Ana içeriğe atla

Paula Daly - Can Kırıkları Kitap Tanıtımı


Merhabalar

Geçtiğimiz birkaç gün içerisinde raflarda yerini alan ve ilginç bir arka kapak yazısına sahip olan Paula Daly'nin Can Kırıkları ile geldim.
İlginç diyorum çünkü insan ister istemez yazıyı okurken kendisini en yakın arkadaşını, dostunu sorgularken bulabilir. Gerçek dostluklarınarasına  her zaman herhangi bir şey, kişi girmeyeceği kanısındayım ancak gördüğüm kadarıyla Paula Daly bizi bu düşüncelerimizin yanlış olduğuna inandırmakta kararlı.

Öyle ki bir insanın en yakın arkadaşı nasıl olur da mutlu aileyi paramparça hale getirebilir? Hoş sırlarla dolu hayatı olan ve bunları sadece en yakın arkadaşına anlatan biri bunu başarabilir ancak insanın karakteriyle ilgili sorunlarının olması gerekir.

Okuyup görelim bakalım Can Kırıkları kitabında Paula Daly dostlukların  da geçici ve yıkıcı olduğu konusunda bizleri ikna edebilecek mi? Yoksa sınıfta mı kalacak?

Herkese keyifli okumalar dilerim.

Tanıtım Bülteninden


En yakın arkadaşınız hayatınızı elinizden alırsa ne yaparsınız?

Natty ve Sean, yıllarca çabaladıktan sonra kusursuz bir aile kurmuş gibi görünen mutlu bir çifttir. Ama kusursuzluk diye bir şey yoktur ve çift bunu, Natty’nin eski dostu Eve’in onları ziyaretiyle birlikte acı bir şekilde öğrenir. Eve’in tam ihtiyaç duydukları anda uzattığı yardım eli, bu mutlu aileyi paramparça edecek ve geride tüm geçmişlerini sorgulamalarına neden olacak sorular bırakacaktır.
Tutkulu, kayda değer ve unutulmaz iki roman karakterinin sizi öfkelendirecek keskinliği... Çünkü iki kadının arkadaşlığından daha tehlikeli patlayıcı bir madde yoktur.
"Daly’nin psikolojik gerilime olan hâkimiyeti göz alıcı... Beklenmedik olay döngülerine sahip bu sinsi hikâyesinde, okuyucularına arkadaşlarını ne kadar iyi tanıdıklarını ve hayatlarının ne kadar güvende olduğunu sorgulatıyor."
(Mystery Scene)
"Hikâye, güvenin bir yanılsama olduğu gibi korkutucu bir kavramı ele alıyor. Okurken tırnaklarınızı kemirmekten ve arkadaşlarınızı ne kadar iyi tanıdığınızı merak etmekten kendinizi alamayacağınız nefes kesici bir roman."
(Shelf Awareness)


Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 400

Eksik Parça Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Naime Özeren - 23 Nisan

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.