Ana içeriğe atla

Debbie Macomber - Bir Yumak Mutluluk (Blossom Sokağı Serisi - 2 )

Merhabalar

Küçük Mucizeler Dükkanı maceramız serinin ikinci kitabı ile devam ediyor.
Lydia Hoffman yine küçük örgü dükkanında yeni maceralarına yelken açmaktadır. Aynı zamanda da kanserle mücadelesi devam eder. Hayatına dahil olmaya çalışan yeni biri de vardır. Ablası Margaret ile de daha bir yakınlaşmışlar, önceye göre daha iyi anlaşır ve birbirlerini anlar olmuşlardır.

Bethanne Hamlin kocası tarafından aldatılmıştır. Hayat mücadelesine iki çocuğu ile devam etmektedir. Ancak maddi sıkıntılarda patlak verinde Bethanne zorlu günlerine yenilerini ekler. Hem aldatılmak hem de parasızlık moralini bozmaya başlamıştır. Çocuklarının gizlice kayıt ettirdiği örgü kursuna istemeyerek de sırf çocukları mutlu olsun diye gitmeye başlar.

Countney Pulanski'nin başı kilolarıyla büyük derttedir. Anne vefat etmiştir ve babası uzaklarda çalışmak zorundadır. Bu nedenle lisenin son senesini okumak için anneannesinin yanına gelir. Kimseyle kolay diyoaloglar kuramayan Countney için hayat Seeatle'da daha da sıkıcı hale gelmiştir. Anneannesinin tavsiyesiyle ve biraz da zorlamasıyla örgü kursuna katılarak hayatı değişmeye başlar.

Elisa Beuamont senelerce kumarbaz kocasıyla baş etmeye çalışmış, ancak başarılı olamayınca kocasından ayrılarak kızının yanına yerleşmiştir. Hayatı iyi gidiyor derken emeklilik parasını da 65 yaşından sonra güya inşaat firması olan inşaat firmasına kaptırınca; yaşamak daha da çekilmez olmuştur. Bir gün bir yumak mutluluk dükkanının önünden geçerken örgü ilanını görerek kendine bambaşka dünyanın kapılarını açar.

Debbie Macomber bizlere yine sımsıcak, bizi içine çeken bir hikaye sunuyor. Bu üç kişinin hayatı bir yumak mutluluk da örgü kursunda kesişiyor. Güzel dostlukların ve başlangıçların yeri olan bu yer bir süre sonra bu insanların uğrak yeri ve dünyası oluveriyor.

Küçük Mucizeler Dükkanı ile başladığımız yolculuk Bir Yumak Mutluluk'la devam ederken ilk kitaptan tanıdığımız karakterlerimiz de yine burada karşımıza çıkıyor. Debbie Macomber iki kitabı birbirine o kadar güzel harmanlamış ki, sayfaların arasında kaybolup, zamanın nasıl geçtiğini ve kitabın nasıl bittiğini anlamıyorsunuz.

Bethanne acaba maddi sıkıntısını nasıl çözecek? Bu kurs ona ne gibi yeni kapılar açacak? Countney kendisini dış dünyaya açabilecek mi? Elisa kızıyla yaşamını sürdürürken aniden karşısına çıkan eski kocasıyla ne yapacak? 

Kitabı okurken seri kitaplarda söylediğim şeyi yinelemek istiyorum. Mutlaka devam kitaplarını alıp okumaya başlayın ki; elinizdeki kitap bitince hayıflanmayın.Keyifli okumalar diliyorum.

Tanıtım Bülteninden

Kitapları bütün dünyada 140 milyondan fazla satan ve birçok dile çevrilen Debbie Macomber, yürek ısıtan romanı Küçük Mucizeler Dükkânı'ndan sonra yepyeni bir sayfa açıyor.

Geçmişte yaşadıklarım bana şunu öğretti: Hepimiz bu dünyaya, hayatımızı en iyi şekilde yaşamak için geliyoruz ve inanın bana, hayat saklanarak, umutsuzluklarla, pişmanlıklarla harcanamayacak kadar kısa. Dertler ve sıkıntılarla boğuşurken her gün, bir öncekinin aynısı gibi görünmeye başlıyor. Oysaki her yeni gün kendi mucizelerini de beraberinde getiriyor. Hem de en beklenmedik anlarda...

Doğduğumuz andan itibaren hepimize birer yumak iplik veriliyor; bundan mutluluğun desenlerini örmek ise bizim elimizde…

Sayfa Sayısı : 480


Basım Yılı : 2011

Martı Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Fatih Murat ARSAL - Yalnız Gözlerin İçin

Merhabalar Fatih Murat Arsal ile tanışmam Anlaşma romanına dayanır ancak yorumlamak için öncelikle Yalnız Gözlerin için kitabından başlamak istedim.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Yeşil Yol