Ana içeriğe atla

Nur Ötken - Bir Yalnız Günebakan

Merhabalar

Yakın zamanda D&R kitap alışverişlerimden aldığım ve arka kapak yazısı, kapağı dikkatimi çeken bir kitabı daha bitirdim. Nur Ötken Bir Yalnız Günebakan.


Nazlı üniversite hayatını bölümün kendisine uymadığını düşündüğünden yarıda bırakır. Bu süre zarfında kendisine iş bakar ve yaşlı Zeliha Özalp'e bakıcı olur. İki yıl Zeliha Hanım'a yoldaş olduktan sonra kadını annesinden daha çok benimser. Zeliha Hanım son nefesinde yanında olan Nazlı'ya oğlu Eymen'i emanet edip hayata gözlerini yumduğunda Nazlı büyük bir yıkım yaşar. Aynı zamanda da yaşlı kadına bir söz vermiştir. Emanetine sahip çıkacaktır.

Eymen Özalp başarılı bir Savcıdır. Annesinin rahatsızlığı süresince evde resmen hayalet gibi gezmiştir ve Nazlı ile gerek olmadıkça konuşmamıştır. Annesinin ölümünde yanında sürekli olarak Nazlı vardır. Taziyeye gelenlerle bir süre daha Nazlı ilgilenir. Eymen'e destek çıkar. Fakat annesi artık olmadığı için Nazlı'nın görevi bitmiştir. Eymen Nazlı'ya görevinin bittiğini söyler. Hizmetleri için teşekkür eder ve Nazlı'yı gönderir. Nazlı oradan ayrılmak istemese de artık Özalp'lerin evinden kendi hayatına dönmek zorundadır.

Nazlı işten ayrıldıktan sonra sürekli olarak Zeliha Hanım'ın son sözlerini düşünmekte ve Eymen'i korumak için ne yapacağını bulmaya çalışmaktadır. Ancak Eymen'in karşısına ne gibi bir bahaneyle çıkması gerektiğini bilemez. Bir yandan da bakıcı olarak iş arayan Nazlı görüşmelerinden olumlu sonuç alamaz. 

Evdeki hayatında Nazlı'yı anne cephesinde zorlu günler beklemektedir. Annesine göre Nazlı'nın evlenme yaşı gelmişte geçiyordur. Arkadaşının oğlu olan ve çocukluklarından beridir de tanıştıkları Kenan ile buluşmasını söyler. Annesinin ısrarları neticesinde ilk aşkı Kenan ile görüşmeye karar verir. Her ne kadar zamanında Kenan kendisine bakmasa da doktor çıktıktan sonra Nazlı'ya ilgi duymaya başlamıştır. Nazlı da bu durumdan memnundur.

Kenan'la ilk buluşmasına giderken bir kafede Eymen ile bir kadını görür. Oldukça samimi görünen çiftten gözlerini alamaz. Annesinin sağlığında hayatında birinin olmadığını bildiği Eymen'in yanında bir kadınla oturuyor olması Nazlı'nın çok şaşırmasına sebep olur. Nitekim kendini alamadan onlara baktığı sırada kendisini fark eden Eymen yanına gelir. Ancak o anda patlayan silahlar Eymen'i şoka uğratırken, Nazlı'nın önüne atlaması daha da şaşırmasına neden olur.

Hastane odasında Eymen Nazlı'yı ziyaret eder. Olayların sorumlusu olarak kendisini görmektedir. Kendine gelen Nazlı hastane odasındaki konuşmaları sırasında yeniden üniversiteye başlayacağını ve iş aradığını söyler. Eymen kendisine burs verebileceği teklifinde bulunduğunda Nazlı karşılıksız bursu kabul etmez. Eskiden olduğu gibi evlerinde işlerini yapmak karşılığında bursu kabul edeceğini belirtir. Eymen Nazlı'nın inadı karşısında bu teklifi kabul eder. Aynı zamanda bu iş Nazlı içinde bulunmaz bir nimettir. Zeliha Hanım'a verdiği sözü tutabilecek ve Eymen'e göz kulak olabilecektir.

Nazlı Zeliha Hanım'a baktığı süre içinde Eymen'in odasının hep kilitli olduğunu bilmektedir. Hoş açık olsa dahi girmek gibi bir gaflette bulunmayacağını çok iyi idrak etmiştir. Eymen'in odası yasak bölgedir. Yeniden orada işe başladığında kendine hakim olamaz ve Eymen'in odasının kapısını kontrol eder. Fakat oda kilitli değildir. Büyük bir merakla girdiği odada bir günlük bulur. Günlükte Eymen'in Alvina'sına duyduğu aşkı okur. O anda ne hissedeceğini bilemez. İçinde doğan kıskançlık neticesinde günlüğü bırakıp alelacele odadan çıkar. Fakat Nazlı için zorlu yol asıl bundan sonra başlayacaktır. Hiçbir şey hissetmediği Eymen'in aşkına yazdığı satırlar Nazlı'yı neden bu kadar rahatsız etmiştir? Onu korumaya Alvina'dan mı başlamalıdır? Ama asıl sorun Alvina kimdir?

Nur Ötken'in Bir Yalnız Günebakan kitabı yazarın çıkarmış olduğu iki kitabından birisi. Naif bir aşk hikayesini anlatıyor. Yazarın kalemi akıcıydı ve kitap bir günden az bir sürede bitti. Aslında şöyle bir göz atmak için aldığım kitabı elimden bıraktığımda yarılamıştım. Hikaye kurgu olarak güzeldi. Ancak Nazlı'nın bazı yerlerdeki gereksiz inatlarını sıkıcı buldum. Eymen'in Alvina'sı için yazdığı satırlar çok güzeldi. İnsanın Eymen'in Alvina'sı olası geliyor. Kenan'ın yıllar sonra Nazlı'ya olan ilgisi dozundaydı.

Yazarın diğer kitabını kısa zamanda okumayı planlıyorum. Emeğine sağlık Nur Ötken. Yeni kitaplarında görüşmek dileğiyle. Keyifli okumalar.

Tanıtım Bülteninden

Üniversiteyi yarıda bırakan Nazlı, Zeliha Özalp adında, melek gibi bir ihtiyarın bakıcısı olarak çalışmaktadır. Zeliha Hanım’ın savcı oğlu Eymen Özalp ise evlenip ayrıldıktan sonra kendine duvarlar örmüştür ve Nazlı’ya göre ‘evin hayaleti’ gibidir. Yağmurlu bir sonbahar günü son nefesini vermek üzere olan Zeliha Hanım, Nazlı’ya bir vasiyetle veda eder: “Eymen sana emanet.”

Her aşk bir masala benzer, ama bazı masallarda mücadele etmek zorunda kalan prens değil, prensestir… Bu aşk için de Nazlı savaşacaktır ve masalı mutlu sonla bitirmek onun elindedir… Günebakana güneş değil, yaprak olmak zorundadır artık…

Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 384

Müptela Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

6 Mantı

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları