Ana içeriğe atla

Kereviz Köftesi

Merhabalar

Sağlıklı yaşam sürecim tüm hızıyla devam ediyor. Bende bu süreçte yeni denediğim tatları da sizlerle buluşturmaya devam ediyorum. Bugün günlerden kereviz köftesi. Kereviz özellikle karaciğer olmak üzere vücudumuz için çok ama çok faydalı bir besin. Ancak çoğu kişi, özellikle çocuklar ne yazık ki tadını pek sevmiyor. Bunlardan biri de bizim ev halkı. Evde ne pişirse itirazsız yenir ancak pek severek yedikleri söylenemez. Bende bu süreçte sevmedikleri tatları köfte şeklinde onlara sunuyorum. Böylelikle hem daha severek yiyorlar, hem de vücutlarına sağlıklı besinler alıyorlar. Ev halkı bu köfteye bayıldı. Üzerindeki sos ile de lezzeti daha da arttı. Ayrıca baskın kereviz tadı da olmuyor. 

Hadi o zaman kereviz köftesinin tarifine geçelim. 

Malzemeler
Orta boy haşlanmış kereviz (Yapraklarını kullanmıyoruz. Acılık vermesin.)
1 yumurta
4 kaşık mısır unu
Kişniş
Fesleğen
Kimyon çok az
Kırmızı toz biber
Pul biber
Zeytinyağı
Taze nane
Maydanoz
Soğan 
Sarımsak
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı karbonat

Üzerine çırpılmış süzme yoğurt

Sosu İçin;
Tereyağı
Domates Salçası
Dövülmüş sarımsak
Kırmızı toz biber
Kekik

Yapılışı;
Kerevizi soyup limonlu suda bekletelim. Sonrasında bir tencereye yarım limon sıkıp, suyu koyup kerevizleri haşlayalım. Haşaldıktan sonra suyunu dökelim. Ezici yardımıyla haşlanmış kerevizleri ezelim. 

Blender içine soğan, sarımsak, tazen nane, maydanozu koyup iyice çekelim. Bir kabın içine  ezdiğimiz kerevizleri ve blender içindeki malzemeleri ilave edelim. 1 yumurta, zeytinyağı, mısır unu, kişniş, pulbiber, tuz, karabiber, fesleğen, karbonat ve kimyonu da ilave edip iyice karıştıralım.

Bir kaşık yardımıyla yağlı kâğıt serilmiş tepsiye köfte şeklinde dökelim. 170 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. Daha yüksek ısıda olmasın. İçi çiğ kalır. 

Diğer yandan bir tavaya tereyağı ve sarımsağı koyup kavuralım. Domates salçası, kırmızı toz biber ve kekik ilave edip sosu pişirelim. 

Bir tabağa köftelerimizden alalım. Üstüne çırpılmış süzme yoğurt koyalım. En son hazırladığımız sosu da üzerine dökerek servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet, bal şeker olsun. 

Not: Mısır unu bağlayıcı niteliğinde olduğundan çok fazla koymayalım. Yoksa çok un olur ve köftelikten çıkar. Ayrıca bu köfte sossuz olarak da gayet güzel oluyor. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.



Yorumlar

  1. Kerevizi pek severim. Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ebemkuşağı;
      Teşekkürler:) Yaparsın o zaman sende:)

      Sil
  2. Çok leziz görünüyor, ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birpembesever;
      Sende çok seversin bence mutlaka denemelisin:)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Hıdırellez Nedir?

 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Paul Auster - Yükseklik Korkusu Kitap Alıntısı

 

Dün Seni Gördüm Rüyamda

 

Tarihte Bugün 03 Mayıs

Tarihte Bugün 05 Mayıs