Ana içeriğe atla

Zeytinyağlı Bamya

Merhabalar

Sağlıklı yaşam sürecim son hız devam ederken, hepimizin çok severek tüketmediği fakat tüketmemiz gereken bir sebze tarifi ile geldim. Bizim evde herkes bamyayı severek yer. Özellikle oğlum bir tencereyi kendi başına bitirebilir. O derece çok seviyor. Üstüne ekstra limon sıkması da cabası. Ekşili çok hoşuna gidiyormuş.

Bamya sindirim sistemi, cilt sağlığı, kemikleri güçlendirmenin yanı sıra bağışıklık sistemimiz içinde çok faydalı bir besin. Bunun dışında özellikle iri ve çekirdekli olanlarında quarcetin, flavanoidler bulunuyor. Bunlar güçlü birer antioksidan olduğu gibi, aynı zamanda kanser önleyici özelliği sahip. Bu nedenle çok severek yemeseniz bile en azından faydaları için tiketmenizde yarar var. Hadi o zaman gelelim zeytinyağlı bamya tarifine.

Malzemeler;
Bamya
Domates ya da salça (Ben yazdan hazırladığım için dondurucudan domateslenmiş olan bamyadan kullanıyorum)
Zeytinyağı
Soğan
Sarımsak
Limon tuzu ya da limon
Karabiber
Tuz

Yapılışı;
Tencereye zeytinyağı ile birlikte doğradığımız soğan ve sarımsakları alalım. Ben biraz bol soğan ve sarımsaklı sevdiğimden fazla koyuyorum. Soğan ve sarımsaklar biraz renk aldıktan sonra tuzunu ilave edip biraz daha karamelize hale getirelim. Sonrasında bamyalarımızı ilave edelim. Biraz kavurduktan sonra domates ya da salçasını ilave edelim. Karabiber, limon tuzu ya da limonu da ekleyelim. Son olarak fazla olmayacak şekilde suyunu ekleyelim ve pişmeye bırakalım. Sonrasında afiyetle tüketelim.

Bamyayı eskiden kuruturduk. Bence bu çok eziyetliydi. Zira tek tek ipe geçirmek işkence. Dondurucuyu çıkaranlardan Allah razı olsun şimdi dondurup, kışın taze gibi tüketebiliyoruz. Bu sene 4 kg bamya koydum. Ancak o bile gözüme az görünüyor. Fakat temizlemesi sıkıntı olduğu için bununla yetinmek gerek. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar

  1. merhaba, ben artık bamyayı döne döne temizlemiyorum. instagram da Fitmühendis'ten görmüştüm mutfak makası ile sadece tepesini kesiyorum. fark edilmiyor pişince bir fark olmuyor. kızartırken de aynı şekilde tepesini kesmeseniz de oluyor, tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. oooo en sevdiklerimdeeen :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Ryunosuke Akutagava - Raşomon

 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Düşünmemiz Lazım

Bugün sosyal medyada denk geldiğim bir paylaşımı bende sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ryunosuke Akutagava - Tuhaf Bir Hikaye

 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Dün Seni Gördüm Rüyamda

 

Safiye Çetinkaya - Eylül Vurgunu

Merhabalar Geçtiğimiz hafta pazar günü ailemle birlikte Uludağ gezisine gitmeye karar vermiştik. Malum bir kitap kurdu olarak da yanıma kitap almaktan geri kalmadım. Okumakta olduğum kitap kalınlığı itibariyle taşımada sıkıntı yaratacağından incelerden elime geçen ilk kitabı çantama tıkıştırdım. Bu da A101 kitap alışverişlerinden kütüphaneme kazandırdığım Safiye Çetinkaya'nın Eylül Vurgunu isimli kitabıymış.