Ana içeriğe atla

Julia London - Zalim Cazibe

Merhabalar
Lady Claudia herkesin ilgisini üstüne çeken çok hoş ve güzel biridir.
Çocukluğunu Lord Julian'ın kardeşleriyle birlikte geçirir.Lord Julian sosyete dilinde hovarda, serseri olarak tanımlanan bir çapkındır. Etrafındaki arkadaşları nedeniyle bu lakapla anılmaktadır. 

Claduia Julian'a karşı sürekli mesafelidir. Julian ise Claudia'yı yıllardır gizli bir aşkla sevmekte ancak Claduia'ya bu konuda herhangi bir şey belli etmemektedir. Çünkü Claudia Julian'ın arkadaşı Philip'i seviyordur. 

Ancak zaman içinde Philip'in kendisi için uygun biri olmadığını ima eden Julian'ı Claduia yanlış anlar. Peşi sırasında Philip'in ölümüyle Claduia gerçekten bu durumdan Julian'ı sorumlu tutar.

Claduia kişilik olarak çok yardımsever biridir. Sosyetedeki partilerde ve asil çevresiyle yoksullara yapacağı okul için bağış toplamaktadır. Bu partilerden birinde yine Julian'da vardır ve ikili bahçede karşılaşırlar. Bu karşılaşma ikisinin de dönüm noktası olacaktır. İçlerinde senelerdir filizlenen aşk ve arzu artık bu gece bu bahçede çözüme kavuşacaktır. Birbirlerine dayanamazlar ve yakınlaşırlar. Ancak partiden birkaç kişinin onları görmesi nedeniyle bu ufak kaçamak ikisi içinde kötü bir duruma dönüşür.

Sosyete de çıkan dedikodular nedeniyle krala çok yakın olan babası kızının namusunu temizlemesi için Julian ile konuşur. Julian her ne kadar Claudia'yı istemiş olsa da bu çok onur kırıcı bir durumdur. Ancak Claudia ile evlenmezse onuru daha çok kırılacak, belki de sürgün edilecektir. 

Julian bu evliliği kabul eder. Claudia bu durumdan rahatsızdır. Julian'ın onu tuzağa düşürdüğünü düşünmektedir. Ancak Julian'ın karısı olmaktan başka da şansı yoktur. Kendisine yine duvarlar örer ve ona sadece kadınlık vazifelerini yapar. Kalbi ondan nefret etmektedir.

Julia London'ın okuduğum ilk kitabı. Yazarın anlatım dilini sevmeme rağmen bazı yerlerde olan ergen atışmaları ne yazık ki kitabın aşk duygusunu öldürmüş. Dönem kitabında bir kızın bu kadar saçmalaması saçma olmuş desem abartmış olmam. Yani her şeyin içine badozlama dalması, kendi başına örgütlenmesi vs. fazlaca abartı olmuş. Kitap boyunca bir inatlaşma, bir konuşamama, yanlış anlama durumları ve tekrar eden yerler derken kitap bitti. Ayrıca dönem kitaplarında kişi ünvanları da kitaplardan soğumama neden olan bir diğer şey. Kitap konu olarak da hemen hemen bilindik konulara sahip ve benim şezlong kitaplarımdan. Boş vakitlerde okuyabilirsiniz ama ben ikili arasındaki aşktan öyle aman aman da etkilenmedim ne yazık ki. Kitaptaki sevdiğim karakter yine erkek karakter ile Julian oluyor. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Tanıtım Bülteninden

"... parlak bir yıldız gibi.”
Romantic Times

“Eğer Julia London’un romantizmiyle tanışmadıysanız, mutlaka bu kitabı okumalısınız.”
New York Times

“Kesinlikle duygusal bir fırtına, kalbinizi çalacak bir hikâye… Bu büyüleyici romantizm kalbinizi ısıtmakla kalmayacak, ateşinizi de yükseltecek.”
Romantic Times

“Sizi mutlu eden yazarları bilirsiniz. Onların romanlarını okuduğunuzda yüzünüzde gülümsemeler oluşur. İşte Julia London okumaya başladığımdan beri bu duygular içerisindeyim.”
Romance Reviews

“Uzun zamandır okuduğun en iyi tarihi romantizm. Bu kitap romantizm seven tüm okurlarla paylaşılmalı.”
All About Romance

“Bu kitabı bir oturuşta bitirmelisiniz.”
Romance Reader

“Romantizmin doruk noktası… Bu hikaye beni etkisi altına almayı başardı. Çabuk gidin ve bu kitabı edinin, inanın pişman olmayacaksınız.”
Romance Junkies

Lady Claudia Whitney hariç, Julian Dane kadınlar tarafından reddedilemeyen bir erkekti.

Çocukluktan beri tanışıyorlardı, Lady Whitney de gayet güzel ve alımlı bir kadın olmuştu. Julian, çocukluk arkadaşını tutkuyla alakalı bilmesi gereken her şeyi öğretmek istiyordu, fakat aslında Clauida bunun tam tersini başarmak üzereydi. Tüm saflığını ve doğallığını kullanarak Julian’a arzuların ve tutkuların en vahşice yaşandığı, insanları tüketen aşkı öğretecekti. Çapkın erkek karşısında dişli ve güzel bir kadın bulmuştu… 

Sayfa Sayısı : 496

Basım Yılı : 2010

Martı Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?