Ana içeriğe atla

Felek Bir Gün Salakken Tiyatro

Herkese Merhaba,

Son zamanlarda kendimi tiyatrolara verdiğimi söylemiştim. İzleme önceliğini Eskişehir'e defalarca geldiği halde oyunlarına gidemediğim Ferhan Şensoy tiyatrolarına vermiş bulunmaktayım. Tabii ki de tiyatro salonunda verilen hazzı verdiğini söyleyemem ama elimizdeki imkanlarla şu anda yapabileceğimiz  bu maalesef. Kendisine de bu vesile ile Allah'tan rahmet dileyerek izlediğim Felek Bir Gün Salakken oyununun konusuna geçelim.

Oyun öncelikle Ferhangi Şeyler isimli oyunun devamı niteliğindeymiş ancak ben bunu oyunu izledikten sonra öğrendim. Ne yapalım sonran başlamış olduk. 

Yazar yani Ferhan Şensoy evinden çıkar. Çantasını alır ve bir dağ başındaki otele gider. İnsanlardan sıkılmıştır. Otel resepsiyonundaki Bıldırcın Hanım'ı görür görmez aşık olur. Onunla bir ilişki yaşamak ister. Karısı telefonla bir şekilde bu olaya müdahale etmek isterken, Bıldırcın Hanım'da ortalığı şenlik alanına çevirir. Yazar bu durumda bir başka otele gitmek üzere hazırlık yapmaya başlar. Yeni otelde yeni maceralara yelken açar.

Oyun öncelikle şunu söylemeliyim ki aşırı +18 ve küfür içerikli. Bu nedenle de izlemek isteyenlere ön bilgi olarak verip, uyarımı yapmış olayım.

Oyunu çok beğendiğimi ve sevdiğimi söyleyeyim. Ferhan Şensoy'un bu tek kişilik oyununda ustaca yaptığı oyunculuk, akıcı konuşma ve bana kalırsa aralarda verdiği mesajlar, oyunu izlemeye değer. Hele kupon sahneleri vardı ki, zamanında o kuponları toplayıp, saatlerce sıra beklemiş biri olan bana güzel bir nostalji oldu diyebilirim. 

Felek Bir Gün Salakken" adlı bu tiyatro oyunu, Ferhan Şensoy'un kendine özgü tarzını ve mizahi yeteneğini sahneye taşırken, aynı zamanda izleyicilere yaşamın ironileri üzerine düşünme fırsatı sunar. Şensoy'un oyunları genellikle Türk toplumunun güncel meselelerine de ışık tutar ve izleyicilere eğlendirirken düşündüren bir deneyim yaşatır. Bu nedenle de izlenmesi gerektiğini düşünüyorum. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın.

Tiyatro izlemeyi ihmal etmeyin.

Hoşça kalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Zülfü Livaneli, Erdal Öz - Sazın Teli Koptu

 

Nilgül - Arabesk Günler

 

Mehtap Soyuduru Çiçek - Yolcu

Merhabalar Mehtap Soyuduru Çiçek kitabıyla tanışmam A101 Kitap Alışverişlerine dayanıyor. Kitaplara ulaşma maceramı da buradan  okuyabilirsiniz. Tatil' de elimdeki son kitabı da bitirdikten sonra (ki 3 tane kitap okudum Yolcu başladığım 4.kitaptı.) Yolcu isminden dolayı başladığım ve başladığım andan itibaren de elimden bırakamadığım bir kitap oldu.

Ayten Gökçer Vefat Etti

 

Yurt

 

Nermin Yıldırım - Ev Kitap Alıntısı