, kapının açılma sesine doğru döndüğünde odadan vuran ışığın önünde dikilen Melek’i gördü. Omuzlarına dökülen kırmızı saçları arkadan vuran ışığın altında ateş gibi parlıyordu. Hiçbir şey söylemeden öylece bakakaldı bir süre. Sonunda sadece ‘Uyanmışsın,’ diyebildi. Sanki uyandığını anlamamış gibi...”

Yakışıklı ve huysuz işadamı Emir Zorlu’nun adı kadar masum asistanı Melek’le aşkın sınırlarını zorlayan hikayesi. Annesi tarafından terk edildiği günden beri kalbini sevgiye kapatan bu huysuz adam, beklemediği anda önüne çıkan bu deli aşkı kabul edip güzeller güzeli Melek’in sakin sularında durulacak mı? Yoksa aşkı görmezden gelip sevdiği kadını bir kenara atarak, önüne geleni ezip geçtiği bir imparatorluk mu kuracak? Affet, çocuk yaşta annesi tarafından terk edilerek dünyaya kalbini kapatan bir adamın beklemediği bir anda önüne çıkan masum bir melek sayesinde sevmeyi ve affetmeyi öğrenişinin hikayesi.
"Affet, güzel bir üslup ve hoş bir bakış açısıyla kağıda dökülmüş tutkulu bir aşk hikayesi. Masumiyeti ve zalimliği bir araya getiren satırları sizi öyle bir etkisi altına alıyor ki kitabın son sayfasına nasıl geldiğinizi anlamıyorsunuz ve bittiğinde kendinize şu soruyu soruyorsunuz: Ben olsam affeder miydim? Evet, affederdim.”
-Rita Hunter, Güz Fırtınası ve Ateş Serisi’nin çoksatan yazarı


Basım Yılı : 2016

Sayfa Sayısı : 440

Müptela Yayınları

Yorumlar

  1. Gizemli bir öykü. Şu felsefe kitaplarımdan, bir de Dostoyevski kitaplarımı bitirsem, okurum. Güzel bir tanıtımdı. Teşekkürler Beyda'cığım. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bir süre sanırım felsefe falan okuyamam. Zira seri kitap bitirme çabasındayım. Araya kaçak kitap almadan bitirirsem kendime kitap alacağım :))) hahahahhaha :) Sanki hiç almıyormuşum gibi. Sevgiler ablacığım ama bu kitabı oku. Güzel kitap ;)

      Sil
  2. Zaten sevdiğim tarz, kızımı kırar mıyım? Hemen internetten bakayım canım :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?