Ana içeriğe atla

Soğan Kebabı

Merhabalar

Oğlumun derslerinde uyguladıklarını evde uygulamaya devam ediyoruz. Pandemi döneminde evde pişirdiklerimizi henüz paylaşmaya fırsat bulamadım ama sırasıyla hepsini pyalaşacağım inşallah. Geçenlerde okulda yaptıkları soğan kebabını ev halkına da yaptı kuzum. Sağolsun o kadar güzel yaptı ki. Tadına doyamadık. Biraz az yapmıştık. Kalınca ertesi gğün aynı tadı vermez diye. Keşke daha fazla yapsaymışız bile dedik. Neyse sağlık olsun önümüzdeki günlerde yeniden yaparız inşallah. O kadar senedir yemek yaparım. Ben bile ilk kez yaptım. Ancak oğlumun gastronomi okuması benim için gerçekten o kadar iyi oldu ki, kendime oğlumla birlikte çok fazla şey kattım ve katmaya da devam ediyorum. Hadi bakalım. Sohbet yeter, tarife geçelim. Bu arada pişmiş soğana bayılanlar emin olun bu tarif tam da size göre.

Malzemeler;
Arpacık soğan (bizde küçük mor soğanlardan da vardı, onlarla karışık kullandık)
Kıyma (çok yağlı olmasın)
Kırmızı toz biber
Pul biber
Tuz
Karabiber

Sosu için;
Su
Domates salçası
Nar ekşisi

Yapılışı;
Soğanların iki başlarını öncelikle kesiyoruz. Sonrasında üstündeki çıkabilen tüm kabuklarını çıkarıyoruz. Sadece en altta kalan kabuk kalacak. (Soğanların dağılmaması için bunun kalması gerekiyor.) Sonrasında aşağıdaki fotoğraftaki şekilde soğanları kesiyoruz. Çıkan parçalarını sonra başka yemek için kullanabilirsiniz ya da soğan kebabını yaptıktan sonra üstüne atabilirsiniz. (Ben başka yemekte kullandım.)

Kıymayı kırmızı toz biber, pulbiber, tuz ve karabiber ile güzelce yoğuruyoruz. Saklama kabına alarak en az iki saat buzdolabında dinlendiriyoruz. 

Buzdolabında dinlenen kıymayı soğanların içine küçük parçalar halinde doldurup fırın kabının içine diziyoruz. Bütün soğanlar için aynı işlemi uyguluyoruz. Fırına vermeden önce domates salçasını hafif sulandırıp üstüne döküyoruz ve 170 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz. Bir kabın içinde iki çorba kaşığı kadar nar ekişisini azıcık sulandırıp 45 dakikanın sonunda soğan kebabının üstüne döküp yaklaşık 25-30 dakika daha pişiriyoruz. Hazırladığınız sosların suları çok fazla olmamalı. Fırından çıkan soğan kebabını sıcak sıcak servis ediyoruz. Yanında pilav ya da makarna ile servis edebilirsiniz. Ya da tamamen çorba ve sonrasında soğan kebabı da olabilir. Artık servis sizin damak tadınıza kalmış. Ben çorba sonrası servis ettim. Yapacaklara şimdiden afiyet, fal şeker olsun. Ellerinize sağlık.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.




Yorumlar

  1. maşallah ellerinize sağlık pek leziz olmuştur severim soğanbaşrolündeki yemekleri

    YanıtlaSil
  2. Enfes görünüyor :D benim ananem yapıyor, normalde soğanı pek sevmem ama güzel bir tarif :) Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

Piyasalarda Bugün: 26 Nisan 2024

 

26 Nisan 2024 Cuma Altın Fiyatları